Uitknijpen pakketbezorgers moet stoppen

27-06-2013 De SP steunt de pakketbezorgers die staken voor eerlijke tarieven. Keer op keer probeert PostNL de zelfstandig werkende pakketbezorgers verder uit te knijpen. SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen is het zat: ‘Het is ongelooflijk dat PostNL bij contractherzieningen durft te eisen dat het tarief met 20 tot 30 procent moet zakken. Ze moeten zich schamen! De pakketbezorgers worden met zulke tarieven de armoede ingejaagd. Om nog een beetje fatsoenlijke omzet te behalen moeten ze onmenselijk veel uren werken.’

» Lees verder…

Gastenboek

Onderaan deze pagina kunt u uw commentaar kwijt op de campagne "Red de Postbode". (Wilt u een vraag stellen, mail dan a.u.b. aan de webmaster.)


19-08-2014

Beste K Vos , Tante Herna zal daar zeker niet voor op google gaan kijken. Ze moet nu al met haar magere salaris naar de voedselbank om nog maar een warme prak op haar bord te hebben. Dus nog meer korten dat kan je dat arme mens niet aan doen...Daarvoor pakt ze wel de oude postbode die wil ze er toch uit hebben .

Frits


14-08-2014

Mevrouw Herna Verhagen en meneer Albert Rodenboog wel eens van Ricardo Semler gehoord? Google hem maar eens kan postnl veel besparen. Oa door forse salarisbesparingen voor managers, hooguit 3x meer als de "gewone" werknemer en het drastisch minderen van deze groep. Ik zou zeggen google ff. DOEN!


10-08-2014

@ Robbin' Hoed: Zoals ik bij jouw tussen de regels doorlees, zijn er genoeg argumenten te vinden, voor een Nederlandse werknemer, om er tegen in te gaan i.p.v. je met het badwater het riool in te laten spoelen. De Upperclass steeds meer en de Lowerclass steeds minder, Iedereen weet het iedereen ziet het en wat doet men. Men gaat stil in het verdomhoekje zitten, wachtend op het Mirakel van Holland. Het leven is geen sprookjesboek met een Happy End, het is meer een Horror story waarin je wordt opgevreten door hongerige demonen. Nu zijn er al groepen die strijd voeren Schoonmaak/Zorg en die hebben tot resultaat geleid wat betreft geld/salaris, niet dat de strijd daar gestreden is "zij begint pas". Maar er moet actie komen tegen de gehele afkalving van de Sociale voorzieningen onder de noemer Participatie. Want de werkende mag extra betalen en minder krijgen, en dat wordt hem door de strot geduwd als zijne honing met het toverwoord PARTICIPATIE. Enkel boven een ton netto per jaar hoef jij dan niet te participeren. Zie je een Villa bewoner in Wassenaer.Bloemendael zijn oude moeder in huis nemen. Ik niet, maar Jan met de Pet /Mien Krulspeld wordt er toe gedwongen. Tijd van lullen is voorbij, nu moet Rechts maar weer eens zijn billen branden door gerichte actie vanuit de bevolking.

Brother Tuck


08-08-2014

@Brother Tuck: probleem van verslechterde arbeids omstandigheden is ook het lagere lonen nivo uit en vanuit andere landen. De zgn wet van Archimedes, heet dat; Komt het water ergens te hoog, gaat het elders naar lager delen zoeken. Zo ook met de lonen. Post-video-codering wordt uitbesteed aan Filipijnan, India etc, truckers haalt men uit Oosteuropa, poetswerk door allochtonen gedaan. We doen steeds minder zelf. Kortom, we gooien Sinterklaas de deur uit en krijgen Mr Ebola er straks voor terug. De zwakste schakel is de belangrijkste schakel.

Robbin' Hoed


06-08-2014

Opnieuw dreigt een aanslag op de zondagsrust en een grote stap richting een 24-uurs economie. Iedereen ervaart hoezeer de grenzen vervagen tussen arbeid, zorg en vrije tijd. PostNL zal vaker voorrang geven aan sollicitanten die bereid zijn zondagsarbeid te verrichten. De mens is meer dan een consument. Dit heeft niets van doen met conservatisme. Inderdaad Bart , sociale uitbuiting en sociaal-maatschappelijk ongewenst !rnrnrn

Jan Splinter


06-08-2014

@Roofhoofd Robbin' Hoed: Antwoorden zoeken, verbetert de situatie niet .Je geeft zelf al aan dat verzet in 1800 tot resultaat leidt. Antwoord waar gaat/ging het mis . Dat ligt eenmaal in de menselijke aard opgesloten, gemakzucht is daar een van. Ook de jaren zestig was van uitbuiting sprake, roep in herinnering de koppelbazen in de haven en de bouw. Waarbij ook geen sociale premies werden afgedragen ter meerdere glorie van de winst. Ook dit terzijde de grote vraag is hoelang wil men dit nog slikken en wat doen wij als werkenden daaraan. Aan de zijlijn lopen janken heeft geen enkele zin. Werknemers dien gewoon weer met de vuist op tafel durven te slaan, ondanks alle ellende die men voorgeschoteld krijgt. Want als alle ondernemers hun personeel naar de laagste loonschaal afdrijft heeft de overheid een grandioos probleem, want alle potjes worden dan aangesproken, en daar zit volgens Vadertje Staat al zo weinig in. Maar zolang Pre-pensionados blij zijn met een baantje als postbesteller. Is de kans op een omslag ver te zoeken, met als gevolg dat men verder kan gaan met het uitpersen van de werknemer in geld en sociale voorzieningen. Wat voor ons heet Participeren is voor de Liberaal Parasiteren.rnHelaas gelaten accepteren wij ons lot , en met een diepe zucht ik kan er toch niets aan doen. En dat vindt ik nu gelul,voorbeeld wij willen Herna weg hebben, de hele postmachine stil, ik wil dan wel eens zien hoe lang zij dan nog op die stoel zit. De macht van het getal

Brother Tuck


06-08-2014

Vandaag goed bericht ontvangen. Na 30 jaar Ptt Post-Postnl Nu op 1 September als postbezorger Postnl aangenomen. Wat kan het leven toch leuk zijn.

