Gastenboek

Onderaan deze pagina kunt u uw commentaar kwijt op de campagne "Red de Postbode". (Wilt u een vraag stellen, mail dan a.u.b. aan de webmaster.)

Reacties

regiomanager-postnl-diep-door-het-stof-in-arnhem Hier lees je tussen de regels toch weer in: Hierin herkennen wij ons niet​ ​De modellen zijn uitstekend Gratis werken is uit den boze​ De computer maakt geen fouten Je moet niet harder werken maar slimmer Wij hebben het niet goed uitgelegd etc etc. Alle spreuken uit PostNL bijbel , heeft de Regio Manager gebruikt.om haar kudde duidelijk te maken dat zij (PostNL) zich niet schuldig maken aan fouten, maar dat de diep beminde medewerker van PostNL de zondaar is. Want niet uitbetalen van gewerkte uren is geen Arnhems probleem, maar vanuit de Groene Toren is er geen enkele reactie gekomen alleen regionaal. M.a.w. het zal wel weer een incident zijn i.p.v. iets structureels, onze aannames "volgens PostNL " zijn altijd (On)waar. Postale medewerkers , wanneer stoppen jullie nu eens met het steeds maar weer slikken van uren/minuten roof . Laat ze verzuipen in de ORANJEKAARTEN ​​
Volgens mij is er afgelopen dinsdag wel degelijk succes geboekt in Arnhem. http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/regiomanager-postnl-diep-door-het-stof-in-arnhem-1.4733883
wat is "teamcoach" eigenlijk een rare naam voor die functie.. de meesten coachen het team niet maar dicteren klakkeloos het team wat van hogerhand wordt opgelegd.. eigenlijk zijn het sadistische dictatuurcoaches.. zielig hé..
Alles draait ja..in jullie dolle hersenpan! Hersenspinsels die nooit verder zouden moeten komen als het bureau waar deze dol-dwaze ideeën bedacht worden. Jaja de kerst is weer voorbij..de doldwaze weken kunnen weer beginnen ;-)
Dan mag u mij uitleggen waarom we afgelopen dinsdag +17 hebben gescoord en op woensdag +5! Het gaat ons er om dat we structureel niet eens in de buurt komen van de geplande cijfers. Dan mag u de toverformule oplezen van papier maar dat maakt weinig indruk en doet de waarheid geen recht aan.
Heel simpel. Ik ben teamcoach en geef u de juiste berekening: 11/3 x basisformule zoals gehanteerd in CAO (2/3 - 5e deel correctie) = maximaal 5 mensen op 16 uur voorbereiding, let wel: bij piek, dus niet bij dal. In het huidige optivo-systeem is dit makkelijk haalbaar. Wel minimaal 2 reserve houden in geval van ziekte. Dus waar zit het probleem? Kunt u mij dat uitleggen? Alles draait dan toch naar behoren?
Een hele tijd geleden dat ik hier actief ben geweest maar vooruit. Ik vraag me af of de leiding van PostNl een enorme plaat voor de kop heeft of dat ze gewoon niet beter weten. Afgaande op het niveau van functioneren zal het waarschijnlijk het eerste zijn. Waarom deze stelling? Dat probeer ik hier beneden zo simpel mogelijk uit te gaan leggen. Het draait om het OPTIVO gebeuren en de "toverformule" die ze gebruiken om de voorbereidingstijden te berekenen. Het is schier onmogelijk om ook maar in de buurt te komen van de door PostNl gehanteerde voorbereidingstijden. Klein voorbeeldje??? Afgelopen woensdag 28 januari was er berekend dat we in de voorbereiding maar liefst 11 uur mochten gebruiken. Dit komt neer op 3 mensen die om 06:00 starten en om 09:40 klaar moeten zijn. De realiteit was echter dat we op een gegeven moment zelfs met 6 mensen hebben moeten voorbereiden om de wijken voor 10:30 af te krijgen. Nu is mijn vraag richting de mensen die menen er verstand van te hebben, wat klopt er niet? Hierbij nodig ik de verantwoordelijke mensen dan ook uit om dit maar eens voor te komen doen zodat wij ook eens kunnen lachen. Wie de schoen past trekke hem aan! Ik zou zeggen tot snel!!!!
