Gastenboek

Onderaan deze pagina kunt u uw commentaar kwijt op de campagne "Red de Postbode". (Wilt u een vraag stellen, mail dan a.u.b. aan de webmaster.)

Reacties

@Lubach: PVDA is gewoon een hele grote burocratische partij, een grote logge a-pathisch apparaat die alleen maar oog heeft voor lastenverzwaring, en niks te maken heeft met opkomen voor de (pvd) ARBEIDERS, een partij die eigenlijk ook helemaal niks met democratie te maken heeft. Snap niet dat er nog een koe te vinden is die bereid is op die partij te stemmen. De bevolking als schooljuffertje een beetje aan het lijntje houden met kleutertje luister. Van de VVD weet je tenminste nog dat ze alleen voor de rijksten opkomen. Waar blijft de NL versie van de Thea Party ?
Het komende jaar krijgt de postale medewerker , er een hap centen bij in zijn beurs.Bij Post is nu de verwachting gewekt dat voor de cao 2016 ,U geld meebrengt om arbeid te mogen verrichten. Want PostNL geeft u toch maar mooi de mogelijkheid om te mogen werken. Wat zoals een leidinggevende in Amsterdam in het jaar 2000 als zei . We hebben maar 1 fabriek nodig om heel Nederland te kunnen verwerken . Zou centraal kunnen liggen (Nieuwegein) en nu met de komst van de SMX , alles op huisnummer, hapklare brokken . Dus de veredelde folderloper (Ex-postbode Ex-postbezorger) kan zelfs op schaal nul zijn arbeid verrichten.Nu nog brievenbussen met kleurcodering en de hapklare brokken ook , kunnen we ook nog analfabeten inzetten (nog goedkoper). Ja de toekomst ziet er rooskleurig uit voor de noeste werkers die ooit trots waren op het grijze kostuum.
Lubach W.J. wijst er terecht op dat de PvdA een alles behalve sociaal regeringsbeleid ondersteunt. Wie de politiek de laatste decennia gevolgd heeft kon al van tevoren weten dat de PvdA niet links meer is, en dat er van die linkse praatjes vlak voor de verkiezingen na de verkiezingen niets meer zou overblijven. Toch lieten veel mensen zich net voor de verkiezingen weer ompraten, en hebben zij toch maar PvdA gestemd. Hoe dom kun je zijn? Ben heel benieuwd hoe het met de volgende verkiezingen zal gaan. Zal men de SP nu wel weten te vinden? Of gaat 'Mozart' er met de stemmen vandoor? Veel vertrouwen heb ik er niet in... Verder maakt Jan Splinter er zich wel heel gemakkelijk van af door de uitslag van de stemming over het principeakkoord 'duidelijk gemanipuleerd en geflatteerd' te noemen. Hoezo “duidelijk”? Wat wees er dan op dat het principeakkoord zou worden weggestemd? Was dat principeakkoord hier het gesprek van de dag? Werden hier berichtjes geplaatst van mensen die tegen zouden gaan stemmen, of zelfs maar van mensen die überhaupt hun stem zouden uitbrengen? Neen – men is de strijd moe. Er zal een nieuwe lichting postwerkers moeten opstaan om die strijd weer aan te gaan.
Ik zie dat mijn Noorse vriend ; Troll genaamd, ons zijn beste wensen toe wenst. Vanuit mijn Vikingskip, wens ik hem ook het allerbeste toe , vooral een lamme klauw. Liever de wensen van iemand die het meent dan van iemand die het gedrag vertoond van een zielig en gefrustreerd figuurtje.Collegae ,vrienden en vriendinnen en alle andere strijders tegen onrecht in dit land, waaronder ook mijn rode vrienden van Post in Beweging, hef het glas en laten wij toosten op een zonniger toekomst. Ober nog een glaasje gal voor mijn vriend de Troll
De uitslag van de stemming over het principeakkoord : duidelijk gemanipuleerd en geflatteerd. Proficiat !
