Uitknijpen pakketbezorgers moet stoppen

27-06-2013 De SP steunt de pakketbezorgers die staken voor eerlijke tarieven. Keer op keer probeert PostNL de zelfstandig werkende pakketbezorgers verder uit te knijpen. SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen is het zat: ‘Het is ongelooflijk dat PostNL bij contractherzieningen durft te eisen dat het tarief met 20 tot 30 procent moet zakken. Ze moeten zich schamen! De pakketbezorgers worden met zulke tarieven de armoede ingejaagd. Om nog een beetje fatsoenlijke omzet te behalen moeten ze onmenselijk veel uren werken.’

» Lees verder…

Gastenboek

Onderaan deze pagina kunt u uw commentaar kwijt op de campagne "Red de Postbode". (Wilt u een vraag stellen, mail dan a.u.b. aan de webmaster.)


31-07-2014

@ - Je schrijft: "Als de werktijden binnen de wetgeving vallen en de vergoeding markt conform is, valt hier mijns inziens weinig op aan te merken en is dat sociaal wenselijk." Dat bedoel ik nu met marktdenken: je schuift je eigen morele oordeel over wat sociaal wenselijk is aan de kant, en laat de actuele wetgeving en de markt bepalen wat je sociaal wenselijk noemt. Dat staat lijnrecht tegenover wat ikzelf onder 'sociaal wenselijk' versta. Ik kijk daarbij vooral naar het resultaat. Wanneer ik uitbuiting van de onderklasse tegenover zakkenvullerij aan de top zie dan beschouw ik dat als sociaal onwenselijk. Zelfs wanneer die uitbuiting en zakkenvullerij marktconform plaats vinden en binnen de huidige wetgeving zijn toegestaan! Dat is ons verschil. Ook heb ik er geen probleem mee om als conservatief bestempeld te worden: ik leer graag van de fouten uit het verleden en behoud ook graag sociale verworvenheden waar hard voor geknokt is. De fouten uit het verleden vind je zowel bij het communisme als bij het kapitalisme en mijn conclusie is dan ook dat we een verstandige sociaaldemocratische mix nodig hebben. De fouten van het communisme zijn inmiddels genoegzaam bekend, maar die van het kapitalisme lijkt men vergeten. En juist daardoor dreigt de geschiedenis zich te herhalen en zien we de oude kapitalistische uitbuiting en zakkenvullerij weer terugkeren.

Bart van Donselaar


31-07-2014

@ De Waarheid: rnIn een ding had Post gelijk in zijn reclame Post een deel van je leven. Ook al ben je eruit gedwongen/vrijwillig , post blijft je achtervolgen. Misschien zijn wij wel verslaafd aan Post. Weer een gat in de markt ontdekt een afkickkliniek voor Postaal gestoorden. Dat opgeteld bij het Postale open-lucht museum , waar wij de Jetson generatie kunnen laten aanschouwen wat het was om met een tas vol brieven van deur tot deur te gaan in weer en wind. U ziet het in de laatste zin zitten al wat educatieve begrippen die wij hen bij kunnen brengen. Dus alle uitgerangeerde medewerkers naar het Nationale Postale Openlucht Museum (NPOM) ook wel genaamd duw hem in de gleuf.

Besteller Ra3


31-07-2014

Beste Bart, Ik vind jouw blik redelijk conservatief. Daarnaast is de term “sociaal wenselijk”, die jij een aantal keer laat vallen, multi interpretabel. Maw jouw beeld bij sociaal wenselijk kan verschillen van mijn beeld of het beeld van andere. Die term is net zo rekbaar als de grenzen die een overheid op moet leggen aan bedrijven ten aanzien van hun personeelsbeleid. Als de werktijden binnen de wetgeving vallen en de vergoeding markt conform is, valt hier mijns inziens weinig op aan te merken en is dat sociaal wenselijk. Zoals gezegd is het in andere branches volstrekt normaal om op zondag te werken (horeca, winkels, benzinepompen, taximarkt, klantenservices van grotere bedrijven, etc) is dat dan ook sociaal ongewenst? Het is absoluut niet denigrerend bedoeld, maar ik denk dat dit ook een generatie verschil is. Jonge mensen vinden het helemaal niet vreemd om op zondag te werken of op zondag naar de winkels te gaan. Net zo min dat zij het minder erg vindt om voor sommige diensten op zondag meer te moeten betalen, omdat het nu eenmaal een extra service is. Daarnaast heeft het aanbieden van extra diensten of werk op zondagen als voordeel dat er meer werk wordt gegenereerd en daarmee ook werkgelegenheid en dat geldt niet alleen voor ons bedrijf. Dat lijkt me, in tijden als deze, geen overbodige luxe…rn

-


31-07-2014

Zoals Bartje al schreef , een werknemer c,q arbeider hoeft niet alles te slikken wat papa Liberale Baas bedenkt .rnIedereen die op zondag wil werken mag van mij, wil iemand op zondag nog een BBQ besteld krijgen mag van mij . Wil iemand om drie uur 'nacht nog een opblaaspop besteld krijgen mag dat .rnWant er zijn altijd werkenden/mensen die er een ander leefpatroon op na houden.rnBedrijven willen 24 uur per dag kunnen leveren , komt hun winst ten goede , maar aan de andere kant mag het niks kosten.rnBedrijven zien op die manier dan ook de Zaterdag en Zondag en zelfs feestdagen als een gewone werkdag , dus geen extra beloning. En dat alles laat de werknemer over zich heen komen , zonder erbij na te denken.rnEn dan op het moment dat het bedrijfsleven hem dan de dolk in de rug steekt , kijkt hij verwondert om zich heen hen roept , maar bonden hoe hebben jullie daarmee kunnen instemmen,want wij werkenden zijn tegen.rnHelaas heb je al die jaren dat je betaald hebt stro... in de ogen gehad, en te lui geweest om ook maar een vinger uit te steken.rnDe vraag is niet wat doet de bond voor jouw maar wat doe jij samen met de bond.rnAlleen op die manier kun je tegenstand bieden aan de oprukkende moloch.