OPTIVO weer invoeren? Nee, toch? Krijgen we weer die gele lijnen op de vloer, verkeersborden in het pand, muntjesautomaten op de toilet waarbij het licht automatisch na 3 minuten behoefte doen uitgaat en de boel wordt doorgetrokken, je fiets niet meer mee naar binnen kan om in te laden... kortom, een regeltjes-circus waardoor het bedrijf alleen maar zieker en zieker wordt. Opheffen die hele handel! Sluiten. Overname door de Deutsches Bundespost is het enige alternatief. Hoe sneller, hoe beter voor het productiepersoneel.
Het was een rommeltje in Arnhem. De meesten gingen gewoon aan het werk onder dwang van de leidinggevenden. Als ze zouden staken, zouden ze een functioneringsgesprek krijgen. Ik schat dat ongeveer 95% gewoon is gaan werken. Het was een storm in een piepklein glas water. Bedankt collega's!
Hoe is het afgelopen met de geplande staking afgelopen dinsdag in Arnhem?
Het is inderdaad belachelijk dat ze weer voor de zoveelste keer OPTIVO willen gaan gebruiken, heeft nognooit gewerkt en zal het nu ook dus niet doen. Toen ik nog postbode was hebben we daar vaak over geklaagd, maar werd er niets aangedaan, Voor een grote wijk instraten krijg je bij DIDOZA tien minuten extra tijd, maar je bent dan niet 45 minuten bezig(zoals het staat opgeschreven), maar 1 1/2 uur en dan gaan ze lopen roepen dat je je norm niet haalt. Ik was juist samen met een paar andere, die het wel snel konden, maar er waren ook mensen, die er langer over deden dan 1 1/2 uur. Ben nu bijna 2 jaar weg en woon nu in Amerika, maar volg alles nog steeds, heb nog goed contact met collega's uit Utrecht.
@Olde posbooj-je : De familie man Albert lost het niet op, naar anderen kijken en hopen ook niet. Hier geldt namelijk De derde wet van Newton: actie ←→ reactie: Zolang n.l werkenden geen actie ondernemen zal er ook geen reactie tot verbeteren zijn; En als er een reactie van werkenden komt ., en er verbetering doorgevoerd wordt , komt er weer een wetmatigheid om de hoek kijken nl. die van een kinderhand is gauw gevuld. En beginnen wij weer van vooraf aan
Collega´s uit Arnhem SUCCES morgen (dinsdag 27-1) en laat je niet van de wijs brengen door lulverhalen door de leiding!! Ze willen ons pakken, wat al op VBL's gebeurt in de rest van NL, met waarin alles wat je doet in minuren verandert. Vossen altijd minimaal 5 tot 10 minuten eraf. Ga je voor 07.30u instraten doe je dat in eigen tijd en na het zetten ben je weer minimaal 5 tot 10 kwijt. Voor degene die dan nog een bestelling(en) hebben die leveren meestal ook daar weer tijd in! ALBERT ROODENBOOG, zogenaamde "familieman" (zie propagandablaadje Mail van PostNL) wat ga jij daar aan doen aan deze respectloze behandeling van je werknemers? Niks waarschijnlijk! Lekker achterover blijven hangen en je vette salaris blijven innen over de rug van de werknemers!
Ik had precies hetzelfde! Mijn voet zat in het gips. Of ik in plaats van vijf wijken er toch nog vier kon lopen. Wat een toestand. Ik was 's avonds nog bezig in het donker.
Eentje van de leiding was ziek. Had effe griep. Uit alle kanten werden er fruitmanden gestuurd. Ik had longontsteking en kreeg niks. Helemaal niks. Ja, een telefoontje met de mededeling dat ik maar weer gauw moest komen werken omdat er te weinig mensen waren. Een schande!