Ik wens iedereen een hele mooie kerst en een gezonde, gelukkige en vooral slimme 2015 toe! Bart.
Maatregelen die getroffen zijn met behulp van de PvdA. Hogere woonlasten/hogere zorgpremie/geen indexering pensioenen/stijgend aantal werklozen/afbraak zorg etc , en wat lees je dan dan het zoveelste crisisberaad . Dat het jaarlijkse kerstdiner gewoon doorgang vindt. Daar waar werkenden en inactieven de broekriem dienen aan te halen. En de supermarkt Jumbo e. n de voedselbank voor minvermogenden iets proberen te doen met de Kerstdagen. Gaat een zogeheten socialistische partij gewoon door op de voet van niet verder kijken dan de neus lang is. En zij zijn niet de enigen, alles wat je onder de noemer Regent kan plaatsen, is zodanig vervreemdt van zijn achterban, Zodat zij zijn verworden tot een zombie die enkel maar steeds dezelfde grammofoonplaat afspeelt, maar alle gevoel van werkelijkheid kwijt is.
Vandaag woensdag thuis 12 postzendingen in de bus gehad: 2 van de post (kerstkaarten) en 8 van de Sandd en 2 stadspost & Weener postgroep. Waarom noemt men postnl nog de post, als Sandd bijna alles heeft overgenomen. Volgend jaar komt Sandd al met kerstkaarten hoorde ik. Wat een schitzo troep. Klanten houden me aan waar blijft mijn post, en zeggen me, jullie zijn geen postbezorgers maar stress bezorgers. Ik zeg dan maar: Ik ben geen Hans Kazan, het is kerst en we laten tegenwoordig alles in 1 lands-circus varkens flat bijeenkomen. Op daldagen staan de machines zowat stil en op piekdagen raken ze overhit en stuk. Ik zeg tegen deze klanten dat ze post die belangrijk is, maar niet belangrijk genoeg om aangetekend te doen, danmaar met GPS-frequentie moeten begeleiden. Heb het al als Verbeter Idee naar Henna ingestuurd maar nooit meer iets van gehoord, ondanks Herna dus nog steeds rotte appels. OP NAAR DE CONCURRENT MET DE HELE TOKO.
Ik wil onze leidinggevenden van harte bedanken voor het waanzinnig leuke afgelopen jaar. Het was een waar feest om iedere dag weer vrolijk naar het werk te komen, precies zo lachend als in de boekjes van de post staat weergegeven en je periodiek gezellig op je mat vindt om te mogen lezen. Het is een waar voorrecht om bij de post te mogen werken. Ik ben er trots op! Altijd fijne collega's. Als je onverwijld moet overwerken wordt dat altijd netjes aan je gevraagd. En als je niet wilt, is het ook goed. En met de Sinterklaas kregen we een prachtige chocoladeletter en deze week hebben we een pracht van een kerstontbijt. Hulde. Wat een gevoel voor het personeel leeft er. En naar al die tevredenheidsonderzoeken wordt ook zo prachtig geluisterd. Je mag het anoniem doen. En als je het anoniem nog niet hebt gedaan, krijg je een herinnering om het alsnog te doen. Dus dan weet je zeker dat je ook anoniem blijft. Wat een prachtbedrijf. Ik hoop er nog vele jaren te mogen blijven werken. Heerlijk om 's morgens om vijf uur je bedje uit te mogen om een volle dag tot 's avonds laat te mogen sorteren en lopen. Fantastisch. Wat een mooi beroep. Laat de post zoals deze nu is, nog lang bestaan!
