Uitknijpen pakketbezorgers moet stoppen

27-06-2013 De SP steunt de pakketbezorgers die staken voor eerlijke tarieven. Keer op keer probeert PostNL de zelfstandig werkende pakketbezorgers verder uit te knijpen. SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen is het zat: ‘Het is ongelooflijk dat PostNL bij contractherzieningen durft te eisen dat het tarief met 20 tot 30 procent moet zakken. Ze moeten zich schamen! De pakketbezorgers worden met zulke tarieven de armoede ingejaagd. Om nog een beetje fatsoenlijke omzet te behalen moeten ze onmenselijk veel uren werken.’

» Lees verder…

Gastenboek

Onderaan deze pagina kunt u uw commentaar kwijt op de campagne "Red de Postbode". (Wilt u een vraag stellen, mail dan a.u.b. aan de webmaster.)


24-07-2014

Inderdaad dat klopt @ Slap zooitje. Belangrijk punt wat je meldt, want dat is wel een kenmerkend punt. Want bedrijf is aan het reorganiseren en de medewerkers op de werkvloer moeten inleveren, maar het is ongelooflijk dat de top maar meer krijgt. Dezelfde gedachte zou een vakbond moeten hebben die er juist is voor de medewerkers en zeker bij een reorganisatie. Dan zouden de gedachten van fatsoen ook bij een vakbond moeten opkomen en denken dit kan niet, dat de werknemer op de werkvloer uitgekleed wordt en de top zich zelf verrijkt. Dan kan inderdaad wel de aandeelhouders het salaris van de top bepalen, maar dan nog heb de vakbond de macht om de boel plat te leggen en denken het is genoeg geweest en zo de aandeelhouders duidelijk laten merken dat het genoeg is geweest. Aandeelhouders zitten daar ook niet op te wachten negatieve publiciteit en daarvoor zijn juist dit dingen waarvoor je sterk moet maken en ook een heel goed punt heb om te staken. Als de vakbond al zoiets laat gaan, wat dan moet er nog gebeuren voor ze echt weer tot actie komen en niet langer in de verhaaltjes geloven van het bedrijf. Als je als vakbond al op een zo punt niet in actie komt, dan kan je ook niet verlangen dat mensen nog vertrouwen in je hebben. Of moeten wij de bonden hier ook op gaan wijzen voor dat ze wat doen, dat zou toch te gek zijn. Ieder mens ziet dit toch!!! Dit staat ook buiten ons CAO, maar heeft meer met fatsoen van een top te maken.rnrnKan je lullen als brugman, maar dit ziet ieder!!

klacht na klacht door diverse mensen nog niks


24-07-2014

@ Guus Geluk Nou ik heb genoeg gedaan en doe nog genoeg, want vele mails en vele communicatie met OC alleen medewerkers krijgen te horen bedrijf heeft gelijk. Natuurlijk was het percentage stemmers voor OC/OR teleurstellend, maar dat komt door het verleden dat mensen geen geloof meer hebben en ik denk dat dit niet terecht is juist nieuwe mensen in de OC/OR kan helpen alleen als je niet stemt ja dan houdt het op.rnrnMaar wat de medewerkers doen qua strijd etc. heeft niks te maken met de salarissen van de top, want daar kunnen de medewerkers zeker niks aan doen. rnrnWant ook al besluiten de aandeelhouders hier over, dan nog kunnen de bonden hier tegen gas in geven door te zeggen dit gaat ons te ver en eventuele acties voorbereiden in samenspraak met de medewerkers en dan kunnen de medewerkers ook wat gaan doen en de aandeelhouders vinden dit ook niet leuk en zo speel je wat klaar. rnrnAlleen als ze zonder vakbond wat doen, dat durft niemand uit angst voor ontslag op staande voet of andere manier waar ze op worden terug gepakt. De verhalen van intimidatie is een ieder bekend die bij dit bedrijf werkt. Zolang bijvoorbeeld een OC persoon zegt ja moeten meerdere mensen klagen, dan pas is het pas zinvol om iets te doen voor ons. Alleen als dat dan gebeurd met meerdere mensen dan staan ze weer naar de pijpen van het bedrijf te dansen en wordt jij als medewerkers gewoon in je hemd gezet en is het dan gek dat je bij de volgende keren denkt heeft toch geen zin en dat het vertrouwen 0,0 is.

SLAP Zooitje


23-07-2014

@STOP Graaien. Weer iemand die de bel heeft horen klingelen maar niet weet waar de klepel hangt. A: salarisverhogingen van de top heeft de vakbond niets over te zeggen= Aandeelhouders. En voor de zoveelste keer , je kan een grote broek aantrekken als onderhandelaar , maar als de achterban je op pad stuurt met een paar tandenstokers, i.p.v. een knots bereik je natuurlijk nulkommanul. Nu kun je je twijfels hebben over het aantal uitgebrachte stemmen .Wil je inzage mail de bestuurder en je mag alles zien. Maar waar je je echt zorgen over zou moeten maken is waarom 80 tot 90% van het personeel zijn mond niet heeft opengedaan.rnhet democratisch proces , onderhandelaar spreken iets af met Post . leggen dit voor aan de leden(100000) drie van hen stemmen 2 voor 1 tegen , helaas dan heb je een cao .Nu kunnen onze twee mensen die de bond binnen Post heeft van alles afspreken slecht/goed etc , uiteindelijk zijn het de leden die bepalen Yes or No, en als die leden het dus verdommen om hun luie reet van de stretcher te halen , zal je dus altijd het haasje zijn.rnVoor alle duidelijkheid sinds 1994 loopt de continuing story of reorganisation.rnmaar wel zo slinks dat vakbond telkens buiten de deur staat dit onder de noemer Werktijdregeling. Maar ook jij bent kritisch dus ook ligt de vraag bij jouw wat doe jij eraan samen met je collegae. Niets doen is geen optie.