Respect voor de collega's in Arnhem!!! Want verandering hebben we allemaal zelf in de hand en hun actie geeft ook weer media aandacht en je kan altijd maar de schuld geven aan bonden etc. Maar je kan ook denken als je je niet serieus genomen voelt zeggen nu is het genoeg, maar het grote probleem is collega's. Want er zijn vele collega's die roepen en klagen, maar als er dan bijvoorbeeld gestaakt wordt, dan zie je ze niet mee doen en dat zagen we paar jaar terug in Den Haag ook. Daarmee maken ze ook de strijdbare positie van collega's zwakker.
@ Peentje Ben het helemaal met je eens hoor mooi gezegd!!! Inderdaad wordt gezegd aanpakken bij de wortel en wordt gepraat of collega's dit juist doen om dat de leiding bepaalde dingen doen of juist niet goed dingen doen. Maar wat geeft jouw dan het recht bijvoorbeeld om naast de pot te gaan zeiken of nog erger, want denk je nou echt dat je de leiding hiermee heb. Want je beschuldigd een leiding van dingen die niet door de beugel kunnen en dan wel zelf ook dingen doen die niet door de beugel kunnen en daarmee denk je het op te lossen. De pot verwijt de ketel. Daarnaast met naast de pot zeiken of erger uit frustratie richting leiding, daar heb je de leiding niet mee. Maar wel de schoonmakers en dus zadel je die mensen op met je rotzooi en dan ben jij misschien gefrustreerd over bepaalde zaken en veel dingen zullen terecht zijn ik weet het. Maar is nog niet een reden om zulke dingen te doen naast de pot zeiken en jij lost je probleem er niet mee op en zorgt er alleen voor dat de schoonmakers erbij worden betrokken en die gefrustreerd raken.
ARNHEM - Een groot deel van het personeel van PostNL in Arnhem legt dinsdagochtend het werk neer. Boze medewerkers van het postbedrijf riepen hiertoe op, omdat ze het oneens zijn met een nieuwe maatregel. Of de staking de postbezorging in Arnhem ernstig zal ontregelen, is nog niet bekend. Oneerlijk De staking is een reactie op het besluit om de zogenoemde OPTIVO-regeling te laten ingaan. Dat houdt in dat een werknemer alleen betaald krijgt voor de uren die voor zijn werk staan, en dat zou niet eerlijk zijn. In de praktijk blijken postmedewerkers vaak langer te doen over hun werkzaamheden dan de tijd die ervoor wordt gegeven. Punt maken Met de staking komende dinsdag wil het personeel een punt maken naar het management en wordt gevraagd om een verklaring van de leidinggevenden voor dit besluit. De staking is een eigen initiatief dat wordt gesteund door de vakbond FNV. In totaal werken zo'n 250 mensen bij het postbedrijf in Arnhem. De staking begint rond 7 uur in de ochtend.
De problemen moeten bij de wortel worden aangepakt, dus bij de leiding. Niet bij de medewerkers. Helemaal mee eens , de wortels zijn dus die collega's die zich de houding aanmeten ik pis en ik schijt waar ik sta .Dus als het bij de wortels aangepakt moet worden moeten deze figuren gewoon in hun eigen shit getrapt worden. Maar de werknemer die er last van heeft, legt de schuld niet bij de veroorzaker maar bij een ander die toevallig een grijpstuiver meer verdient. M.a.w wel zijken over het probleem , maar zelf je hoofd afwenden. Ook werknemers hebben een verantwoordelijkheid in deze, en daar waar leiding faalt of weigert iets te ondernemen zul je echt zelf het heft in handen dienen te nemen. Het is zo gemakkelijk een ander zal het wel doen , en wij gaan weer rustig slapen
Ik wil me er ook even tegenaan bemoeien, graag. Die Tegen Gezeur trekt wel opeens fel van leer. Kunnen dit soort mensen niet de toegang worden geweigerd tot alle postdepots? Levensgevaarlijk. Dit soort gedrag gaat alle perken te buiten. Katja heeft het bij het rechte eind: als het een zwijnenstal is op een vestiging, dan hoort de leiding daar wat aan te doen. Niet de medewerkers. De leiding is verantwoordelijk voor het hele zooitje ongeregeld. Die vlieger gaat op, mits de leiding ook niet zelf naast de pot hun behoefte gaat zitten doen. Wat nu dus gebeurt. Het interesseert ze allemaal niks. En tot overmaat van ramp wordt er nog even gemeld dat het in Deurne allemaal zo goed gaat, met naam en toenaam. Wat is dit nou voor flauwekul? Zo'n gehucht ergens in de polder telt niet mee, het gaat om de vestigingen waar de puinzooi nog groter is dan de varkensstal inclusief mesthoop bij de boer. Tegen Zeuren, de naam alleen zegt het al, gaat uit van een volkomen verkeerd standpunt. De problemen moeten bij de wortel worden aangepakt, dus bij de leiding. Niet bij de medewerkers. Of bent u soms van de leiding? Lijkt mij wel, want dit gezwets levert alleen maar ruis op.
