Gastenboek

Onderaan deze pagina kunt u uw commentaar kwijt op de campagne "Red de Postbode". (Wilt u een vraag stellen, mail dan a.u.b. aan de webmaster.)

Reacties

Hallo uit Amsterdam hier in Amstelveen en Amsterdam is ook weer gesneden in de uitvoeringstijden op straat. de manier waarop dit gaat is zeer doordacht .Als er een andere vaste loper op de wijk komt te lopen wordt er gewoon weer een kwartier van de wijk afgehaald .niemand heeft iets in de gaten en tel uit je winst. gisteren liep ik een wijk waar je vorig jaar nog 2 en een half uur voor kreeg en nu nog een uur en 50 minuten. maar ja laat Jack Brilleman onze chef buitendienst zijn gang maar gaan. Als ze de mensen op de werkvloer maar een poot kunnen uitdraaien. Het is jammer dat dit bedrijf alle fatsoennormen allang bij het oude vuil hebben gezet.Maar ze komen overal mee weg. Vijf jaar terug heb ik een gesprek gehad met iemand van de arbeidsinspectie die vertelde mij dat de or van postnl totaal niet functioneerd en sinsdien is het alleen maar erger geworden.nou morgen mijn raceschoenen maar weer aan.
Beste Henk, de OC kan helaas niet overal zijn; de meeste OC-leden, waaronder ik, hebben een groot gebied te controleren. Bovendien is een OC- lid afhankelijk van de tijd dat vanuit de OR e.d. wordt gereageerd. Voorts wordt er wel veel door collegae geroeptoetert - zoals hier - op allerlei media maar wordt geen contact opgenomen met een OC - lid. Waar haalt u uw wijsheid vandaan dat de "OC niets doet"? Ik alleen al ben de hele week bezig diverse brandjes te blussen. Veel collegae hebben een onjuist beeld van de taken van de OC. De OC heeft de taak te controleren op calamiteiten en na te gaan of aan de regels wordt voldaan die zijn afgesproken tussen de Directie / Management en de OR en dit te melden(!) aan de OR indien op de gemaakte afspraken wordt afgeweken. Meer kan en mag de OC niet doen. Maar goed. Over welke VBL gaat het? En waarom meldt u de calamiteiten m.b.t. VB niet aan uw OC vertegenwoordiger?
De menselijke maat moet terug. Het begint de laatste maanden weer op een concentratiekamp te lijken. Teamleiders die je continu in de gaten houden. Bij de minste beweging commentaar geven, doorwerken doorwerken. Naar de wc gaan nu niet dat doe je maar in de pauze. Op de hele dag maar 10 minuten pauze mogen houden. Vaste mensen bouwen maar minuren op. En evengoed blijven de nieuwe mensen met massa binnenstromen. Elke minuut word er op je gelet. Nieuwe mensen maken massa's + uren. Teamleiders lopen de hele dag te wandelen en te roken, en maken dagelijks rotopmerkingen. Je eigen uren zelf goed nakijken, klopt niks van. Altijd te kort, aan en afloop tijd word vergeten te boeken. Ja word gecorrigeerd, en twee weken later nog niks. Elke dag maar zeuren om de uren. Verlof krijgen gaat al helemaal niet, hebben niemand. En kom je werken dan ben je om 10.00 uur klaar. En bedankt..... En waar is de OC.... Je ziet ze niet meer. Is dit op meerdere plaatsen zo. Is geen werk meer voor jullie hoor je dagelijks. Ja ra ra hoe komt dat. Wat een bedrijf is dit geworden, en stopt de gedrag nog. En dan maar niet te spreken over de kantoorbaantjes. Wat doen die mensen ....
Weer snijden in looptijden 10% postverlies is geen 10%bezorg verlies.Dan ook nog de fietstijd van kantoor naar wijk wat al 20 jaar de zelfde tijd is wordt van 20 min.ingekort naar 15min.Wie doet daar eens wat aan OC de vakbond??wanneer gaan we weer plat. Postbode Dordrecht.
In Leeuwarden komen vluchtelingen te zitten in het voormalig post sorteer centrum van Leeuwarden. Volgens ingewijden zou er nog een post-sfeer hangen. Zouden de nieuwkomers ook te maken krijgen met proces discipline (niet lopen, niet praten, niet eten en drinken etc ) of zou het wat humaner zijn ? http://www.nu.nl/binnenland/4200473/leeuwarden-wil-opvang-zeshonderd-vluchtelingen.html
Het gaat niet alleen om de bezorging waar gekort word maar ook om de voorbereiding van de post hier word ook gekort dus je word twee keer gepakt met je uren. Post Nl moet zich schamen hoe ze met alle medewerkers omgaan dit gaat al jaren zo
Allemaal leuk en aardig die ''schottendiscussie''. Er zijn ook productiemedewerkers die er na zo'n 35 dienstjaren ein-de-lijk wel 'ns vanaf willen zijn.
