Gastenboek

Onderaan deze pagina kunt u uw commentaar kwijt op de campagne "Red de Postbode". (Wilt u een vraag stellen, mail dan a.u.b. aan de webmaster.)

Reacties

Goed of slecht : De besprekingen zijn afgebroken en zo te zien gaat men niet verder. Wel wordt verwacht dat er nu andere gegadigden zijn , nu PostNl te kennen heeft gegeven wel open te staan voor een overname bod. Dit zou het goede geweest kunnen zijn als PostNL ,,Bpost had gaan heten Verhagen Meerdere bronnen hadden aan het FD gemeld dat bestuursvoorzitter Herna Verhagen zou opstappen als de overname doorging. Een bron meldde aan het FD dat van Nederlandse kant zou zijn ingezet op een prijs van ruim € 6 per aandeel PostNL. Bij het stilleggen van de beurshandel op vrijdag kostte een aandeel PostNL € 3,86. Begin vorig jaar was dit overigens nog bijna € 5.
@Pietje: Wat jij noemt bestaat al lang niet meer .Bij een reorganisatie dient het afspiegelings-criterium gehanteerd te worden. Dus niets enkel ouderen eruit > Dat PostNL versneld van zijn ouderen af wil is duidelijk, dat dit niet zomaar kan ook. Dus houdt men een zogenaamde lekkere worst voor. Maar de Roverheid heeft een aantal jaren geleden , alle leuke openingen voor het wegzetten an een redelijke ontslag vergoeding, al tot een minimum beperkt, zodat je nu van al die centen weinig overhoudt. Toch is iedereen die dit zou overwegen aan te raden om een adviseur in de arm te nemen om te bezien hoe je dit eventueel zou voordelig mogelijk kan wegzetten . Uiteindelijk is daar ook een pot voor: Op deze manier het personeel eruit werken , mag wel want dan zijn het persoonlijke afspraken . En dan heeft PostNL haar handen weer vrij om goedkoper personeel aan te nemen en de twee/drie deling verder uit te bouwen. Zodat personeel nog meer tegen elkaar kan worden uitgespeeld. Dat heet verdeel en heers politiek , en daar is PostNL meester , een wij te blind om het te zien. wij kafferen liever een collega af Zo speel je PostNL juist in de kaart
'Belgisch Bpost wil PostNL overnemen' is dit goed of slecht nieuws ?.
Bpost doet overnamebod op PostNL. Inschrijvingen voor de taal cursussen Frans en Vlaams staan nu open, tevens worden er nog postbezorgers gezocht voor de vestigingen Sint Job in het Goor en de Berg van Hoei. Het gaat zo slecht met de Nederlandse Post volgens onze Directie , dat snijden en nog meer snijden nodig is om te kunnen overleven. Toch vreemd dan dat een kleinere Bpost ,PostNL dan wil inlijven , en dat in een nog steeds krimpende en bijna niet winstgevende markt. Of heeft Tante Herna ons altijd zand in de ogen gestrooid en belaze....... Zie ook www.blg.ophetwerk.nl
PostNL was vorig jaar goed voor een omzet van bijna 3,5 miljard euro. Er werken ruim 49.000 mensen voor de post- en pakketbezorger in dertien landen wereldwijd. Bpost heeft een kleine 25.000 mensen op de loonlijst staan en behaalde in 2015 een omzet van 2,4 miljard euro. Met minder mensen meer omzet.
PostNL komt waarschijnlijk maandag met een persverklaring naar buiten rond de berichten dat het Belgische Bpost interesse heeft in een overname van het postbedrijf. Het einde is in zicht
STEM TEGEN. De Ouderen krijgen een royaal aanbod bezorger te worden, de ouderen krijgen een ton tot een halve ton vertrekpremie mee, de ouderen hoeven niet naar Mobility, etc etc. De jongeren (55 min) moeten bij vertrek, na hun afkoopsommetje en enkele maandjes ww, echter hun huis straks opeten. En de bonden die keuren dit maar allemaal goed. In een normale sector gaan bij reorganisaties de ouderen eruit (zitten toch al tegen pre-pensioen) en blijven de jongeren. Ook van de ouderen verwacht ik dus enige solidariteit en ethisch besef.
