Gastenboek

Onderaan deze pagina kunt u uw commentaar kwijt op de campagne "Red de Postbode". (Wilt u een vraag stellen, mail dan a.u.b. aan de webmaster.)

Reacties

Anderen kunnen veel beter verwoorden , wat werken met behoud van uitkering betekent. Voor de vakbond is het WERKEN ZONDER LOON. Maar voor hen die toch even verder willen lezen , http://denhaag.werkcafe.nl/page/werken-met-behoud-van-uitkering-afzetterij-of-rechtvaardig en deze http://dwangarbeidnee.blogspot.nl/2014/01/onthullend-debat-over-werken-met-behoud.html . en als toetje http://www.doorbraak.eu/vlagtwedde-behandelt-bijstandsgerechtigden-als-dwangarbeiders/ En vergeet niet ook u om het even welke werknemer het is het kan u ook overkomen, en dit doemscenario ligt bij u om de hoek. Wtr, smx, reorganisatie , grote winsten , bezuiniging, allemaal ten kostte van U.
@Bart van Donselaar: Ikzelf vraag het ook weleens af waar het heengaat met de rechtsstaat. Taxibedrijf Uber krijgt een boete omdat via sms iemand een taxi bestelt. Maar waar leg je dan de grens? Ben je strafbaar als een vriendin je een sms-je stuurt met de vraag haar te komen halen en je gaat erop in? Ben je strafbaar als je of Faceboek een party aanmaakt voor vrienden en bekenden en familie dat ze je altijd kunnen sms-en voor zoiets ? Ik vind dit stinken naar gedachtenpolitie uit het jaar stasi. Waar leg je de grens? Dit Uber bedrijf aanpakken ok, maar doe dat dan belasting technisch bij het bedrijf zelf, en niet via overdreven boetes enzo waar die vaak ongeletterde chauffeurs de rest van hun leven last van hebben. En stimuleert de overheid niet werken met behoud van uitkering ? Vakmensen worden overal uit de markt geprijst omdat uitkerings instanties dit toestaan. Poetsers, glazenzetters,klussers,etc. Overheid, geef eens het goede voorbeeld! Bij abvakabo kun je nu trouwens een petitie tekenen dat wij postbodes weer eens gewaardeerd moeten worden zoals vroeger. Je ziet toch dat de bonden de waarde van de eigen bodes meer inschatten. Zeker post van henzelf in de chaos omgekomen ?
Hey Bart! Alles wel daar bij de Sociale werkplaats? Wanneer kom je weer terug? Gr, het TnT -Team.
Échte Nederlanders dus schroefje! :-D
Het is wel stil nadat PostNL het prikbord nieuws heeft verspreidt over de SMX en de Wtr. Geen reacties ofwel geen bericht goed bericht. Men realiseert zich niet welke gevolgen dit heeft op het personeels-bestand, en dat terwijl er op de arbeidsmarkt nauwelijks kansen liggen. Overheid stimuleert geen banengroei, banken zorgen ervoor dat er geen geld wordt uitgeleend, zodat bedrijven niet kunnen innoveren . En bedrijven sturen ondanks alles aan op winstkapitalisatie. En Jan de Arbeider knikt ja en doet geen moer.
@Bart van Donselaar Ha ha ha..je bent een grapjurk! Er was een grondige reden waarom je contract destijds niet is verlengt en het had niets met je Bondswerk te maken hoor! Schalkie. ;-)
Hallo Klein maar dapper. Altijd leuk om wat waardering te krijgen. Met mij gaat het goed. Ik ben inmiddels een van die mensen die met behoud van uitkering werkt, gelukkig is het wel leuk en zinnig werk en pik ik daarmee ook niemands baantje af. Oorspronkelijk was ik van plan helemaal met schrijven in dit Gastenboek te stoppen. Vanaf begin 2011 toen mijn contract als postbezorger niet meer werd verlengd, werk ik al niet meer bij de post. Ik weet ook niet meer precies wat er nu in de postsector speelt. Je raakt daar snel uit. Maar over wat algemener politiek getinte onderwerpen voel ik toch weer de behoefte om zo nu en dan mijn mening te geven. Of men het daar dan mee eens is, is een tweede. Dat hoeft ook niet, zolang mijn stukjes maar een bijdrage leveren aan de discussie.