Guus Geluk


22-07-2014

@ Going PostalrnrnIk weet niet of je het weet hoor, maar volgens mij was er in 2012 ook gewoon een reorganisatie aan de gang en werden medewerkers uitgekleed. En de top kreeg juist meer en met dit artikel probeer ik juist aan te geven aan die voor stemmers van de nieuwe CAO dat ze zich weer in de maling hebben laten nemen. Want wij mogen inleveren en de top zal wel weer extra gekregen hebben over 2013.rnrnArtikel van 2012 en kan wel 2 jaar geleden zijn, maar juist dit soort artikels moeten mensen nou echt is een keer wakker schudden in plaats van dat ze lopen te janken, maar ondertussen wel overal voor stemmen.

STOP Graaien


22-07-2014

@Stopgraaien: Je komt nu met een krantenbericht van van ruim 2 jaar geleden aankakken...

Going Postal


21-07-2014

http://www.nuzakelijk.nl/beurs/2754595/postnl-verhoogt-salarissen-top.htmlrnrnBewijs dat de bonden altijd maar alles accepteren, want dat deze stijgingen van salarissen door zijn gegaan, zal mij niet verbazen en de bonden hoor je hier niet over. Ondertussen worden wij helemaal uitgekleed!!! Zogenaamd zijn er zoveel voorstemmers geweest, maar niemand gelooft dit of waren het de mensen die niet goed wisten wat er speelde en nu piepen dat hun winstuitkering door de neus wordt gebeurd net als veel andere zaken.

STOP Graaien


21-07-2014

Onlangs is de betrokkenheidsmonitor binnen Collectie & Sorteren ingezet. De respons is - geflatteerd ? uitgekomen op slechts 21 % . Geen winstuitkering over 2013 , een beschamend cao-resultaat etcetera. Zowel het vertrouwen , de betrokkenheid en motivatie ( medewerker motivatie onderzoek 38 % in 2013 ) scoort binnen PostNL dramatisch laag. Hoe zou dat toch komen ?? Dat laat zich wel raden.

Jan Splinter


19-07-2014

Albert en Herna de grootgrutters oftewel AH.rnOf AH bonus aanbiedingen helaas zit er voor onze klanten geen leuke aanbieding bij.rnZo zie je maar hoe je jezelf genaaid hebt, door met deze cao akkoord. te gaan.rnMaar ja wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. Vanaf januari een nieuwe ronde met nieuwe kansen .rnIk zou zeggen tot hoe ver willen jullie gaan.rnNiet dat ik veel vertrouwen heb in de actiebereidheid van de Postale medewerkers. het verleden geeft daar blijk van . Maar misschien heel misschien is het nu wel genoeg geweestrn

Al die


18-07-2014

Herna jij krijgt toch wel je bonus hoop ik voor je. En gun dan Albert ook wat...

Niet door Herna gewaardeerde postbode


18-07-2014

Mag ik even lekker wat zout in de wonden strooien van het Postale personeel. De ambtenaren hebben, onder druk van acties, het wel voor elkaar kregen dat zij een behoorlijke cao hebben gekregen .rnDit wel na 17 maanden overleg .rnMaar alles was beter dan de 0 lijn zoals de Minister en Kabinet die voor de ogen had.rnMet een beetje geluk stelt Tante Hernia op 1 januari 2015 voor de salarissen bij Post maar te bevriezen , of zelfs iets in te leveren voor banenbehoud (grotere leugen is er niet).rnEn hoogstwaarschijnlijk zullen er 271 medewerkers tegen zijn en de andere zullen het gewoon weer accepteren .rnEn bij de koffieautomaat weer anderen de schuld geven.rnOp 31 de loopt de huidige cao af, en je zou nu al aan moeten geven wat de eisen van het georganiseerde personeel zou moeten zijn.rnDe leden bepalen de inzet niet de onderhandelaars .rnDus praat met elkaar vorm groepen en leg je bevindingen op tafel bij de bestuursleden voor Post.rnNiet afwachten dat zij met iets komen maar laat de werkvloer zich nu maar eens horenrnrn

Dooge worst uut Grunnen

oudere bijdragen »


Je bijdrage:
Naam:
E-mail:
 
Schrijf over:captcha!  
 

Bijdragen zonder geldig e-mailadres worden sowieso niet geplaatst. U kunt ervoor kiezen uw e-mailadres niet te laten vertonen op de website. De webmaster controleert elke inbreng even voor plaatsing, om "vervuiling" van het gastenboek door o.a. spammers tegen te gaan.


Red de Postbode
Red de Postbode
Red de Postbode
Red de Postbode