laat u geen leugens op de mouw spelden. De rekensom is uitermate simpel 8 mnd a 1 % 3 mnd a 1,7% 1 mnd 2,4% bruto, Stel dat u 30.000€ bruto per jaar heeft , 30.000/12 = 2500€ bruto . dus 8 mnd krijgt u 25 euro bruto erbij , de volgende verhoging gaat dan over 2525 € , dan krijgt u er dan 3 mnd 42,93 € bruto erbij en de laatste verhoging gaat over 2567,93 € u krijgt dan 69,33 € bruto erbij. Bij elkaar opgeteld 448,12 €. Het FNV voorstel was 900€ in centen zou neer komen op 3% uitgaande van die 30.000€. En wat heeft u gehad 1,4937%. De rest is gaan zitten in het repareren van het derde jaar ww, dus dat heft u geheel uit eigen zak betaald. En u gaat meer pensioenpremie betalen , terwijl u minder mag opbouwen (was 2,25% nu 1,87%) terwijl Uw opgebouwde pensioen niet mee stijgt met de inflatie..Ergo wel betalen maar niets ervoor terug krijgen.? Natuurlijk komen de noodkreten weer uit de Groene t|oren dat er weer ingeleverd moet worden want het gaat zo slecht , maar de aandeelhouders hebben nog steeds niets te klagen,. En als klap op de vuurpijl , schijnt het te zijn dat de CEO die in 2013 al van 823.152,-€ naar 1.692.765,--€ ging ( 105 % stijging) een bonus heeft gehad van 1 milj
Beste André van zeijlmans, Maar €94,70 extra per maand? Mijn lieve jongen, je bent zeker een groepslijder? (juist, met een lange ij) Ga toch een echte baan zoeken. oud werknemer met 39 dienstjaren.
Oud Werknemer. Waarvoor geinteresseerd wat de postbode meer aan salaris krijgt. Nieuwsgierig ventje.. maar ik zal het je vertellen. 94.70 euro per maand.(netto) Nu je zin!! pak je rollator en ga andere lastig vallen..
@ Sjoerd nog duidelijker gezegd als jij op straat loopt en je ziet iemand vuil op straat gooien, dan zeg je er toch ook wat van of denk je dat is niet aan mij en ik gooi er vuil bij. Ga toch weg als we allemaal zo gaan denken, dan wordt het inderdaad zoals eerder werd een grote zwijnenstal. Waarvoor zou je niet iets hierover mogen zeggen tegen een leiding of je collega's aanspreken of andere actie ondernemen. Is toch heel normaal dat je iets doet tegen iets waar je over klaagt, want klagen is makkelijk en altijd maar zeggen lost een ander wel op ook lekker makkelijk. Hoor ook nog steeds geen oplossingen wat een leiding hier aan zou kunnen doen?