@ Volger. Je geeft het antwoord zelf al: "De Nederlandse Rechtstaat gaat naar de kloten en we pikken het ook nog met z'n allen!" We stemmen in meerderheid op de politieke partijen die het ontslagrecht "versoepelen" en de druk op werklozen verhogen om werkelijk alles aan werk te accepteren (goed, slecht of helemaal niet betaald). Velen stemmen zelfs helemaal niet meer. Verder komt er bij acties van de vakbonden, Red de Postbode of anderen meestal maar een halve man en een paardenkop opdagen. Of anders zakt de actiebereidheid al na een paar dagen in elkaar. Dan is het wel duidelijk welke kant het met de positie van de arbeider op gaat. Die toetsing door het UWV stelt heel weinig voor, daar moet je het niet van hebben. Héél soms als het bedrijf een procedurefout maakt of een andere blunder begaat, kan je zo'n beslissing met succes aanvechten. Verder lees ik nog: "je kunt wel een baantje als postbezorger of voorbereider krijgen in de laagste loonschaal dat staat zelfs op je aanzegging van overcompleet." Met wat pech ben je straks nog verwijtbaar werkloos (waar straf op staat) als je daar niet op in gaat. Dat zou ik maar even goed navragen.
Hoe u wordt genaaid door de Overheid:: De cijfers over de eerste drie kwartalen van de pensioenfondsen geven een zeer positief beeld over de beleggingen. De resultaten over de eerste negen maanden van 2014 lopen uiteen van 10 procent tot wel 12 procent rendement op het vermogen. Toch is dit prachtige resultaat onvoldoende om de dekkingsgraden op peil te houden, laat staan de laten stijgen. Dit komt door de nog steeds zeer lage marktrente die door centrale banken ook extra laag wordt gehouden om de economie te stimuleren. Economie stimuleren , op de werkvloer heet dat zakkenvullerij voor de gegoeden. Er wordt niet geïnvesteerd nee men bezuinigd nog verder om de winsten te kunnen maximaliseren. De Pensioenfondsen boeren goed , maar worden gedwongen zich arm te rekenen, en dat betekend voor de werkende een lager pensioen op de einddatum en voor hen die er al van genieten de broekriem aanhalen. Dit dankzij Burger Rutte en zijn vrolijke bende
Bart! Terug van weg geweest? Ben het misschien niet altijd met je eens maar ik blijf fan van je manier van schrijven... en je mening. Hoe is het met je?
Op de vestiging in Kampen zijn 4 mensen overcompleet verklaard het gaat om 4 parttimers waarvan een aantal jaren geleden nog werd gezegd we willen met jullie verder. Het gaat om contracten van minder dan 20 uur en in sommige gevallen minder dan 15 uur. Ook deze mensen zijn ze niet meer nodig overcompleet je kunt wel een baantje als postbezorger of voorbereider krijgen in de laagste loonschaal dat staat zelfs op je aanzegging van overcompleet. Schandalig dat dit gebeurd ook worden op deze vestiging weer nieuwe mensen aangenomen vorige week nog als het UWV hier mee instemt bedank ik voor de vakbond. Ook worden zaterdagwerkers door de week ingezet om mijn werk in te pikken! Hoe kun je nu overcompleet zijn na 15 jaren werkzaam te zijn geweest bij PTT TPG TNT en POSTNL en dit bedrijf durft zich ook nog Koninklijke Postnl te noemen een schande! Hoe is het mogelijk dat je als parttimer er gewoon wordt uitgekickt terwijl er in dezelfde week nog mensen opnieuw worden aangenomen. De Nederlandse Rechtstaat gaat naar de kloten en we pikken het ook nog met z'n allen!