De BVPP zogenaamd de bond voor postmensen die laat mensen niet meer reageren anoniem op hun website. Dit vanwege het feit dat ze 'zure' reacties kregen en ook van mensen die niet lid van hun waren (hallo misschien oud leden die juist opgezegd hebben vanwege zulke gedachtes). Het feit dat ze bij die tekst 'zure' zetten zegt genoeg dat ze gewoon maling hebben aan hun leden en dat die leden eigenlijk maar zeikers vindt. Dan moet jij als werknemer zelf actie gaan ondernemen op de werkvloer, maar zo een bond moet jouw dan vertrouwen geven dat ze achter je gaan staan dan. Nou denk het niet als je zo praat over leden, niet leden of oud leden. BVVP een verlengstuk van het bedrijf en al die bonden zijn nu ook weer in de maling genomen nu BPost overname wil doen en bedrijf dit al wist tijdens CAO onderhandelingen. Top loopt straks lekker fluitend de deur uit met een dikke bonus en lachen maar in hun vuistje van dat hebben we mooi voor elkaar gekregen zo alles uitkleden en wachten op een overnamebod en onze bonussen.
@Jan Splinter : De vakbonden kiezen, hebben de leden hun vakbondsbestuurders enige ruimte gegeven , om tot een ander resultaat te komen. Nee men hangt achterover totdat de bestuurder met een principe akkoord over de brug komt . en schiet dan de boodschapper neer. Het principeakkoord is te danken aan de houding die het Postale personeel ten toon spreidt, namelijk van niks doen en janken. Stem het akkoord weg , en zeg tegen je bestuurder dat het Postale Personeel de Poort voor onbepaalde tijd dicht houdt > Dan tref je ze waar je PostNL wil treffen in hun portemonnee i.p.v. de Uwe
Het is een feit. Het Amerikaanse FedEx heeft de overname van TNT Express afgerond, waarmee het op één na grootste koeriersbedrijf van Europa wordt gecreëerd.
Voor hen die ook op de Lagere School lezen hebben geleerd. Een aantal verslechtering die PostNL voorstelde zijn TIJDELIJK tegengehouden. Dat waren secundaire arbeidsvoorwaarden die het voor mensen met een bepaalde leeftijd makkelijker moesten maken het werk te kunnen blijven doen. Ik noem tijdelijk omdat PostNL duidelijk heeft gemaakt het bij de volgende onderhandelingen het weer ter tafel te brengen. Blijft onverlet dat het financieel gewoon voor iedereen een slechte cao is, maar zolang U als werknemer niet bereidt bent ,om gewoon een week de Poort te sluiten , kan de onderhandelaar praten en overleggen als Brugman, maar het resultaat zal hetzelfde zijn. Het ligt aan U of daar verandering in komt . Of U stemt weer als een blind schaap , dat U akkoord gaat En let wel het is U stem die bepaald of het een CAO akkoord wordt, wat er nu ligt is gewoon een vodje papier met een principe akkoord. Of U stemt het het weg , wat dan betekend , dat de onderhandelaar dan terug moet naar PostNL om te onderhandelen , maar stuurt U hem terug met lege handen , dan komt hij /zij weer terug met lege handen. Dus stuur hem terug met voldoende steun en dreiging
@ de heer Splinter, ik ben 55+ en stem ook tegen. Ik snap niet hoe je er bij komt dat wij er gewoon op vooruit gaan en onder de 55+ niet, lees even goed aub.
Met dit schamele principeakkoord kiezen de vakbonden definitief voor het instandhouden van een vergrijsde achterban. Bewust wordt gekozen voor een handreiking naar de 55-plussers. Nogmaals , stem TEGEN !