Door Koos op 16.12.2014 - 16:24 Dat hele akkoord is niks meer dan een vodje papier. Waardeloos. Compleet nutteloos. Maar kun je met een vodje papier ook helemaal niks (Doendenker). Sorry maar voor een rechtbank zijn de afspraken hierin gewoon geldig . Ga op wereldreis (waarvan Jolly Joker). Ga met je vrouw en kinderen emigreren waarom denk je dat de wereld hier naar toe komt). Slaap desnoods in een doos! ( met dit weer ),. Maar helaas moet er bij de Postmedewerkers wel droog brood op de plank komen , alleen laten ze zich dat ook nog afpikken. Dus de eerste de beste die weer zijn klep open doet over die bonden m,moet maar eens ten rade gaan bij zijn collega's die voor dit in jouw ogen vodje heeft gestemd
Broek op de hielen, maak je niet zo druk. Dat hele akkoord is niks meer dan een vodje papier. Waardeloos. Compleet nutteloos. Zolang de leidinggevenden blijven aanklooien kun je met een vodje papier ook helemaal niks. Maak je niet druk. Denk aan je gezondheid. Verslijten zul je toch wel door al dit gedoe. Gooi het in je pet. Neem ontslag. Ga op wereldreis. Maar doe in vredesnaam iets om daar weg te komen. Ga met je vrouw en kinderen emigreren. Slaap desnoods in een doos!
Ik feliciteer elke werknemer van PostNL hierbij persoonlijk, vooral hen die voor het principeakkoord hebben gestemd , zodat het nu een cao wordt. Uiteindelijk zijn zij het die gekozen hebben voor weer een verslechtering . Maar wel van de zijkant lopen te roepen wat doet die bond. De insteek van het FNV beleid was 900 euro cash, dat er een principeakkoord op tafel komt , dat beduidend minder is , ligt aan uw houding. U behoort de onderhandelaars te steunen , zodat zij in de onderhandelingen een positie hebben waarbij je wat te eisen hebt. Dat is er dus niet , dan rolt er zo een flut akkoord uit , en dan heb je nog de mogelijkheid om te zeggen , hup het grijze archief in , maar nee we zeggen weer ja. En daarmee doen we al het werk waar we mee bezig zijn gewoon te niet . Dus nogmaals bedankt noeste werkers. Deze cao is duur betaald met je eigen geld
Koos! Jongen, je bent een man naar mijn hart. Je zegt precies hoe het in elkaar steekt! Weg met dat hele zooitje. Als die 10% postvolume vermindering per jaar doorzet, is het straks toch niks meer. Sluiten die handel. Weg ermee. Alles per e-mail. Iedereen werkloos.
Een terecht verhaal wat Koos hier erop heeft gezet Tante Herna heeft totaal geen idee wat er op de werkvloer speelt en dat maakt haar ook geen moer uit zolang ze de 9 ton per jaar maar op haar rekening ziet binnen komen . Mooi weer spelen naar de media en buitenwereld daar is ze goed in.
Wat mevrouw Verhagen niet zal communiceren in de media is dat de onrust tussen werkers en leidinggevenden op de werkvloer alleen maar toeneemt en het personeel zo langzamerhand niets meer pikt van de onzinnige en op hoog niveau bedachte flutregels die in de harde praktijk op niets uitlopen. Mensen pikken dat gedrag van hun superieuren niet meer. Ze staan erbij te kijken en o wee als er ergens een zakje met post wat scheef op een kar ligt. Dan heb je de poppen aan het dansen. Laten ze zich nu eens inleven met de mensen op de werkvloer in plaats van die eeuwige strijd die ze met mensen maken. We zijn allemaal van hetzelfde bedrijf, dus zet de neuzen nu eens dezelfde kant op. Maar daar hebben ze nog nooit van gehoord. Met recht: verplicht tbs voor de mensen die nog tot hun 67e door moeten buffelen. Als ze voor die tijd al niet versleten zijn. En Herna? Die zit lachend op haar directiestoeltje een beetje mooi te wezen. Ze moest zich schamen!
Zag ik vandaag Onno niet op een vestiging ergens in het land (ik zal geen namen noemen) druk bezig met het schikken van de kerstpost om nog wat bij te verdienen?