Even iets uit een andere hoek. Vandaag heeft de FNV het rapport Samen Delen. een sterke keuze gelanceerd. Het betreft de uitkomsten van de breed georganiseerde rondgang in het land betreffende de pensioenen. Dit gaat dus over iedereen zowel oud/jong/man/vrouw. Ik zou iedereen aanraden dit rapport te lezen, zodat ook u uw stem kan laten doorklinken. http://www.fnv.nl/themas/pensioen/nieuws/FNV-Pensioenvisie/
@Lubach. Ik heb veel gespaard en het staat veilig....niet in dit B-landje hoor. ;-) Nee ik heb geen vriendin maar vrij gezellig. Dacht je nu werkelijk dat ik dit zinkend waterlandje blijf? Overigens heeft de meerderheid voor die Rutte gekozen, maar ja...de huillanders stonden ook massaal met vlaggetjes te zwaaien in mei 1945 voor Wilhelmina...die vooreerst het land uit gevlucht was en volgens de grondwet dus geen vorstin meer mocht noemen. Het is simpel...ze leren het hier nooit! :-D
Door Jan Splinter op 25.09.2014 - 18:38 Je bedankt de bond voor de goede cao. De onderhandelaars kwamen terug met een principe akkoord, een niet goed resultaat dat zeker, maar wat wil je ook bereiken als het personeel als een stel zombies reageert. Dat principe akkoord is geaccordeerd, goedgevonden door het personeel . Totaal stemmen: 375. Akkoord: 271 (72%) en Niet-akkoord: 104 (28%), dus zijn het je collegae die je moet bedanken, hen waarmee je elke dag weer omgaat. Is er een oplossing , ja die is er . De looneis is nu plusminus 900 euro cash ( het ligt wat genuanceerder) , hierover gaan de onderhandelaars in gesprek, baas zegt dat zij gestoord zijn en biedt de helft. Wat doet het personeel dan . 2 mogelijkheden je accepteert het bod ,of je pleurt met zijn allen het werk neer. Buiten het feit van de nieuwe cao speelt ook op de achtergrond de komst van de SMX waar groot/klein/Overig op wordt gesorteerd ook een rol. Werktijden worden weer aangepast , weer gaan er banen verloren, dus hoogt tijd voor personeel om eens echt van zich af te bijten. En dat moet vanaf de werkvloer komen en niet vanuit een bondsbureau
De Waarheid: Je hebt het over welverdiende extra's van de AOW. Als je dat maar niet vies tegenvalt. Ik weet niet of je een jongere partner hebt en of je na 1 januari 2015 in de AOW terechtkomt; maar als dat WEL zo is, dan wordt jouw, net als mij overigens, een gigantisch oor aangenaaid door onze fijne regering. Realiseer je wel dat je welverdiende AOW dan simpelweg gehalveerd wordt !!!