Gisteren gelezen, Post nl laat meer dan de helft van alle oranje brievenbussen verdwijnen. Reden: oa omdat er steeds meer retourpost VAN CONCURRENTEN in wordt gegooid. Tja dat krijg je als je de markt privatiseert en versplintert, het wordt dan een ratjetoe. Straks nog verder lopen om een brievenbus te vinden, gevolg nog meer mensen gaan emailen ipv handgeschreven posten, dus nog meer bussen weg en nog meer concurrentpost in de bussen, etc etc. Of gaan die 9000 verwijderde bussen naar de concurrent ?? Het gaat nu echt heel snel de vernietiging van de postmarkt, het ene nadeel versnelt het andere. Bezorging vanuit kelderboxen, het woordje postbode dat uit de Van Dale is gehaald als 1e land ter wereld (is nu bezorger) filmpjes op youtube van bezorgers en concurrent bezorgers die "in processie" achter elkaar langs de deuren lopen en debiel mensen groeten, Boomerang ansichtskaarten "groeten uit Nederland" met daarin concurrent bezorgers die met scootmobielen en rollators post bezorgen. Gefeliciteerd met jullie volledig mislukte postmarkt.
O, dat vergat ik nog, Volgens het NOS bericht is PostNL van plan om 1500 postkantoren te sluiten. Postkantoren, bestaan die nog? Ik dacht dat er tegenwoordig nog alleen postagentschappen zijn.
Ik las net dat meer dan de helft van alle brievenbussen binnen een paar jaar zal verdwijnen. Waarschijnlijk de rest binnen 10 jaar. Tja, brieven sturen is anno 2020 zo ouderwets. Het beroep kolenboer is er toch ook niet meer? Ik probeer me te herinneren welke TNT - TPG bobo dat ooit ons vertelde.
Kennis is macht en meten is weten. Een bond kan geen staking uitroepen , zo heet het in de volksmond wel. Nee de werknemers eventueel verenigd in een bond gaan staken , en de vereniging draagt dan zorg voor de facilitering . Die schrijft het bedrijf namens de leden aan , dat het voornemen is om op ..... over te gaan tot het onderbreken van de werkzaamheden binnen het bedrijf, ook draagt de bond dan bij in het financiële verlies door de stakingskas open te stellen voor haar leden. Wat wel gebeurde in het verleden dat de bond aan de leden het voorstel deed om het werk neer te leggen , en de leden in vergadering hierover stemde. Nog steeds behoort dit tot de mogelijkheden , maar in eerste instantie moeten de personeelsleden van welk bedrijf ook , het heft zelf in handen nemen, zij zijn het namelijk die het aan de lijve ondervinden De goedwillende bestuurder zit ver weg van de werkvloer en ondanks dat hij/zij van goede wil is , heeft hij niet dat gevoel , dat de individuele werknemer heeft. En veel van de problemen komen niet eens bij hem/haar , maar blijven verborgen , juist omdat iedereen zijn/haar mond houdt. De bestuurder zijn mailbox moet rood gloeiend zijn incl OR
Onvrede op de werkvloer , behoort door de OR , tot een oplossing gebracht te worden Dat is niet primair het gebied van de vakbond, dat ten eerste . Ten tweed als men zo ontevreden is waarom heeft men dan op dezelfde poppetjes gestemd bij de OR verkiezingen, en ten derde waarom blijft de ontevreden werknemer op zijn luie krent liggen in afwachting dat een ander het wel zal opknappen. Want Jij die die Post in de gleuf duwt, jij die sorteert , jij de de sorteermachine bedient , jij op kantoor, jij zaterdagbesteller, jij Postbesteller,. jullie met zijn allen pikken het toch , jullie komen toch niet tot een protest. Nee wel op alles en iedereen lopen te kan........ maar zelf het heft in handen nemen, daar krijg je vieze handen van. Al jaren zie je bij Post dat je belazert wordt in je Cao ,maar ook in de afspraken op de werkvloer , en nog steeds lopen jullie te wijzen met dat Hollandse Vingertje , steek eens echt die middelvinger op , want dan kun je pas iets veranderd krijgen . Niets doen betekent gewoon dat Directie en Management gewoon doorgaan met een vrijgeleide van haar personeel