Darth Vader


31-07-2014

Vreemd. Waarom komen hier zoveel ex-werknemers van PostNL die O zo blij zijn dat bedrijf te hebben verlaten na jaren...nostalgie? Spijt? Of? :-D

De Waarheid


30-07-2014

Het berichtje van "-" maakt perfect duidelijk tot welke hemeltergende toestanden het marktdenken leidt. Als de klant wil dat er op zondag gewerkt wordt, dan werken wij op zondag. Waarom? Omdat anders een ander bedrijf het wél doet, en wij geen klanten meer over houden. In een volstrekt vrije markt zou het inderdaad zo gaan. Maar dat is nog geen reden om dat dan maar OK te vinden. De juiste conclusie is dat een volstrekt vrije markt sociaal ongewenst is. Zonder een overheid die grenzen stelt aan wat een bedrijf van het personeel mag vragen en een vakbond die sectorbrede CAO's afsluit krijg je immers een race naar het putje. Dat krijg je ook in het geval dat alleen vakbondsleden de vruchten van CAO-afspraken zouden mogen plukken. Veel bedrijven zullen er dan voor kiezen om vakbondsleden zo veel mogelijk buiten de deur te houden. De bedrijven waar niet of nauwelijks vakbondsleden werken kunnen vervolgens de bedrijven waar nog wel vakbondsleden werken kapot concurreren omdat de CAO-afspraken dan immers vooral drukken op die bedrijven waar nog wel vakbondsleden werken. De ontwikkeling van de geliberaliseerde postsector vormt een treffend bewijs van de sociale onwenselijkheid van een volstrekt vrije markt. Helaas lijken de postwerkers de strijd moe, en bijgevolg zal de verdere verloedering van de postsector ook wel doorzetten.

Bart van Donselaar


30-07-2014

Beste Jaap,rnrnMijns inziens bekijk je het probleem totaal van de verkeerde kant. Hoewel ik je frustratie begrijp dat nu ook “de vrije zondag” wordt weggehaald, moet je niet vergeten dat PostNL zijn bestaansrecht niet ontleend aan het creëren van de ideale werktijden voor haar werknemers, maar dat het bestaansrecht ontleend wordt aan de wensen van de klant. Op het moment dat de vraag bij klanten groeit naar bezorging van pakketten (want daar wordt in dit artikel naar verwezen)op dagen dat zij niet hoeven te werken maar thuis zijn (Zaterdag en Zondag), is het aan PostNL om hier gehoor aan te geven. Doet PostNL dit niet is de kansgroot dat klanten en webwinkens weglopen naar de concurrent die wel op zondag bezorgt/ gaat bezorgen met alle gevolgen van dien. Nogmaals begrijp ik je frustratie van het weghalen van “vrije zaterdagen en zondagen”, alleen denk ik dat het goed is te beseffen dat er in de postmark, net zoals in heel veel andere branches, geen sprake meer is van een “vrije “zaterdag en/of zondag. Je zult als bedrijf daarin in mee moeten gaan wil je overeind blijven en niet uit de mark worden geconcurreerd.rn

-


30-07-2014

Las vanmorgenin het nieuws dat Post.nl op zondag pakketten gaat bezorgen. Waar gaan we naar toe? De vrije zaterdag is al verdwenen nu gaat ook de zondag er aan. Ik heb het postbedrijf vorig jaar na ruim 27 jaar verlaten en heb nog geen seconde spijt gehad. Mensen die nu nog steeds klagen zouden deze stap ook kunnen zetten. Oke je hebt wat minder inkomsten maar daar staat tegenover dat je van alle gezeur af bent.rn

Jaap.


29-07-2014

een postbode@ Dit jaar kon je kiezen of je nog steeds om de zaterdag vrij was of 1x in de maand.Nu de nieuwe CAO "goedgekeurd" is door de NIET-stemmers en een paar voorstemmers MOET je volgend jaar iedere zaterdag werken. Mocht je dit jaar hebben gekozen voor om de week vrij en heb je al 13 roostervrije zaterdagen gehad dan moet je de rest van dit jaar ALLE zaterdagen werken.

Postbode Gerrit


29-07-2014

Hoe zit het in de nieuwe goed gekeurde cao 2013 2014 met de vrije zaterdagen? Hebben we dit jaar als postbode nog rechten op vrije zaterdagen en hoe is dat in 2015 geregeld? Graag het eerlijke verhaal hierover. Want de een zegt dit en de ander dat. Is toch best belangrijk voor het thuisfront om te weten hoe het zit. Toch?

een postbode

oudere bijdragen »


Je bijdrage:
Naam:
E-mail:
 
Schrijf over:captcha!  
 

Bijdragen zonder geldig e-mailadres worden sowieso niet geplaatst. U kunt ervoor kiezen uw e-mailadres niet te laten vertonen op de website. De webmaster controleert elke inbreng even voor plaatsing, om "vervuiling" van het gastenboek door o.a. spammers tegen te gaan.


Red de Postbode
Red de Postbode
Red de Postbode
Red de Postbode