Beste Lubach.....mogelijk, maar tot die tijd WERK ik voor mijn geld en dan de AOW met welverdiende extra's! Btw...site is er op voorruit gegaan! Chapeau!! :-)
De Waarheid, tot dat je ook behoort tot de zogenoemde orde der tengeltjes hand ophouders. Helaas zoals ik al schreef lijdt jij aan tunnelvisie en kunt niet verder kijken dan je gok langs. Natuurlijk kun je gaan werken tegen een minimum loon (zien werkgevers graag) maar dan zal je alsnog je hand moeten ophouden bij Gemeente of Overheid en dus ben je een hardwerkende hand ophouder volgens jouw. Om nogmaals het voorbeeld aan te halen van Vlagtwedde en omstreken daar besparen de Gemeentes zich 600.000 euro door die zogenaamde hand ophouders gewoon aan het werk te zetten dit zonder loon maar met behoudt van uitkering. Gemeentes blij werkgever blij, en die hardwerkende hand ophouder wordt uitgebuit. En jij kan ook een van hen worden , hou dat in je achterhoofd
Beste Lubach. Ik ben geen postbode of postbezorger....ook geen TC. Maar ik werk HARD en hou mijn tengeltjes niet op! Met klets verhaaltjes komt er geen brood op den plank! Dus snaveltjes toe en handjes uit den mouwen! ;-)
Een vraag aan de Waarheid, wat versta jij onder hard werken. 40 uur TC spelen of 60 uur met het schepje het land omspitten , 20 uur mantelverzorgster zijn zonder salaris maar met behoud van. Afgeven op anderen die geen betaald werk doen is in mijn ogen een vorm van discriminatie, ergo verwerpelijk. Maar jouw antwoord verraadt jouw ware aard namelijk die van liever lui dan moe. Je laat een ander opknappen wat je zelf behoort te doen. En door die mentaliteit is Post naar de knoppen gegaan , staan er 10000 banen in de zorg op de tocht ,heeft de werkgever volkomen vrij spel in het uithollen van de taken en de verdienste die daaraan gekoppeld is. Want hun motto is elke werknemer is er een teveel. Maar voor je dat door hebt is het leed al geschied. Werkgevers hebben al de ongebreidelde macht en dicteren gewoon de werknemer, die dan ja en amen knikt, en aan de koffie automaat loopt te brullen als een papieren tijger. Er verander niets zolang je het niet gezamenlijk doet. De werkgevers zijn bijna 100% georganiseerd, daar staan wij dan als werknemers tegenover ,\met hoeveel tongen spreken wij\ en maken wij dan eens een vuist dan wordt je door je collegae voor schut gezet, om de volgende dag onder de noemer Bruin kan het niet trekken weer aan de slag te gaan en het extra overwerk te pakken. Postbode wordt uitgeruild tegen Postbezorger en als het aan Post ligt wordt die ingeruild voor een nog goedkopere kracht. En op dat punt heb jij ook een uitkering Hard werken roept er dan iemand.
Gewoon HARD werken gaan Bart...daar bereik je 2000x meer meer dan je boerenwijsheid verhaaltjes! Succes kerel! ;-)
De trolberichtjes van Ger Bluffers zijn oninteressant. Negeren is het beste. Maar omdat het punt van werkloosheid ook door De Bataafse Bananen Republiek wordt aangeroerd, wil ik daar nog wel iets over zeggen. Iemand met een betaalde baan levert niet altijd een nuttige bijdrage aan de samenleving, en iemand zonder betaald werk soms juist wel. Je kan door het leveren van een volstrekte wanprestatie kapitalen verdienen, zie de eindeloze stoet aan corrupte en wanpresterende zakkenvullers die het nieuws blijven halen. En je kan anderzijds door onbetaald vrijwilligerswerk (met behoud van uitkering) de samenleving soms een grote dienst bewijzen, dus zonder een betaalde baan te hebben! Er zijn veel verenigingen en stichtingen die het zonder gemotiveerde vrijwilligers, die zich met behoud van uitkering inzetten, niet zouden redden. De inspanningen van dergelijke vrijwilligers vallen mijns inziens alleen maar te waarderen. Aan de andere kant mag het ook niet zo zijn dat bestaand betaald werk (zoals bij de post) wordt gedegradeerd tot dwangarbeid (onder het mom van tegenprestatie) voor werklozen. Deze tewerkgestelden werken dan, maar zij ontvangen daarvoor geen loon, worden nog steeds als werkloze behandeld en worden ook nog eens met de nek aangekeken omdat zij andermans baantje inpikken. Zo verdwijnen dan goede betaalde banen. Dat is een situatie die we niet moeten hebben. De Bataafse Bananen Republiek stelt dat terecht aan de kaak.
