Gastenboek

Onderaan deze pagina kunt u uw commentaar kwijt op de campagne "Red de Postbode". (Wilt u een vraag stellen, mail dan a.u.b. aan de webmaster.)

Reacties

Postbode , gaat wijk bewaken , tijdens hun bestelling maken ze foto.s om zo misstanden door te kunnen geven. A: zijn het dus postbezorger , die al vaak over de tijd heen lopen , en B: PostNL bij monde van Hannie Kluk Kluk is lovend . Welkom in het Zottenland
In plaats van elkaar weer af te branden, zouden we onze krachten moeten bundelen .Want het gaat er niet om hoe je een Postaal medewerker noemt , allen werken n.l bij dezelfde werkgever, die zich (schijn)heiliger voordoet dan de Paus ? . Vul die vragenlijst in, zo moeilijk kan dat niet zijn en verspreidt , op de werkvloer de mogelijkheid . Misschien kun je op deze manier toch wat druk zetten en kan er binnen de Organisatie misschien wat veranderen. Vandaag weer in de krant "bedrijfscoach helpt met carrière en gezin "PostNL jonge moeders binnenboord houden. Tussen de regels door lees ik dan dat er wel toekomst is voor PostNL, terwijl ze op de werkvloer het tegendeel roepen , en steeds maar verder gaat met het demotivatie beleid.
LACHENDE DERDE!?? Wat een misselijkmakende opmerking van iemand die totaal niet weet waar ie over lult!Inderdaad toen post nog overheid was waren er zomers wel eens dagen dat je vroeg thuis was...maar nadat de post geprivatiseerd werd en daarna naar de beurs ging in de jaren '90 was dat gauw over. En de meesten hebben zich altijd een slag in de rondte gewerkt (weet jij uberhaupt wel wat werken is!?) en wat dacht je van de Kerstpost (2 weken lang...en na januari nog steeds kerstkaarten) speciekuipen vol...vroeg beginnen...laat thuis! En als je jaren lang bij het bedrijf werkt...plichtsgetrouw bent..een goed salaris verdiend (inderdaad!) en inmiddels 50 bent geweest dat zit er geen werkgever meer op jou te wachten en zo wel dat ga je ineens 300 euro minder verdienen! Al die mooie broodjes aap verhalen van mobility over een andere werkgever en begeleiding van werk naar werk, krijg je een contract van een jaar en daarna mag je opdonderen en voordat je het weet is je oprotpremie ook op en heb je bijstand! Wat weet jij nou joh??? Helemaal niets praatjesmaker!! Een echte kerel schrijft onder zijn eigen naam en niet onder een schuilnaam.....Wie ben jij dan wel niet joh??? Praatjesmaker!!
Lachende derde. Wat een negatieve opmerking. Weet je dat heel veel postbodes meerdere malen hebben gesolliciteerd en vaak worden afgewezen omdat ze te oud zijn. Deze mensen zitten echt niet op jouw opmerkingen te wachten.
SP moet nu zeker weer stemmen winnen, want dat is waarvoor ze dit doen. Want hele tijden hoor je niks meer van ze. Politiek wil alles privatiseren om een open markt te krijgen, maar politiek is schuldig aan het feit dat PostNL geen eerlijke concurrentie heeft. Want ze willen zogenaamd op de postmarkt eerlijke concurrentie, maar PostNL moet ze aan allerlei regels houden terwijl een Sandd vele jaren gewoon geen arbeidscontract hoefde te geven etc. Maar per stuk betaalde ze hun mensen en dit werd door de politiek ook gewoon in stand gehouden. PostNL wordt aan van alles verplicht, maar andere bedrijven die mogen van alles en dat noemen ze dan eerlijke concurrentie op een open markt. Daar ligt het echte probleem van allerlei andere zaken die als een domino effect zijn gevolgd. Trouwens OR ook behoorlijk idioot, want ze komen vandaag bij de Johan Huizingalaan tussen 10:30 en 11:30 met een bus langs. Mochten de mensen vragen hebben, maar iedereen is nog volop aan het voorbereiden en kan niet weg, want als je weg gaat komt de post later op de depots ook weer domino effect en postbezorgers ook weer later hun post. Logica noemen ze dat!!!