André van Beeck (pre pensioen)


05-08-2014

@Brother Tuck: We kunen ons nog lang hoofdbrekens maken en afvragen hoe het zo is kunnen komen (breken vd macht van vakbonden, invoeren losse zzp-contractjes met lagere lonen, niet uitbetalen ziekengeld bij ziekte, geen pensioenopbouw, medicamenten zelf betalen ondanks hoge zorgpremie, arbeiders uitbuiten door lulverhalen over malaise terwijl er aan de bovenkant bonussen gegraaid worden). We kunnen nog lang nadenken hoe het zover is gekomen en hoe het de hoge heren gelukt is. We kunnen het echter ook omdraaien: Hoe was het mogelijk dat we van pakweg 1947-1992 wél een fatsoenlijk systeem hadden zonder uitbuiting, fratsen, rare contructies, werken in stress en 40 jaar uitzingen in 1 bedrijf. WOI en WOII wil ik er dan wel even uitknippen (toen waren de arbeidsrechten ook peume), maar zelfs in de 1e en 2e industriele revolutie (eind jaren 1800) werden vakbonden opgericht (vrijheid v vakbond, vrijheid v media, vrijheid v vergadering) die er voor alle arbeiders waren en ook flink goed langdurig staakten tot de werkgever op de knieen ging. Waarom waren die fratsen van tegenwoordig er tóen niet? Draai de boel eens om en probeer antwoorden te vinden, want ergens moet er toch iets niet kloppen dan? Is hier al eens onderzoek naar gedaan ?

Roofhoofd Robbin' Hoed


05-08-2014

@Roofhoofd Robbin' Hoed: Tijd voor verzet. Ik heb het al eens aangegeven hier. Moet het bedrijfsleven verder met Nederlander, dan staat het werk van de DAGLONER weer voor de deur. Met alle willekeur van dien en tegen het laagste van het laagste. Je kunt nog een stapje verder gaan, jij noemt mensen uit Vietnam. Ik kan je vertellen die zijn te duur voor het Establishment. Jaarloon (cijfers 2007) Burundi 28 euro Tadzjikistan 36 euro. Dus even heel kort door de bocht je zet een tent neer op de parkeerplaats geef ze wat rijst groente en een kip en het dubbele salaris van wat zij thuis jaarlijks zouden verdienen. Dat is het beeld dat Liberaal voor ogen heeft terwijl ze dit in alle toonaarden ontkennen. De Bolkestein (Europese ) richtlijn (VVD) maakte binnen Europa dit al mogelijk. Daardoor hoefde men werkende Polen niet het Nederlandse loon te betalen maar mocht het het loon zijn wat men in het thuisland verdiende. Dit zijn de zegeningen van het Neo Liberaal beleid. Hun credo is en was Wij steeds rijker en zij steeds armer. En dan zijn werkenden weer afhankelijk van hun goeddunken.

Brother Tuck


04-08-2014

Postnl alweeer meer winst gedraaid zag ik op het nieuws. Post-hoeveelheid blijft stabiel en constant, volume wordt niet minder. Dit in tegenstelling tot de leugen propaganda praatjes op overhead projectors bij post bijeenkomsten, dat de geschatte volume daling weer 8 a 10 % dit jaar zal zijn. Nog meer leugens: alle zieken moeten gewoon mee in de molen van afspiegeling, valt je kop er bijna af dan moet je maar naar het inloop-spreekuur vd bedrijfsarts, en de hardheids clausule zou inhouden: "nogmaals controleren van procedures en mogelijk evt fouten". Niksmeer van menselijkheid genoemd op de overhead. Kan dat niet eens wat menselijker, dat afspiegelen ?? Wat een bedrijfje, vroeger was het zo voel je je labiel dan meld je je even ziek zodat je weer fit bent. Tegenwoordig is het zo voel je je labiel, dan ben je een makkelijk zwak schaap slachtoffer om omgepraat en gebruikt te worden. Bart v Donselaar: Zeg toch gewoon graag Scheiding van Kapitaal en Staat. We vliegen er gewoon met zn allen uit (misschien ook nogwel uit het land als het even meezit) dan schuift men er bij postnl gewoon 2000 Vietnamezen op de werkvloer in, die melden zicht nooit ziek en zijn al blij met kost & inwoning en een cent in de hand, en lekker blijven slapen in de juten postzakken (slaapzak Vietnamees formaat) op de vliering, en dat was het dan.. Afijn, richt en bekeer u tot Jerusalem, of hoe was het ook alweer ?

Roofhoofd Robbin' Hoed

oudere bijdragen »


Je bijdrage:
Naam:
E-mail:
 
Schrijf over:captcha!  
 

Bijdragen zonder geldig e-mailadres worden sowieso niet geplaatst. U kunt ervoor kiezen uw e-mailadres niet te laten vertonen op de website. De webmaster controleert elke inbreng even voor plaatsing, om "vervuiling" van het gastenboek door o.a. spammers tegen te gaan.


Red de Postbode
Red de Postbode
Red de Postbode
Red de Postbode