Door Ome Joop op 12.11.2015 - 19:27 Hoi Lubach, wat jij omschrijft gebeurt enkel voor AANGETEKENDE pakjes uit CHINA. Of dit in overleg met de afzender gebeurt weet ik niet. Dus neem ik aan dat de goedkopere postbezorger geen aangetekende mag bezorgen , wat voorheen de Postbode deed. En moet de ontvanger de gang naar het afhaalpunt maken. Dat heet dan bij PostNL service, om nog meer kosten te besparen ligt straks de rest van de Post ook op het afhaalpunt. Ja als je als bedrijf voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten, zijn de gevolgen wel heel duidelijk zichtbaar. Voor een stad als Hoorn NH is er dus een afhaalpunt op 60000 inwoners , heb geen weet hoe het met de omliggende dorpen zit , naar een ding is een feit de tarieven stijgen en de service vermindert.
ja hoor daar gaan we weer, wanneer wordt het eens tijd weer de postbode voor het leven te benoemen ? ipv die wereldwijde marktwerkings (lage loonkosten) drang? (link verwijderd - geen links in reacties plaatsen a.u.b - SP webmaster)
@Vuurwerk Dát is nou net niet de pretentie van PostNL...slimme postbezorgers aannemen! ;-)
@ .de lachende derde. Het spreekwoord is , de kruik gaat net zo lang te water tot hij barst. Ben het we met je eens dat het gros van de Postale werkers , liever bij het koffieapparaat lopen te klagen, maar zodra zij iets moeten zouden ondernemen, zich wel opvallend verschuilt achter een pilaar. Dit gaat nog erger worden , het CNV wil nu zelf gaan vragen wat niet leden willen bij b.v een Cao. Zo ondergraaf je dus alles. Pas als het water echt boven de neusgaten uitstijgt zal men in actie komen , tot zover blijft men afwachten , en het zijn telkens dezelfde figuren die dan bij aanpassing van een WTR vragen wat doet de bond hieraan , terwijl men a twintig keer is verteld dat de bond geen partij is maar de OR. Misschien worden ze nog eens wat slimmer
Het gaat beter met de economie,dus hebben de sterkste en grootste Postdiensten in Europa meer geld om te besteden. Dan komt de expansiedrift vanzelf boven drijven, en moet het geld geïnvesteerd worden om zodoende de winsten verder op te krikken. Nu zal men zich niet zozeer op de postbezorging focussen (buslichting is niet winstgevend) maar pakketpost is natuurlijk booming. Wij bestellen nogal online en dat is nog groeiende . Dus je kunt gevoegelijk aannemen dat Bundespost en Royal Mail hun ogen gericht houden op wat voor hun lekkere hapjes zijn. PostNL kopen, briefpost saneren en eventueel afstoten. Zoals het heet dan de krenten uit de pap vissen.Dit scenario is echt niet ondenkbaar, uiteindelijk is PostNL een privaat bedrijf en heeft de overheid weinig in te brengen als het zover zou komen.Nu de economie aantrekt trekt ook de lust op nog grotere winsten aan m.a.w. goedkoop kopen en slopen
@Wim precies! Hoe komen anders 'plotseling' die "geruchten" de Wereld in?! Tijd om snel mijn Duitse én Engels weer op te halen want....het is een kwestie van tijd. ;-)
@Vuurwerk Die tent ontploft nooit...daar zijn wij te veel salonrevolutionairen voor! :-D
De laatste opmerking is een PostNL stokpaardje. Ligt er post in de sloot of slechte bezorging of what ever het is altijd zij herkennen zich niet in de geschetste situatie. Zij PostNL heeft n.l nooit geleerd in de spiegel te kijken. Bij het koppeltje wat het bedrijf leidt (tussen haakjes) is van enige reflectie geen enkele sprake . Tante Herna is zo blij dat er rust is in de tent, maar de werkelijkheid is anders , De werknemers zijn moe en apathisch maar als zij echt in de gaten krijgen waarmee men bezig is ontploft de zogeheten rustige tent.