Leve de postbezorgers! Die postbodejongens hebben in het verleden bakken met geld verdient met weinig werk. Alles kon...alles werd vergoed....06.00 uur beginnen en om 12.00 uur thuis in het zonnetje zitten...de rest werd gewoon betaald! Die tijden zijn voorbij en jullie wisten in 2005 al dat dit zou gaan gebeuren....maar als je dan met de armpjes over elkaar blijft zitten en een handjevol échte mannen het (Bonds)werk laat doen, tja dan... nu dus niet HUILIE HUILIE gaan doen. Wie niet luisteren wil....
"Postbode al 38 jaar" moet beter lezen. De vragen gaan helemaal niet specifiek over postbezorgers. Het gaat over werkdruk, dus die heb je ook binnen. En voor zover postbodes ook nog gewoon bestellingen weglopen hebben zij ook te maken met aan- en aflooptijd, en snijden in looptijden. De enige vraag die specifiek over postbezorgers gaat is die van uren doorgeven via Mijn PostNL. Gewoon invullen dus, of je nu postbezorger bent, postbode of voorbereider.
Of het nu postbesteller , bezorger voorbereider kantoor medewerker of iemand van het sorteercentrum of zaterdagbesteller , een ding hebben zij allen gemeen ,zij zijn een Postaal medewerker. En als je over de schutting van je eigen beschermde werkplek heen kan en wil kijken , dan zie je dat zij met dezelfde problemen worstelen . En ui de woorden van Door postbode al 38 jaar lijkt het erop of dat hij/zij vindt dat zij hun eigen boontjes dienen te doppen ,. Nee al 38 postbode Eendracht maakt macht Kijk verder dan de Pinokkio neus
Is het nu reddepostbezorger geworden bij gebrek aan aandacht. De vragen/ enquête zijn/ is niet echt objectief opgesteld. De politiek, die voor de marktwerking is, gaat dit oplossen. Dream on. Lijkt me meer een schreeuw om aandacht van de SP, weer op zieltjes jacht.
Wilmar Hebels, doet een oproep om de enquette in te vullen die op reddedpostbode is te vinden,. Het is natuurlijk de bedoeling dat u UW collega's hiervan ook op de hoogte brengt. U heeft nu de kans om uw grieven kenbaar te maken , en op die manier te proberen , zaken te veranderen. Niets ondernemen is geen optie , dus moet de tamtam via de mond tot mond reclame werken. En vergeet hierbij het aloude Hollandsche spreekwoord niet . WIE ZWIJGT STEMT TOE.
Beste bezoekers van Red de postbode, Omdat er de laatste tijd veel klachten binnenkomen over het niet meer vergoeden van aan- en aflooptijden, het verkorten van richttijden (per januari) en de algehele werksfeer hebben wij een kort vragenformulier opgesteld om dit in kaart te brengen. Dit formulier is te vinden op http://www.reddepostbode.nl/vragenformulier We roepen alle bezorgers en bodes op dit formulier in te vullen en het te delen met collega's zodat we de resultaten van zoveel mogelijk mensen kunnen bespreken met PostNL. Met vriendelijke groeten, Wimar Hebels
Postbezorger in Eelde houdt 13.000 poststukken achter (60 zakken). Weet je wel hoeveel 13.000 is. In elke rode HSM-bak zitten 350 poststukken indien hij vol is. Dus 13.000 dat is omgerekend een hele rode bakken container vol (40 bakken). Dit is geen kattenpis. Had de post de vaste postbodes gehouden, dan had men zichzelf dit soort incidenten/onkosten kunnen besparen. Maar men gooit liever een vaste 36 jarige eruit die netto 10 euro per uur verdient en neemt er een door UWV verplichte a 10 euro per uur voor aan. Totaal onbegrijpelijk.