Gisteren vrijdag 12-12-2014 stond er een interview met "onze" Herna in de Televaag waarin zij verklaarde dat de onrust was verdwenen en dat zij zoveel mogelijk postBODES in dienst hield (of woorden van die strekking). Ik wil tegen haar zeggen: U LIEGT DAT HET BARST!! Aankomend jaar weer een afspiegeling waarbij de postBODES hun baan mogen inleveren om plaats te maken voor werkvolk die zich voor een appel en een ei laten misbruiken door de vrouw van ruim 850.000 euro per jaar (excl. bonussen en premies etc).
Haagse taal , een soepje of een uitsmijter. Op de Fabriek het Scb was het gewoon een bakkie aangelengd met water . was 50 eurocent en op eens werd de erwtensoep 1.25 . Wat een uitsmijter behoorde te wezen , zag er vaak ook niet uit , en ook die was behoorlijk aan de prijs . Want ja geld moet er verdient worden. Trouwens het personeel zal het woord uitsmijter ook wel willen gebruiken voor het management want die gedraagt zich nog steeds als UITSMIJTER.
Onno Hoes stapt zelf op , en krijgt nog 2 jaar wachtgeld. U wordt overcompleet krijgt een vergoeding die gebruikt moet worden om u van werk naar werk te begeleiden. En mocht u werk vinden (Wonder) , dan ben je bij de eerste de beste reorganisatie de klos , en sta je toch op straat zonder een cent de makke. Dit is een van de vele goede voorbeelden van de Participatie maatschappij.
Jan Splinter: je slaat de spijker exact op zijn kop! Wij als simpele zielen zitten opgezadeld met een aftands goor koffieapparaat waar je zo lang voor in de rij moet staan in de tien minuten dat je even mag bijkomen van het gesorteer, geschik en gesorteer. Ik heb het vaak meegemaakt dat de tien minuten al om waren en ik alleen maar in de rij heb gestaan zonder een bekertje van die gore bruine drap. En daar in het hoofdgebouw hebben ze een heerlijke verse koffiejuffrouw die je graag wat inschenkt en van een vers broodje voorziet. Welnu, wij nemen uit pure ellende ons eigen kleffe broodzakkie mee. En trouwens, onze Onno wordt bedolven onder de prachtigste kaarten en brieven uit medeleven, maar vergeet even dat hij zelf de oorzaak is van het hele zooitje daar bij de gemeente. En de postbodes maar lopen slepen met zakken vol post met steunbetuigingen omdat zijn private leven op straat ligt. Dat heeft u zelf bewerkstelligd, mijnheer! Kunnen we het als post niet zo regelen dat Onno zijn zakken zelf maar op moet halen bij het depot? Ik ga me rug er niet mee verslijten. Laat hij dat zelf maar doen. Herna: er is nog veel te verbeteren op de werkvloer! En lach eens wat minder op de foto.
In de december uitgave van het magazine Dichtbij voor medewerkers productie van PostNL las ik het volgende : Even lunchen , wat eet jij tussen de middag ? '' Als je lekker rustig wilt lunchen in ons bedrijfsrestaurant in Den Haag , dan moet je er vroeg bij zijn. Ondanks de drukte haal ik toch vaak mijn lunch in het bedrijfsrestaurant. Ik vind het lekker om iets warms te eten, zoals een soepje of een uitsmijter ''. Erg wrang en kwetsend voor de productiemedewerkers op de werkvloer van de diverse Sorteercentra en overige vestigingen die genoegen moeten nemen met een aftandse Autobar drank- en foodautomaat.
Vandaag en morgen , heeft u nog het verworven Democratisch recht om , voor of tegen te stemmen , tegen het Principe akkoord gesloten met PostNL. Wie zwijgt stem toe. i.p.v 75 euro bruto erbij krijgt uw 34,50 euro ,. Ik zou maar eens goed gaan tellen hoeveel je extra kwijt bent aan alle andere verhogingen. Dan blijft er bitter weinig van dit met goud beklede voorstel over . Dus stem wijs
lubach.Het beleid van deze regering is inderdaad een drama.Je kan het een beetje vergelijken met het asobeleid van post nl.Steeds meer mensen in de armoe Steeds meer mensen naar de voedselbank.En de zorg wordt ook langzaam afgebroken.En dat beleid wordt dan gesteunt door een pvda die altijd schreeuwde het op te nemen voor de lage inkomens.Gesteunt door VVD- D66 en christenunie.In maart kan u een einde maken aan dit asobeleid, door massaal PVV testemmen,Maar SP is ook een redelijk alternatief.