Zembla uitzending gezien. ZZP-ers gaat het dan over en onze directeur personeelszaken zegt het zijn allemaal onwaarheden wat de ex zzp-ers zeggen en vele is hun overeenkomst opgezegd en toevallig diegene die actie hebben gevoerd. Daarnaast zegt diezelfde directeur dat de arbeidsinspectie het onjuist verteld en zegt. Ditzelfde roepen ze ook al jaren over de postbezorgers, voorbereiders en postbodes dat die allemaal niet goed vertellen en het allemaal wel geweldig is. Iedereen maar ook iedereen, maar het postbedrijf is het brave jongetje van de klas. Ook nog de winkeliers die worden uitgemolken en dan heeft zembla veel winkeliers gesproken allemaal negatief en ook nu zegt de directeur weer wij hebben juist de winkeliers gesproken die waren allemaal positief haha. Dat de bonden nu nog niet wakker worden als er binnen een bedrijf bij zoveel verschillende functies en onderdelen onvrede is en de ergste verhalen worden verteld. Nee dan zeggen ze we horen de signalen niet dat was afgelopen jaren. Nu zegt een FNV wij moeten zelf als personeel actie gaan voeren en dan zullen hun er wel zijn. Steunen ze ons niet, dan krijgen we zeker ontslag kijk actie ZZP-ers zijn nu ook weg.
CAO. behoor je tot de groep 55+ dan heb je geluk maar zit je in de groep 55- dan mag je blij zijn met een schamele loonsverhooging maar ja dan blijft voor de 55+ groep wel alles in takt. En zo gaat er steeds een stukje van alles af en tegen de tijd dat jij tot de 55+ groep behoort is er niks meer en is met alle regelingen die er waren nooit iets in de vorm van loonsverhoging bij het salaris gekomen. Kortom op een goedkope manier verdwijnen allerlei regelingen.. Dus stem wijs ,ben solidair met de 55- groep.
Onze onderhandelaars zaten met lege handen aan de onderhandelingstafel. Ze eiste naar het model FNV 3% in centen , Tante Herna barstte in lachen uit ,want zo een goede grap had zij in tijden niet meer gehoord. Ze schonk nog een bakkie koffie in voor Ger en Etienne en presenteerde er nog een koekje je bij en dat was het . Tante Herna had namelijk een pakket van kostenbesparingen gedeponeerd en was niet bereidt om veel water bij de wijn te doen. Dat de onderhandelaars veel van de maatregelen , tijdelijk van tafel heeft weten te krijgen is als een overwinning op zich "alhoewel sommige collega's vinden dat zij dan de dupe zijn (kortzichtigheid). Dat de 3 % in centen amper 1,5% is in procenten is dan ook evident aan het schrappen van de verslechteringen . al met al blijft het een verschrikkelijk mager resultaat, maar zonder een achterban die niets wil ondernemen , kun je ook nooit een beter resultaat bekomen. Wat zijn de Opties , Ja stemmen en dan weten dat je voor het zoveelste jaar inlevert op je arbeidsvoorwaarden, of je stemt massaal Nee , waarbij de onderhandelaars terug gaan naar PostNLs , Dat betekend dat men bereidt is de poort voor onbepaalde tijd op slot te gooien
In de discussie over OR en vakbond, wordt vaak door de mensen op de werkvloer vergeten , dat zij het zijn die het moeten doen. De Or kan een afspraak maken met de werkgever , in normale gevallen zou dan de achterban geraadpleegd dienen te worden om te zien of die afspraak kan rekenen op de steun van de achterban. Stel nu voor dat de OR dit na laat , dan nog kunnen de werknemers gezamenlijk hun grief/grieven kenbaar maken aan de OR. Een goed en democratisch werkende OR zal dan wel luisteren. maar stel je voor dat dit niet gebeurt dan heb je als werknemers weinig meer in te brengen , maar er is nog wel iets wat je zou kunnen toepassen , en ook hier geldt gezamenlijk je zou bij de WOR bestuurder( (Directie) aan kunnen geven dat je het vertrouwen opzegt in je OR. Een bedrijf zal dan echt niet lopen te springen , en het nodige ondernemen om de rust in de Onderneming te behouden. Dan de vakbond , dat is een vereniging waarvan jij/zij lid is en waar jij /zij het laatste woord heeft. De leden beslissen namelijk, en hoe meer leden de moeite nemen om hun stem te laten horen des te beter , dit geldt voor alle sectoren binnen de vakbeweging.