Postbode houdt 13.000 poststukken achter EELDE , zal de woordvoerster Hannie Klukkluk wel weer een incident noemen. Maar wanneer wrijft het bedrijf PostNL de slaap eens uit haar ogen , want toen post nog besteld werd door Postbodes gebeurde er wel dingen , maar nog nooit op deze schaal. Teken aan de wand dat er tegenwoordig gewoon 13000 poststukken niet besteld kunnen worden in een toch niet zo een grote gemeenschap. Wie wind zaait zal storm oogsten
Net uit hte nieuws gehaald: Postbode houdt 13.000 poststukken achter EELDE - In het huis van een 25-jarige vrouw in Eelde heeft de politie ruim 13.000 niet bezorgde poststukken gevonden. De vrouw, die werkte voor een postbezorgingbedrijf, had vanaf 2012 tot augustus 2015 de poststukken achtergehouden. De post had moeten worden bezorgd bij adressen in Eelde en Paterswolde, meldde de politie maandag. De zaak kwam aan het rollen nadat een inwoner van Eelde aangifte had gedaan tegen het postbedrijf omdat hij belangrijke post niet had ontvangen. Het bedrijf kwam na een intern onderzoek uit bij de postbezorgster. Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat het werk de vrouw boven het hoofd was gegroeid en ze niet in staat was om de post correct te bezorgen. Ze bewaarde de stukken ongeopend in huis. De post zat in zestig zakken en is in beslag genomen. Het postbedrijf gaat ervoor zorgen dat alle stukken alsnog worden bezorgd. De bezorgster werkt inmiddels niet meer bij het bedrijf. Mag toch hopen dat deze mevrouw inderdaad niet meer bij het bedrijf werkt. Kan me er wel iets bij voorstellen. Ze durfde zij het niet aan haar superieuren te vertellen dat ze het niet meer aan kon.
Ik had laatst een complete lampenset bij een Chinese website besteld. Handig zo'n parapluset met allerlei lampen. Voor slechts 149,- euro. Komt dat hele zooitje binnen bij mij, zijn het vijf grote dozen! Hadden ze een foutje gemaakt en in plaats van 1 set mij 5 sets toegestuurd. Met een belastingaanslag van 825,00 wegens ontdoken belasting. En het zakie terugzenden gaat niet want die Chinees is niet thuis. Bestellen gaat dus niet zo vlekkeloos als het lijkt. En ik zit met een berg spullen opgezadeld waar een paard de hik van krijgt.
Wat een onzin, Gerard, om te suggereren dat wij die pakjes achterover zouden drukken. Heb je bewijs voor die beschuldiging? Al dat Chinese spul is goedkope rommel, wat je soms voor minder dan een euro kunt bestellen (zonder verzendkosten). Denk jij dat iemand daarvoor zijn baan op het spel wil zetten? Oh ja, er bestaat geen bedrijf wat Post.nl heet......
Die Chinese pakketjes worden in het buitenland betaald als het gaat om de porto, vervolgens heeft Post.nl daar geen enkele inkomsten op, niet meer dan een hoop gedoe met bezorgen. Postbestellers douwen die pakketjes vaak in hun eigen zak omdat op de verpakking ook de inhoud staat weergegeven. USB stick, USB kabel, geheugenkaartje, etc. etc. Je zult het maar gratis nodig hebben. Pik in. Wil je een compleet bankstel bestellen in China en die laten verschepen naar Nederland, dan zal niemand daar voor kiezen vanwege de toeslagen die je aan de belastingdienst mag dokken.
Hoi Lubach, wat jij omschrijft gebeurt enkel voor AANGETEKENDE pakjes uit CHINA. Of dit in overleg met de afzender gebeurt weet ik niet.