Nog 4 dagen lang , kun je stemmen voor een lager loon. Doe je best
Beter je best doen Joke ;) Das een grapje. Laat die leidinggevende toch in de STR@NT zakken meiske!!
Ik heb van de leiding te horen gekregen dat ik dit jaar geen kerstpakket krijg omdat ik mijn best niet zou hebben gedaan het afgelopen jaar. Ik dacht eerst dat het een grap was, maar hij meent het serieus. Wat nu?
Hoe goed gaat het in de b.v. Nederland: Hardstikke goed , 23% VAN UW INKOMEN GAAT OP AAN ZORGKOSTEN , 36,4 % VAN UW INKOMEN GAAT OP AAN HUUR. http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/22-10-2011/woonlasten-in-nederland/ http://www.nu.nl/geldzaken/3376258/zorgkosten-stijgen-vooral-technologie.html . DE VRAAG IS DAN IS HET GERECHTVAARDIGD OM 900 EURO CASH TE VRAGEN EN OM DAN MET 390 EURO GENOEGEN TE NEMEN.
Als we nu niet ingrijpen als werkenden , is dit uw toekomst. http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3804480/2014/12/05/FNV-krijgt-200-meldingen-over-werk-zonder-loon.dhtml . Zelf de Partij v/d Alzheimer is bang dat de loonwerker weerkeert. En die heeft zelfs mee geholpen aan het verzieken van het werknemers klimaat in optima forma.De farizeeërs
Kan dat geouwehoer over dat principeakkoord of weet ik veel wat dat is, nu eens ophouden? Werknemers die denken dat dit een verbetering gaat betekenen, moet ik teleurstellen. Het is een groot zooitje en dat zooitje wordt alleen maar groter, groter en groter. Halfords failliet, Mexx failliet, Bonneterie failliet... alles failliet. Dus waar maken we ons druk over. Prop dat hele principeakkoord lekker in de afvalbak en ga door met je leven. Laat je verslijten door het sorteren, sorteren, lopen, lopen, sorteren, lopen, zeiken, nog geen vijf minuten koffiepauze, fietsen met loodzware tassen, sorteren, lopen, zeiken, etc. etc. Wat er is veranderd? Helemaal niks. Noppa. Nul komma nul. Principeakkoord: een votje papier.
De 'Night Porter' van rockband Japan, wat een prachtig melancholisch nummer is dat toch. Gelukkig heb ik mijn platenspelertje nog. In deze koude, donkere dagen. Hu - die gure wind. 'Niet zeuren jongen,' houd ik mij zelf voor. Maar ja, deze jongen wordt er ook niet jonger op! De 'Night Porter' ja, wanneer ben ik eigenlijk voor het laatst in een dansgelegenheid geweest? Hoeveel haren staan er nog op mijn kalende knar? En de weken, maanden en jaren gaan steeds sneller voorbij. Op een gegeven moment heb je het allemaal wel gezien, denk je dan. En het lijf begint ook te haperen. Dat is een belangrijk punt in een mensenleven. Het cynisme ligt op de loer, en een verzuurde oude dag. Vroeger - toen we nog idealen hadden om in te geloven... Toen zagen we de toekomst nog met hoop tegemoet. We luisterden naar de Rooie Haan. De verkiezingen waren nog spannend. Ja - wat is er eigenlijk over van die hoop? Rechts maakt de dienst uit. De linkse beweging lijkt verworden tot een ritueel kunstje. Men stort zich op Zwarte Piet! Een plaatsvervangende schaamte overvalt me. Het wordt er beslist niet beter op. Gelukkig heb ik mijn platenspelertje nog. Ik zet 'm nog maar eens op: de Night Porter.

Pagina's

Reactie toevoegen