Beste Joost Als je zorgt dat ermeer mensen lid worden van een vakbond kun je samen een vuist maken en tegen dit akkoord stemmen. De mensen die mogen stemmen zijn lid van een vakbond. De vertegenwoordigers van de vakbonden hebben dit akkoord er uit gesleept en daar stemmen de leden over. Zo als ik jou stukjes lees ben je teleur gesteld in je eigen werk bij de O.R daar is het ook dat de meerderheid beslist . Het is jammer dat je niet de moeite neemt om daadwerkelijk invloed te hebben door lid te worden van een vakbond. Door de achterban te raadplegen ben je democratisch bezig en dan kunnen de leden stemmen voor of tegen
Aandelen € 234.402 Bonus € 234.375 Pensioen € 207.104 Overig € 391.884 Vast € 625.000 Totale beloning * € 1.692.765 Kijk eens wat Tante Herna in der pensioenfonds gestopt heeft in 2013 , toen u ook gefaseerd 1,5 % kreeg
Ik heb de jaarcijfers van Bakker en consorten er hier wel eens bijgehaald die waren op bestuursvoorzitter.nl zichtbaar voor iedereen. In al die jaren heeft iedereen die kunnen inzien , en zich verbazen om het feit dat zij wel stegen in vergoedingen en salaris terwijl er aan de onderkant gesneden werd met een bot mes. Dit speelt dus al ruim TIEN JAAR , en nog steeds blijft Jan de Arbeider braaf ja en amen knikken. E ook in dit principeakkoord staan mensen weer naar elkaar te wijzen behalve naar hen waarnaar men eigenlijk toe moet wijzen namelijk de Directie . Jouw collega is niet de schuld dat hij iets minder inlevert dan jouw of omgekeerd , nee dat is PostNL dus i.p.v je collega een rotschop in zijn/haar rug te geven dien je dat de Directie te doen. Er is wederom in dit voorstel maar 1 winnaar en dat is als jullie dit met zijn allen weer goedkeuren PostNL . die dan weer de ruimte heeft om de aandeelhouders vet te mesten en ook de beurs van Herna O ja die VZ OR is Democratisch door de minderheid gekozen en de VZ is nog steeds niet de OR
Inderdaad Joost van Mill dat ze een bonus krijgt mag, maar in tijden van een reorganisatie en je mensen uitknijpt en de laan uitstuurt dan kan je dat in mijn ogen nou niet echt maken. In tijden dat je niet hoeft te reorganiseren mag je van mij een bonus ontvangen. Daarbij als je als gewone medewerker postbode/voorbereider bijvoorbeeld een bonus krijgt is het 150 euro netto nog niet eens 10% van een jaarsalaris bijvoorbeeld. Terwijl Herna aan bonussen 37,5 % krijgt over een jaarsalaris. Vraag me toch af wat ze gaat verdienen als we niet meer in reorganisatie zijn, als het nu al zo gigantisch is. Trouwens Joost van Mill bij de OR zit een voorzitter al jarenlang en als mensen direct met hem contact opnemen dan worden ze weg gezet door hem als zeikerds of zegt dat ze Calimero gedrag vertonen als ze ergens over klagen. En maar roepen van als we meer van die signalen krijgen nemen we actie, maar collega's onderling weten dat wij allemaal zelfde dingen hebben aangeven en hoeveel signalen moeten ze dan hebben. OR is gewoon bedrijf die mensen zetten zich echt niet voor de bond in dat behoren ze wel, maar zijn gewoon voor het bedrijf.