@erwt helmdweil: Ten overvloede heb je dit ook gemeld bij de OC/OR/Vakbond.Directie, want het enkel hier benoemen lost geen enkel probleem op. Even voor alle duidelijkheid wat zijn jouw diensten, als die normaal om zes uur zijn dan blijft dat zes uur , veranderingen van werktijden behoort OR goedkeuring aan te geven .De leiding mag natuurlijk wel op vrijwillige basis uitvraag doen. En als je dan gekke henkie wilt zijn ga dan je gang en anders gewoon je aan de reguliere diensten houden
Aan Gerrit Blufpoker: zwaar uitgekakt waren jouw woorden. Dan is dit toch wel heel ander nieuws. het hoogste orgaan het ledenparlement (omvat alle bonden). Het FNV Ledenparlement heeft het algemeen bestuur van de FNV opgedragen alles in het werk te stellen om de fusie mogelijk te maken. Een overweldigende meerderheid van 101 leden stemde voor, 3 leden stemden tegen. Dat betekent een meerderheid van 97% van de ruim honderd deelnemers uit alle sectoren van de FNV..
De Bataafse Bananen Republiek Nee hoor, heb geen uitkering maar mijn hele leven al WERK, heb ook v??r gestemd maar doelde op BvD; die figuren hebben echt nog nooit [hard] gewerkt maar veel babbels op kosten. Van die dingen. :-D
Amstelveen 11-10 ja mensen het is weer zover de teugels in Amsterdam-Z worden weer aangehaald. over een maand om 5uur in de ochtend beginnen omdat de manager te lamlendig is om twee mannetjes extra in te zettten. en 10 wijken per uur voorbereiden. kan niet zal u zeggen.nou je zult wel moeten .als je het niet haalt moet je de straat op en daar je tijd volmaken. over mezelf maak ik me niet eens zoveel zorgen maar er lopen ook dames en heren van tegen de zestig met een broze gezondheid die 6uur op straat moeten lopen. asociaal zult u zeggen inderdaad .maar we hoeven ons geen zorgen te maken want de or en de arbo zullen wel voor ons opkomen.echt niet de or en de arbo zijn zo door en door corrupt. nou mensen nog veel plezier bij de post.
@Ger Bluffers: Uit je antwoord , blijkt wel weer dat je er geen ene reet van snapt. Zwaar uitgekakt is redelijk zwaar uitgedrukt. Feit meerderheid was voor de fusie er werd enkel niet de 2/3 meerderheid behaalt (welgeteld 8 personen) Feit is dat dit wel DEMOCRATISCH is gegaan, en niet zoals in het verleden , door voorzitters. Enkel dat op zich is al winst. Vraag is waarom haalde men de 2/3 meerderheid niet. Omdat figuren zoals jij, binnen de bond angsthazen zijn en bang voor vernieuwing, en dus hun territorium afbaken met geurvlaggen. En stijfkoppig zijn, stekeblind etc. Hetzelfde geldt voor werkenden op de werkvloer. Verandering hou je niet tegen , maar daarom mag je nog wel tegengas geven. En dat ontbreekt in bijna alle gevallen, men slikt voor zoete koek alles wat Baassie zegt dus ook Ger. O ja je valt weer iemand aan met de vraag of hij nu werkt , als je met beide benen in deze samenleving staat en leeft, had je kennis kunnen nemen van het feit dat er niet voldoende werk is voor iedereen. Dit feit werd al in 1980 meen door Lubbers aangehaald,. Ten tweede als je van een uitkering leeft dien je tegenwoordig een tegenprestatie te verrichten. De bond verzet zich hiertegen omdat het nu werken zonder loon wordt en op die wijze betaalde banen verdwijnen . Een aantal Gemeentes in het Noorden van het land verdienen op die manier 600000 euro. Jij de zak op vrijdag en op maandag weer op de plek maar dan zonder salaris maar met uitkering. Hoera
Hey Bart! Tijdje niets meer gehoord hier van je! Ben je al aan WERK?! Helaas heeft juist FNV Bondgenoten(!!) tegen gestemd wat die 'sterke' en 'strijdbare' organisatie betreft. Vreemd. Men is even zwaar uitgekakt.