PostNL uitblinker in rustige kersthandel PostNL steeg 13 procent tot 3,70 euro. De Britse krant Daily Mail wees op geruchten dat Royal Mail een bod van 5 euro per aandeel op zijn Nederlandse evenknie zou overwegen. Ook Deutsche Post zou zijn oog op het bedrijf hebben laten vallen. Een woordvoerder gaf aan dat PostNL ''zich niet herkent'' in de geruchten.
Staat ook een heel leuk verhaaltje van de familieman in Jan! :-D
Naar aanleiding van de ' inzet en werklust ' hebben de medewerkers van PostNL een exemplaar ontvangen van het boek : Hier is méér post ! Wat een verkwisting en hypocrisie.
Ja cijfergeil zijn ze wel bij PostNL, en daarbij zijn zij ook heel creatief in het gebruik ervan. In het teamhok op het Scb stonden eens drie computers die registreerden wat de Smg aan productie opleverde. Uiteraard drie verschillende uitkomsten,Naar de medewerkers toe werden dus de lagere gehanteerd naar de bedrijfsleiding toe de hogere. En nog creatiever ging men om met inzetten personeel mocht bijvoorbeeld de Smg hoger scoren dan werden er gewoon medewerkers geplaatst naar de Smk , terwijl ze gewoon ingepland bleven staan op de Smg. zo vijzel je dus de resultaten op en leg je je personeel werkdruk op. Cijfers zijn bij PostNL vaan een bron van onwaarheid
Zolang de vergoeding uit het Mobility/oprotpremie potje betaald gaat worden, zie ik dat burgerwacht project wel slagen. Enige maanden terug 4 uur in de wijk gelopen en erna een half uurtje naar Mobility. Wat stond er de week erop op mijn urenbriefje: wijkuitvoering 1 uur, mobility 3,5 uur. Heb er geen problemen mee hoe het wordt opgevoerd, als ze maar betalen. Met Mobility gaan alle deuren open. En in Schiedam (proef project) is de stadswacht immers ook geslaagd. Ze willen van ons af, dus als ze ons kunnen laten overvloeien naar een baantje als stadswacht (postbode huizen kennis hebben we immers al) dan wordt er plost met uren gestrooid. Met het Rugzakje is het bedrijf ook niet de gierigste, denk dus dat er wel geld/uren voor vrijgemaakt gaan worden. En denk vooral, stadwachten doen nu precies hetzelfde werk als ons postbodes, alleen ZONDER IETS in de armen.
Misschien kunnen de postbodes van PostNL als wijkverkenners nog effe bij tante Truus de meterstand opnemen en effe checken of de stoeptegels in de wijk wel recht liggen. BELACHELIJK !
De nieuwe functie bij PostNL wordt postbezorgerwijkagentsociaalraadsmanthuishulpbelastinginvullerpsygoloogspiongemeentewerkeraivdbeambtewegenwachtwijkzuster. En dit voor een salaris wat nauwelijks meer is dan het wettelijk minimumloon en door de uitloop er zelfs onder En dan te bedenken dat men nog steeds een Oranje kaart moet gaan invullen als men over tijd loopt en dat je moet vechten om die uren betaald te krijgen. Eigenlijk heet een Postbezorger met een heel mooi woord Factotum: 1) Doe-al 2) Duivelstoejager 3) Duvelstoejager 4) Doel 5) Klusjesman 6) Manusje-van-alles 7) Persoonsbenaming Dat heet nu echt voor een dubbeltje op de eerste rang zitten
Kortom: een project wat gedoemd is te mislukken! :-D
GROOT NIEUWS VANDAAG: postbodes en bezorgers (langer dan 1 jaar in dienst) worden stadwacht. Op zich een goed idee, de ogen en oren v politie (fel geel) worden in 1 klap uitgebreid met zo'n 50.000 postbestellers (fel oranje). Maar wie betaalt de extra uitloop uren? Zonder veel toeha uit het Mobility fonds? Of wordt er weer moeilijk gedaan? En ik wil best alles melden en/of verhelpen (vuilniszakken op straat, tapijten in de natuur, drugs spuiten, voorwerpen op het wegdek, hulpbehoevende bewoners, sleutels die aan iemands deur hangen, gevaarlijke situaties, of verdachte dingen die we als gewone burger ook wel zouden melden). Maar ik ga uiteraard GEEN meldingen doen over BEWONERS/KLANTEN, zoals wiet, openbare dronkenschap oid. Dus geen dingen die de echte stadswacht ook wel weet, wil als bode niet de kop van jul worden. Ik vind dat ze dat niet van ons kunnen vragen. Hoop dat we goede uitleg gaan krijgen.
