Uitknijpen pakketbezorgers moet stoppen

27-06-2013 De SP steunt de pakketbezorgers die staken voor eerlijke tarieven. Keer op keer probeert PostNL de zelfstandig werkende pakketbezorgers verder uit te knijpen. SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen is het zat: ‘Het is ongelooflijk dat PostNL bij contractherzieningen durft te eisen dat het tarief met 20 tot 30 procent moet zakken. Ze moeten zich schamen! De pakketbezorgers worden met zulke tarieven de armoede ingejaagd. Om nog een beetje fatsoenlijke omzet te behalen moeten ze onmenselijk veel uren werken.’

» Lees verder…

Gastenboek

Onderaan deze pagina kunt u uw commentaar kwijt op de campagne "Red de Postbode". (Wilt u een vraag stellen, mail dan a.u.b. aan de webmaster.)


21-09-2014

De ver van mijn bed show. De pensioenen. Helaas hebben werkenden en niet werkenden daarmee te maken. Jammer genoeg zijn er in de afgelopen jaren teveel indianen verhalen omtrent het Pensioen de wereld in geholpen. Waardoor de indruk ontstaat dat nu en toekomstig werkend Nederland geen cent meer zou krijgen. Het afgelopen jaar heeft de FNV in den lande veel bijeenkomsten gehouden om er achter te komen wat er speelt omtrent pensioenen bij de werkenden, helaas lieten de jongeren verstek gaan. Maar men heeft een goed beeld gekregen waaraan de pensioenregeling zou moeten voldoen. Toch heeft de regering besloten dat u minder mag opbouwen/langer mag doorwerken e.d. Al deze maatregelen komen neer opdat u aan het eind van uw werkzaam leven, met een fooi wordt afgescheept. Om hier tegen in te gaan is er weer een actiecomité FNV--Kaderleden Red Koopkracht en Pensioenen. redkoopkrachtenpensioenen.nl . Ook op facebook. Jong en oud of omgekeerd moeten zij aan zij staan om ontmanteling van het pensioenstelsel tegen te gaan. Een collectief stelsel blijkt vele malen goedkoper te zijn en meer op te leveren. Dus gezamenlijk ten strijde.

Lubach W.J


20-09-2014

En weer zijn postbezorgers bezig in de voorbereiding op Rotterdam Koperstraat, het was al een keer verboden om met 2 contracten te werken op het EKP waar eigen personeel 'min uren' opbouwen, nu dus dezelfde postbezorgers die daar dus weg moesten omdat dat niet mocht, worden nu weer ingezet op de Koperstraat.en hebben dus wéér 2 contracten.

JanJurk


19-09-2014

Nou Shit, je hebt de toon wel gezet hier. Ik zie ook wel eens een postbode die bij postnl werkt. Rijdt altijd op de stoep en rijdt mij er bijna vanaf terwijl hij zonder me aan te kijken toe sist: "Dat is niet de echte post" Over gefrustreerde postnlers gesproken... Enfin, waar maak ik me druk om. Als de postbodes elkaar op straat en op een forum al betitelen als klaplopers en uitschot dan komt het in Nederland nooit meer goed met de post.

Haweem


19-09-2014

Vroeger werd de post bezorgd door 30.000 beedigde postbodes. Tegenwoordig wordt deze voorbereid en bezorgd door 60.000 klaplopers, raddraaiers, Polen, Roemenen, aan-de-grond-genagelden, werklozen die met tegenzin gedwongen worden te werken, etc, etc. En ook nogeens verdeeld over de 3 a 4 postbedrijven, met elk een wegens versplintering vd postmarkt wegbezuinigd veiligheids-concept. De post wordt tegenwoordig door de overheid als STRONT gezien. Magazines en reclameblaadjes kan ik nog inkomen, maar ziekenhuis-brieven, pasjes, codes, etc, ik kan het niet snappen dat men de hele postmarkt zo heeft laten versplinteren. Ik zag vanmiddag een bezorger van sandd op zijn scooter over de stoep rijden van deur tot deur, ree me bijna van de kloten af. Type net-een-pilsje-op. Hij had een dik jasje zonder mouwen aan (soort body) met een helehoop witte vlekken achter op dat jasje. Of dat nou verf was, of dat ie in het zaad heeft gelegen, ik weet het niet. En waarom hij zo'n dik jasje aanhad met dit weer, volgens mij had hij er helemaal geen t-shirt onder (geen geld voor). En zowat brengt de post rond. De SP zei op Prinsjesdag al dat werken niet meer loont. De arbeids ethiek is weg. Werken vanuit garages en kelderboxen, dat is normaliter toch iets voor de onderwereld ? De overheid kan beter meteen zeggen verbied de hele postmarkt en ga alles maar via internet doen, kunnen ze meteen alles Big Brotheren. Is iedereen blij, de overheid, de klant, de postbode (uit zijn lijden verlost).