Per 31 december loopt de Cao af. Dan gaat men weer om de tafel zitten en gaat het kwartetspel weer beginnen. Ondertussen heeft u kennis kunnen nemen en zich mogen uitspreken over de geformuleerde eisen. Er van uit gaand dat wederom een zeer klein gedeelte van de leden zich de moeite hebben getroost de brief te lezen en ook hun mening te geven, dit via de stemming, is het woord nog steeds aan u. De grote vraag die je je nu moet stellen is WAT DOEN WIJ ERAAN. Te vaak en te lang heeft u de vraag gesteld aan de bestuurders van wat doen jullie eraan. Het moge duidelijk zijn, dat dit een gepasseerd station. De leden dienen te bepalen, dus de leden sturen hun bestuursleden. Dus de leden dienen dan ook hun verantwoordelijkheid te nemen. Wat betekent dit in concreto. Voorbeeld de centen eis (3% van het gemiddelde brutosalaris in cash geld) Stel dat het gemiddelde salaris 30000 is dan is de vraag 900 cash. Wat is dan acceptabel voor het personeel 450 euro of 800 als een principe akkoord. Dus geef aan de onderhandelaars een strikt mandaat mee. Ten tweede gooi je de boel plat als het resultaat weer zo is als bij de laatste onderhandelingen. Vergeet niet er komt een SMX die banen kost en tegelijkertijd een WTR die uren gaat kosten, banen kunnen niet passend gemaakt worden. De economie trekt aan en u dient mee te profiteren van dit, maar als het aan post ligt , mag u de broze economie niet schaden, dus neem genoegen met wat kruimeltjes. BULLSHIT kom in actie
Rienk. Ene zwerver uit Utopia,zei een paar keer dat manegers alles kapot maken. Hij werd er direkt uitgestemd. En door wie??? Door ene mark geloof ik. Lijkt mij een overcomplete maneger van de post. zie je zo aan die kop en dat hele gedrag. Dat die postschudders daar nog niet met de scooter komen joh!? Weten de mensen in Utopia eigenlijk wel dat zij t daarbinnen beter hebben dan bij de post?? Ik zal eens een brief sturen aan de bewoners via sandd. mogen ze die hardop voorlezen lol. Leve de PTT..euwe TPG...k bedoel TNT. nee....uewee POST.com offe hoe heet t ook weer dinges.
@ jhon Laten we even je punten doornemen. 1. - Met postnl hebben de bonden (ook de ABVAKABO) het altijd op een accoordje gegooid. - Antwoord: Uiteindelijk eindigt het inderdaad met onderlinge afspraken. En welke afspraken geaccepteerd worden bepalen de leden. Niets mis mee. 2. - De bonden hebben nooit voor de postbode gevochten. (…) De arbeids voor waarden werden slechter en slechter. De bonden vonden het prachtig. - Antwoord: Ik ben nog nooit een vakbondsman of -vrouw tegengekomen die de teloorgang van de postsector prachtig vond. Jij wel? 3. - Want de mensen die nu nog bij postnl werken kosten het bedrijf bijna niks. Ze werken voor een fooi. Gaan met elke verslechtering akkoord. De bonden hoeven nooit meer onder druk van de leden stakingen of acties te houden.Post nl te vreden.De bonden tevreden ,zij hoeven geen geld uite geven.En verrijken zich door de contributie van de leden die zij nog hebben. - Antwoord: Met die ontwikkeling zijn de bonden helemaal niet tevreden! Een bond met nauwelijks leden die bovendien alles wel best vinden is een papieren tijger zonder enige legitimiteit. Er gaan binnen het bedrijfsleven en de politiek regelmatig stemmen op dat vakbonden en CAO's uit de tijd zouden zijn. In een dergelijke situatie is een bond zonder tanden met een verwaarloosbaar aantal slapende leden ten dode opgeschreven. Men is er dan ook hard mee bezig van de vakbond weer een levende en strijdbare organisatie te maken.

Pagina's

Reactie toevoegen