Hoe bespaard PostNL op de kosten. Nu dat gaat als volgt in zijn werk. een pakketje uit het Buitenland wordt niet meer op het huisadres bezorgd maar direct afgeleverd op het afhaalpunt van PostNL , de klant krijgt dan in de bus een kennisgeving dat hij het daar kan afhalen, In dit geval stond er op de kaart ( die dinsdags 10-11-2015 werd bezorgd) dat ik het Zaterdags 7-11-2915 na 15,00 uur kon afhalen.M.a.w going back in time, Via de UPU krijgt men dus geld verekend voor de diensten die geleverd worden , helaas levert post dus geen diensten meer voor pakketjes uit het buitenland
@ Door De kouwer op 04.11.2015 - 22:46 Tjonge wat een taalgebruik op reddepostbode tegenwoordig. Nu de oude doos kon er ook wat van Pico , P4010, Bdz, Dirkie,G37 etc
Tjonge wat een taalgebruik op reddepostbode tegenwoordig. Blg Scb Asd ZZP LAC BIZA BUZA BUBA nieuwe structuur FNV abvakabo, mobility opkomstplicht etc. Je moet tegenwoordig Universiteit afhebben om de postgekte bij te kunnen houden. En dat vragen ze dan van mensen met een IQ van ternauwernood 100. Nu weer een ontslagronde hier gehad, vervolgens moet je naar een provinciale bijeenkomst van alle ontslagenen in de regio (kosten bijeenkomst 850 euro). wat een koehandel. Overal handtekeningen zetten, wilt u efskes tekenen. 30 jaar terug kwam je binnen op kantoor, je deed je werk en ging weer voldaan naar huis, je kon je radar tegen pesten thuislaten. 40 jaar lang. Maar tegenwoordig lijkt het wel het authoritaire management van dat Utrecht Medisch ziekenhuis; Langs elkaar heenwerken, fouten worden niet gemeld, prestatiewerken al veroorzaakt dat kapitale fouten en nerveus werken door strenge bazen. Die topbaas kan zo bij de post aan de slag.
Misschien ten overvloede maar voor elke werknemer van PostNL die onder een van de drie cao's vallen is het raadzaam die eens te raadplegen. Kennis is namelijk macht , en zodra jij weet waar je het over hebt , kun je niet met een kluitje in het riet gestuurd worden. En mocht er iets niet duidelijk zijn dan kun je altijd bij een vertegenwoordiger van de bond terecht.
Nog even terugkomend op art 39 cao . De Blg Scb Asd heeft geeft telkens ,aan , in het LAC , waar de Bedrijfsleden groepen overleggen met de bestuurders. Dat dit soort artikelen gewoon naar rato dienen te worden beschreven. Waarom kan het bijvoorbeeld wel met een feestdagen vergoeding , die dan voor dtw-er naar rato gaan . Maar andere secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen dan niet. Nu is het nog een cao gericht op voltijdwerk (Vraagtekens) maar de verschuiving is dermate , dat de cao eens een modernisering ondergaat . En dat al die uitzonderingen etc , de vuilnisbak ingaan . Zodat een cao een begrijpelijk en eenvoudig te begrijpen stuk is. Nogmaals de regels in de CAO dienen nageleefd te worden , daar heeft de Directie haar handtekening onder gezet, en het kan en mag niet zo zijn dat de lagere leidinggevenden er een eigen uitleg aan gaan geven. Wat schijnbaar nog steeds gebeurt
@Lubach Mee eens!
@ D. de Bies: Volgens mij is art 39 heel duidelijk, het probleem zit hem in lid 2 Wat betreft de deeltijdwerker die moet een dienst gelijk hebben als een vtw. En hier zit hem de kneep , afgelopen jaren zijn er diverse herijkingen geweest op het werkpakket, zodat voltijd werkers ook te maken kregen met minder uren, zodoende is er bijna niet meer te bepalen welke dienst er gelijk is aan de vtw. Zou zeggen gewoon schriftelijk een verzoek indienen (dus niet bij TC etc ) met verwijzing naar het art 39 Cao. Dat je gebruik wil maken van het geboden recht En laat hun dan maar hun antwoord onderbouwen.