Shit


17-09-2014

@ Haweem: Als onderhandelaars niet gesteund worden door hun achterban, is het resultaat wat je bereikt nulkommanul. Neem nu het laatste cao akkoord.rn1,73 % erbij elke klojo kan op zijn vingers natellen dat hij er dus niet op vooruit gaat maar achteruit.rnEn hoeveel mensen hebben blijk gegeven zich hiervan bewust te zijn ongeveer 375 mensen , waarvan 271 voor en 104 tegen waren.rnMet zo een achterban hebben de onderhandelaars te maken. Dus trekken zij altijd aan het kortste eind.rnPas op het moment dat de gehele post sector bereidt is om te strijden , dan kunnen er resultaten geboekt worden die vooruitgang inhouden. Neem de looneis zoals die op Prinsjesdag door de FNV is gesteld. Nu al zou er op de werkvloer een beweging moeten ontstaan om zo een vooruitstrevend plan , te steunen.rnN.l bij centen gaan de laagste schalen er relatief op vooruit en de hogere schalen leveren dan in, op die manier nivelleer je namelijk.rnMaar het zal er wel weer op uitdraaien dat iedereen op de camping ligt met een pot bier , in afwachting wat de onderhandelaars bereiken , want daar betaal ik ze toch voor , en achteraf lopen ze dan te zeiken dat het resultaat zo slecht was .rnDe grote vraag aan de hele meute werkende postmedewerkers(ters) wiens schuld is dat dan

Schuld en Boete


16-09-2014

Redt de postbode? Ik werk nu 11 jaar als postbode. In die jaren heb ik de beloning steeds lager zien worden. Het is nu al zo dat door een veel te hoge normering het minimumloon niet wordt gehaald. Op papier verdient een postbode het minimumloon maar in de praktijk zit men daar gemiddeld 10 tot 20 % onder.rnMeerdere malen contact hierover gehad met de bond. Meestal krijg ik geen antwoord of ik word afgescheept met een antwoord waar je broek vanaf zakt. Moet helaas tot de conclusie komen dat het niemand een bal interesseert hoe de post CAO in de praktijk uitpakt.

Haweem


16-09-2014

Iedere werkende moet er volgend jaar minstens 900 euro bij krijgen in de cao. Dat is een van de opvallendste punten in de looneisen voor 2015 die vakcentrale FNV vandaag bekend heeft gemaakt. Zie: http://www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/article/detail/3748383/2014/09/15/FNV-Iedere-werkende-900-euro-erbij-in-2015.dhtml

Lubach W.J


12-09-2014

Wat een gedoe, je mag dit niet je mag dat niet, want dat is een onnodige handeling, dat kost telkens maar 2 seconden maar als iedereen dat 60 keer per dag doet kost dat het bedrijf een uurloon. Da's hetzelfde als dat mijn vrouw mij savonds vraagt de vuilnis buiten te zetten en dat ik dan zeg, wacht maar tot morgenvroeg dan moet ik toch de deur uit, anders moet ik die gang 2 keer maken. Jongens die slaat je toch verrot met de deegroller. Ik durf bij mijn tante ook al niet meer met koffie bij de achterkamer-kast te gaan staan, en ga dan maar in de keuken zitten of op het toilet. Het zijn toch allemaal van die dwang-handelingetjes die daardoor erin sluipen door zo'n bedrijf. Ik heb trouwens gehoord dat het woordje KNECHT uit het sinterklaas-liedje gaat. Gaat het woordje BOEREN-KNECHT nu ook in de ban? En het woordje ondergeschikte (werknemer) kunnen we dat niet beter vervangen door Arbeidskapitaalkrachtige? Middeleeuwse toestanden de deur uit. Voor je het weet gaan er balletjes rollen en ontstaat er een nieuwe revolutie tegen de uitbuiting en onrecht. Alles dankzij Sinterklaas.

Shit


08-09-2014

@Shit en @LaatJeNietNaaien, bedankt voor jullie reacties. Ik ga hier samen met een collega mee aan de slag die het ook niet lekker zat. Ik hoorde al half op de wandelgangen dat het op andere vestigingen ook is gebeurd en dat alles weer teruggedraait is. Ik had het hier over voorbereidingstijden. Bij het uitvoeren moeten we ook briefjes inleveren. Start en eindtijden. En ja, dan kun je ook bijzonderheden invullen. Vul je dit niet in, dan zal de gemiddelde tijd worden genoteerd. Nogmaals bedankt!

Klein maar dapper


08-09-2014

08-09-2014rnGoedemiddag collega's postbodes, rnIk ben een fulltime postbode met een contract voor 37 uur. Ik ben 58 jaar en wou wel eens weten hoe er op andere postvestigingen wordt omgegaan met normreductie voor 55 plussers. Op onze vestiging wimpelt onze vestiging manager dit steeds maar af om onduidelijke redenen als je ernaar vraagt. Als dit tegenwoordig het ouderenbel eind is bij post nl dan lust ik er wel pap van. Alleen de onbetrouwbare cijfers van de hoeveelheid post elke morgen is al vaak lach weekend. Als er een berg met post staat waar je niet over kan kijken zijn er opeens geen cijfers beschikbaar om on duidelijke redenen.10 min pauze soms als je moet voorbereiden van 6 uur tot 1200 uur.volgens mij willen ze bij post dat je als een uitgewrongen vaatdoek je pensioen haalt. De groeten van ruud

tcmb

oudere bijdragen »


Je bijdrage:
Naam:
E-mail:
 
Schrijf over:captcha!  
 

Bijdragen zonder geldig e-mailadres worden sowieso niet geplaatst. U kunt ervoor kiezen uw e-mailadres niet te laten vertonen op de website. De webmaster controleert elke inbreng even voor plaatsing, om "vervuiling" van het gastenboek door o.a. spammers tegen te gaan.


Red de Postbode
Red de Postbode
Red de Postbode
Red de Postbode