Postbode , gaat wijk bewaken , tijdens hun bestelling maken ze foto.s om zo misstanden door te kunnen geven. A: zijn het dus postbezorger , die al vaak over de tijd heen lopen , en B: PostNL bij monde van Hannie Kluk Kluk is lovend . Welkom in het Zottenland
In plaats van elkaar weer af te branden, zouden we onze krachten moeten bundelen .Want het gaat er niet om hoe je een Postaal medewerker noemt , allen werken n.l bij dezelfde werkgever, die zich (schijn)heiliger voordoet dan de Paus ? . Vul die vragenlijst in, zo moeilijk kan dat niet zijn en verspreidt , op de werkvloer de mogelijkheid . Misschien kun je op deze manier toch wat druk zetten en kan er binnen de Organisatie misschien wat veranderen. Vandaag weer in de krant "bedrijfscoach helpt met carrière en gezin "PostNL jonge moeders binnenboord houden. Tussen de regels door lees ik dan dat er wel toekomst is voor PostNL, terwijl ze op de werkvloer het tegendeel roepen , en steeds maar verder gaat met het demotivatie beleid.
LACHENDE DERDE!?? Wat een misselijkmakende opmerking van iemand die totaal niet weet waar ie over lult!Inderdaad toen post nog overheid was waren er zomers wel eens dagen dat je vroeg thuis was...maar nadat de post geprivatiseerd werd en daarna naar de beurs ging in de jaren '90 was dat gauw over. En de meesten hebben zich altijd een slag in de rondte gewerkt (weet jij uberhaupt wel wat werken is!?) en wat dacht je van de Kerstpost (2 weken lang...en na januari nog steeds kerstkaarten) speciekuipen vol...vroeg beginnen...laat thuis! En als je jaren lang bij het bedrijf werkt...plichtsgetrouw bent..een goed salaris verdiend (inderdaad!) en inmiddels 50 bent geweest dat zit er geen werkgever meer op jou te wachten en zo wel dat ga je ineens 300 euro minder verdienen! Al die mooie broodjes aap verhalen van mobility over een andere werkgever en begeleiding van werk naar werk, krijg je een contract van een jaar en daarna mag je opdonderen en voordat je het weet is je oprotpremie ook op en heb je bijstand! Wat weet jij nou joh??? Helemaal niets praatjesmaker!! Een echte kerel schrijft onder zijn eigen naam en niet onder een schuilnaam.....Wie ben jij dan wel niet joh??? Praatjesmaker!!
Lachende derde. Wat een negatieve opmerking. Weet je dat heel veel postbodes meerdere malen hebben gesolliciteerd en vaak worden afgewezen omdat ze te oud zijn. Deze mensen zitten echt niet op jouw opmerkingen te wachten.
SP moet nu zeker weer stemmen winnen, want dat is waarvoor ze dit doen. Want hele tijden hoor je niks meer van ze. Politiek wil alles privatiseren om een open markt te krijgen, maar politiek is schuldig aan het feit dat PostNL geen eerlijke concurrentie heeft. Want ze willen zogenaamd op de postmarkt eerlijke concurrentie, maar PostNL moet ze aan allerlei regels houden terwijl een Sandd vele jaren gewoon geen arbeidscontract hoefde te geven etc. Maar per stuk betaalde ze hun mensen en dit werd door de politiek ook gewoon in stand gehouden. PostNL wordt aan van alles verplicht, maar andere bedrijven die mogen van alles en dat noemen ze dan eerlijke concurrentie op een open markt. Daar ligt het echte probleem van allerlei andere zaken die als een domino effect zijn gevolgd. Trouwens OR ook behoorlijk idioot, want ze komen vandaag bij de Johan Huizingalaan tussen 10:30 en 11:30 met een bus langs. Mochten de mensen vragen hebben, maar iedereen is nog volop aan het voorbereiden en kan niet weg, want als je weg gaat komt de post later op de depots ook weer domino effect en postbezorgers ook weer later hun post. Logica noemen ze dat!!!
Leve de postbezorgers! Die postbodejongens hebben in het verleden bakken met geld verdient met weinig werk. Alles kon...alles werd vergoed....06.00 uur beginnen en om 12.00 uur thuis in het zonnetje zitten...de rest werd gewoon betaald! Die tijden zijn voorbij en jullie wisten in 2005 al dat dit zou gaan gebeuren....maar als je dan met de armpjes over elkaar blijft zitten en een handjevol échte mannen het (Bonds)werk laat doen, tja dan... nu dus niet HUILIE HUILIE gaan doen. Wie niet luisteren wil....

Pagina's

Reactie toevoegen