Wim. Nieuwe structuur FNV , gekozen ledenparlement heeft de macht niet meer de VZ. Neemt niet weg dat er nog een lange weg gaande is om leden weer weerbaar te maken . Je kunt zelf zien het laatste jaar dat er wel beweging is. De Wor , gaf in de jaren 70 de arbeider het recht om mee te praten over het bedrijf, maar de macht lag toch bij de werkgever( hij betaald). Daarna heeft de wetgever nog eens de wet veranderd en dit niet ten gunste van de werknemer. Functioneren van een OR en OC . De werkgever geeft enkel die informatie die het vanwege de wet dient te geven en het liefst nog vertraagd. Zodat je als medezeggenschap al verloren hebt voordat de wedstrijd begonnen is. Dan ook nog de aansturing in MZ maar ook vakbond, van boven naar beneden schoot telkens weer tekort. Bedrijfsledengroepen die zelf maar op pad moeten om de info boven water te krijgen. Vechtend tegen de bierkaai. V.b in de mailbox van de blg SCb Asd niks gekregen over acties voor de zorg c.q Koopkracht en echte banen. Heet geeft te denken, maar toch telkens weer hamer je er dan bij een meeting weer op VAKBONDSWERK op de WERKVLOER. Nu bij Post OR nog verder van de werkplek en OC mag nergens over praten
Voor de ouderen onder ons :-)) Zijn er collega's die ervaringen hebben met de BIZA regeling? BIZA is korting op werktijd voor Postnl werknemers van 60 jaar en ouder. (CAO art.39) Ik zit er midden in en het bedrijf wringt zich in alle bochten om er onderuit te komen. Als de jongeren onder ons even hun oudere collega's vragen om hun BIZA-ervaringen en die hier posten?... Graag!
@Wim schreef: "Wij hebben ook zo'n Voorzitter (AbvaKabo) die al meer dan 16 jr Voorzitter is van een OR!" Wim, je doelt op de FNV en Bernard de Vries? Ja klopt en laat 'm daar ook maar blijven als OR vz! Zo slecht doet ie het ook weer niet en je weet nooit wat voor 'wijsneus' je dan krijgt. En ja, arrogant is ie wel...maar ook een Grunn. Ga er maar aan staan! ;-)
Tja Wim...dat is juist en uiteindelijk...... verslindt elke Revolutie z'n eigen kinderen...want: FNV verliest ruim 63.000 leden! WOW! Het aantal vakbondsleden in Nederland is voor het vijfde achtereenvolgende jaar gedaald. Eind maart van dit jaar waren 1,7 miljoen mensen aangesloten bij een bond, 55.000 minder dan een jaar daarvoor. Dit is het laagste aantal sinds 1991, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. Het verlies komt voor rekening van de grootste vakcentrale, de FNV. De vakcentrale verloor ten opzichte van vorig jaar 63.300 leden. Daarmee kwam het ledenbestand van de FNV op 1,07 miljoen leden. Ga zo door FNV! :-D
Even voor alle duidelijkheid mijn menig betreft de bond (vooral diegene die in de Top zitten) dus niet de OC, waar vertegenwoordigers in zaten van AbvaKabo...BVPP en CNV. Toen ik gekozen werd viel mij op hoe krampachtig men soms met elkaar omging (in den beginne). Het maakte mij geen donder uit van welke Bond je was het ging mij er vooral om, om constructief samen te werken (onze eigen belangen op zij te zetten) en er zoveel mogelijk voor de werknemers op de werkvloer uit te slepen en de afspraken tussen Management en OR te toetsen. Het zal wel niet altijd zichtbaar geweest zijn bij jullie maar wij hebben er veel uit kunnen halen! Wij waren de moeilijkse en lastigste OC (OC Noord-West) van Nederland...dat voelde als een compliment!! Ik heb veel geleerd van de manne/vrouwe zoals Pieter...Wim...Hans..Rein...Hans...Gerda...Martin....Ita...en Frans! Het was een mooie tijd....soms lange dagen bezig zijn en bij succes veel voldoening maar ook vaak teleurstellingen...vooral toen we midden in de reorganisatie vielen en collega's op de werkvloer mochten vertellen,hoe het zat en wat de toekomst zou brengen (niet de mijne!!).. Maar de Bond is passe..teveel gezien..teveel gehoord!!

Pagina's

Reactie toevoegen