@ Sjoerd nee ga jij ook lekker naast de pot pissen. Wat heeft dit soort dingen nou met het bedrijf te maken, want ik weet niet of jij weleens bij andere bedrijven of instellingen etc. bent geweest. Daar komt dit soort onbeschofte gedrag ook voor en staat totaal los van beleid bij de verschillende bedrijven en instanties. Dus jij zegt dat je niks kan zeggen en het moet accepteren, maar wel zeggen straks moet ik het ook nog gaan opruimen. Maar ondertussen moet de leiding van jouw het wel gaan doen, want daar komt het wel op neer zoals jij het zegt. Dus als jij straat op vuil ziet liggen, dan denk je ik gooi er maar wat bij daar zijn de vuilnismannen voor. Maar ik ken ook genoeg mensen die denken goh laat ik het oppakken in de prullenbak gooien. Alleen bij een toilet doe je dat begrijpelijk niet, maar er kan wel duidelijk iets gezegd worden en als je inderdaad hetzelfde gaat doen als die mensen waar over wordt geklaagd ben je geen steek beter.
Ik ben benieuwd hoeveel een postbode er vanaf januari financieel er op vooruit is gegaan? Hoeveel netto hebben jullie deze maand er bijgekregen? oud werknemer
Als postbodes lezen wij wat er allemaal gaande is. En wat een problemen!! Op kantoor Deurne gaat het zéér goed. Natuurlijk zij er wel eens problemen. Maar die worden netjes opgelost, ga normaal met elkaar om op de werkvloer. Marc en Hans en Petra weten dit perfect te coördineren en dat merk je overal aan. En elkaar een beetje helpen doet wonderen, ook de postbezorgers voelen zich thuis in Deurne. Ik kan dus weinig of geen negatieve signalen afgeven..Deurne ga zo door. Daarom een warme douche voor postkantoor Posthoek Deurne..
Heerlijk is het om een discussie te volgen. En wat zo grappig is , is dat men PostNL een Aso bedrijf vindt "en dit terecht aan de kaak stelt" zichzelf dan ook maar als Aso gaat gedragen. Niet enkel in woord maar ook gedrag, m.a.w men verlaagd zichzelf tot het niveau wat men veroordeelt . En daar zijn dan ook nog figuren bij die dan dit gedrag dan ook nog propageren. Als wij ons niet willen conformeren aan regeltjes en ook anderen niet aanspreken op, dat zij zich ook daaraan te houden hebben, zal het nog een grotere zwijnenstal worden. En dat is dus precies wat jullie willen bereiken met jullie collectief zwijgen. De conclusie is dan ook je krijgt wat je verdient Want wie zwijgt stemt toe .
Ik kom toch even op voor de eerdere schrijver. GGD inschakelen, collega's aanspreken... wel ja, nog even en je mag de rommel van een ander gaan opruimen. Geen wonder dat deze mijnheer of mevrouw zich niet bij naam wil noemen en 'Tegen Gezeur' hanteert. De leiding moet hier meteen actie op ondernemen en niets anders. Omdat dit niet gebeurt, kun je constateren dat het bedrijf ziek is. En dat is gekoppeld aan de CAO. U komt maar steeds met die flutregeltjes, maar je kunt nog zoveel regeltjes hebben, maar als de leiding zich er niet aan houdt, kun je net zo goed het boek definitief sluiten. Weet u wat uw gedrag tot aanleiding gaat geven? Dat er nog meer mensen naast de pot gaan piesen. En ik dus ook.
@ Katja Wat ik aangeef is dat toiletgebruik niet echt iets voor CAO. Maar gewoon voor het gezonde verstand van je collega's die dit doen, want dat geef ik toch duidelijk aan dat dit niet kan. Wat de leiding kan doen is alle mensen tegelijk er op aanspreken, maar ook bij ons is dat enige jaren in de oude vestiging gebeurd en je zal altijd dit soort figuren houden. Het probleem ligt bij je collega's die dit doen en die moet je dingen kwalijk nemen dat zij ervoor zorgen dat jij niet normaal naar het toilet kan. Maar ik zou wel aan de leiding vragen of ze hier niet is wat van kunnen zeggen en als dat niet gebeurd zou je de GGD kunnen inschakelen en dan komt er waarschijnlijk wel meer actie. Maar er kan dan schoongemaakt worden alleen als bepaalde collega's dit blijven doen en camera's ophangen kan ook niet. Maar ik vraag me af wat zou jouw oplossing, dan zijn?

Pagina's

Reactie toevoegen