Ben misschien niet helemaal duidelijk geweest. Maar laat ik het dan anders zeggen. Het nieuwe principe akkoord is voor de 55+ het minst slecht, maar nog steeds niet goed. We hebben als je terug kijkt de laatste 10 jaar alleen maar elk jaar ingeleverd als personeel. Dat terwijl we nog elk jaar winst maken en sommige mensen binnen ons bedrijf wel elk jaar leuke extraatjes krijgen. Op zich vind ik het niet erg dat Herna bonussen krijgt, maar als zij ze krijgt dan ook iedereen netto er iets op vooruit. Ik ben OC lid, en helaas kan de OC in de huidige constructie alleen constateren en doorgeven aan de OR. Wel met klem. Maar dan moeten mensen het wel aan de OC leden doorgeven. Als er iets is, mail mij dan, dan kan ik het uitzoeken en doorgeven. Mijn mail adres is mijn naam met puntjes op de plek van spaties gevolgd door @postnl.nl. En een uitnodiging om lid te worden van een vakbond sla ik af. Het probleem is dat te weinig leden echte invloed hebben en dat diegene die de lijn bepalen er al te lang inzitten en soms helaas last hebben van tunnelvisie. Ik had graag gezien dat het anders was dan zou ik meteen toetreden. Na de vorige stakingen heb ik de slagkracht van de vakbonden gezien.
Hallo allemaal, Als het aan ons ligt, wordt het principe-akkoord verworpen. Reden: we maken nog steeds winst (zie Jaarverslag 2015) en er is geen enkele reden om onregelmatig werk niet beter te belonen. Mevrouw Verhagen heeft in 2015 een totaalbedrag van 1.514.384 euro mogen ontvangen (pagina 126 van het Jaarverslag 2015). Daarnaast heeft zij in de afgelopen jaren aan "variabele" beloning (is haar "onregelmatigheid") een totaal van 101.432 aandelen bij elkaar weten te graaien (stand per 31-12-2015; pagina 60 van Jaarverslag). Omgerekend naar de huidige koers van 3,76 euro is dat nog eens bijna 400.000 euro extra. En dan moeten WIJ tussen de 15%-40% van ons loon aanvankelijk inleveren...Gaan we dat pikken? Niet als het aan ons ligt! Wil je ons volgen, liefst nog meedenken, ga dan naar ons blog van het Pieter Post Collectief: het platform ván, vóór en dóór mensen met een Posthart. De strijd om de Post kan wat ons betreft beginnen. Collegiale groet van Pieter Post (PPC)
De 55-minners betalen het gelag. Wees solidair en keur dit onrechtvaardige principeakkoord af !
@klager: Een bond kan enkel naar een namens een personeelslid naar de rechter stappen . En daar wringt de schoen , want de werknemer laat gewoon van zich pikken Men laat zich bedreigen ,intimideren etc. enkel omdat baantje (wat onderbetaald wordt maar te behouden) terwijl je in je achterhoofd weet dat PostNL blijft snijden want personeel is te duur . Het liefst zag men dat Postbezorgers vrijwilligers waren , , dan blijft er nog meer over voor de Aandeelhouder . Je kunt als OR nog zoveel afspraken maken als het personeel je onderuit fietst , ,is de afspraak van nul en generlei waarde. En dat is nu wat er steeds gebeurt . je collega's , laten je in de steek Ieder voor zich en God voor ons allen i.p.v gezamenlijk een front te maken , laten wij onze collega's al een baksteen vallen > En op die wijze staan Bonden en OR dan in hun blote ree.. Zolang het personeel alles van Herrna en haar 40 Rovers pikt zal er niets veranderen, en krijg je wat je toekomt . Dus niets

Pagina's

Reactie toevoegen