Gastenboek

Onderaan deze pagina kunt u uw commentaar kwijt op de campagne "Red de Postbode". (Wilt u een vraag stellen, mail dan a.u.b. aan de webmaster.)

Reacties

Onlangs is door de VVD het voorstel gelanceerd om ondernemingsraden over cao's te laten onderhandelen in plaats van de vakbonden. Op grond van de ontwikkelingen bij PostNL kunnen de medewerkers momenteel aan den lijve ondervinden waartoe incompetentie en belangenverstrengeling van met name de OR Productie leidt.
Waarschijnlijk zal PostNL dit wel doen want goedkopere hulpkrachten zijn haast niet te bedenken. De Post werd al in een garagebox gedumpt ,dus dan kan dit ook wel. En aangezien je tegenwoordig om Post te mogen bestellen ,niet meer over de vaardigheden lezen en schrijven hoeft te beschikken ,hebben zij zo wie zo een streepje voor >
Ik zou het bedrijf graag willen uitnodigen om een aantal vluchtelingen op te nemen in de ruimten waar post geschikt wordt. Er zijn genoeg hoekjes en gaatjes te bedenken waar ze kunnen slapen. Of neem het directiekamertje. Gooi die leeg en vul hem met een paar bedden. Dat siert de post!
Mijn vrouw heeft gisteren even haar paranormale gaven de kost gegeven op die zoekgeraakte zak met Trombosekaarten. Die ligt inderdaad ergens in het water, vlakbij het depot waar deze in de vrachtauto is gegaan. Dat zag ze in haar glazen bol (exacte graad volgens haar: 2,3 graden zuid t.o.v. pontonnetje, naast fietsenstalling, 7,6 graden noord t.o.v. toegangsdeur toilettenrij). Als de teamcoaches gaan dreggen (dat zei ze nog), dan moeten ze ook wat breder dreggen dan waar de zak nu ligt, volgens haar ligt er ook nog een postzak uit november 1987, toen een medewerker op staande voet werd ontslagen voor zó'n geintje en ook hij de zak daar in het water dumpte. Mijn vrouw kan het weten want ze heeft een schriftelijke cursus Paranormaal Voorspellen gevolgd en bestookt me de hele dag met voorspellingen waar ik in de toekomst allemaal tegenaan zal lopen. Welnu, ik heb uit voorzorg maar een grote kist met EHBO pleisters gekocht zodat de klappen goed opgevangen kunnen worden.
Een kind kan achteraf vertellen wat er mis is gegaan met die zak Trombosekaarten. Een medewerker op een busje die de zak moest vervoeren, is hem vergeten (vanwege zijn ongemotiveerdheid). Komt er pas achter als de boel is gaan rollen en er bekendheid aan wordt gegeven. Waar is die zak? De medewerker wil ongeschonden wegkomen omdat als hij de zak nu naar boven laat komen, hij zelf de zak krijgt. Dus past hij de grote verdwijntruc toe. Hij moffelt de zak met Trombosekaarten ongezien weg achter het busje om hem vervolgens te vullen met wat bakstenen uit de fietsenstalling en hem met een grote zwaai in de plomp te doen belanden. Dreggen, teamcoaches! Dan komt ie vanzelf omhoog!
http://youtu.be/HJlAoRSLaLc Die weten wel raad met een intimiderend , asociaal en rücksichtslos management. Vive La France ! Zo kan het ook.
Tip: Zet nog meer deeltijdwerkers in en schop de oude postbodes er lekker uit . Dit soort fouten worden alleen maar meer en erger wen er maar vast aan . Zolang Tante Herna de aandeelhouders maar op hun gemak blijft stellen en haar eigen zak blijft vullen dat zit het wel goed .............Post NL dit bedrijf graaft zijn eigen graf
Directeur Air France bij protesten in zijn hemd gezet en met zijn face in the dirt (gezicht in de modder tijdens het wegrennen). Moest uiteindelijk als een asielzoeker over een hek wegvluchten (waren in ieder geval mijn eerste gedachten toen ik de tv aanzette; het gaat weer over Hongarije). In Nederland is het protesteren iets lieflijker, als we tijd en zin hebben en het is mooi weer, gaan we met een zielig vlaggetje naar het Malieveld, en laten ons vervolgens met zijn allen aan de kant zetten.
Een OR hoeft niet altijd ja en amen te zeggen en mee te gaan in de vaart der Volkeren , zie hier:: De ondernemingsraad van het Nederlandse Forensisch Instituut (NFI) heeft het vertrouwen in zijn directeur Reinout Woittiez opgezegd. Dus zou kan het ook
Niet in gevaar Een woordvoerder van de dienst vindt het vervelend dat post kwijtgeraakt is, maar zegt dat de gezondheid van de patiënten niet in gevaar is gekomen. Als uit het bloedonderzoek blijkt dat de medicatie meteen moet worden bijgesteld, wordt een patiënt telefonisch daarover ingelicht, zegt de woordvoerder. PostNL onderzoekt nog wat er is misgegaan. Vooral die laatste zin, maakt het nog ongeloviger. Post onderzoekt sinds 1994 is men bezig als een slager het bedrijf aan het uitbenen. Alle fouten en aanverwante zaken werden bestempeld als bij behorende risico's. Kwaliteit werd enkel beleden met het woord maar in de praktijk was het gewoon stampen en de post de deur uit en nog zo goedkoop mogelijk. Uiteindelijk krijg je waar je voor betaald. Waar het vroeger een doodzonde was is het nu ingecalculeerd risico. Ofwel wie het onderste uit de kan wil krijgt het deksel op zijn/haar neus
http://nos.nl/artikel/2060792-honderden-trombosekaarten-zoekgeraakt.html
Als post.nl eens wat goeds wil doen voor zijn medemens plaatsen ze vluchtelingen in de lege kantoren van post nl. Die landelijk jammer genoeg leeg staan en staan te verpieteren. Hier zullen veel vluchtelingen onderdak vinden. En de post nl komt ook eens positief in beeld. Goedkopere reclame kan niet. En daa draait het toch allemaal om. Dus aandeelhouders mischien een goed plan voor de cijfers.
Teamcoach die meewerkt in het proces? Dat heb ik ook niet meegemaakt, of bedoelen we met meewerken achter je gaan staan en kijken hoe lang je wegblijft als je naar de wc gaat?
Henk.......je werkt op de verkeerde locatie...niet errug hoor!!! Veel sterkte!!
Carla, ik heb ook da blaadje gekregen. Mijn Dobermann Pinsjer zag het hoofd van Herna en moest er spontaan van braken. Wat een rommel in mijn huiskamer.
teamcoaches die meewerken......ook ik heb ze in de 30 jaar die ik er al werk nog nooit gezien !! Je als een slaaf behandelen daar zijn ze wel goed in dat is hun manier van meewerken .En voor dat soort gasten moet je respect hebben ..? Dacht het niet !!
Ik kreeg vandaag weer een blaadje in de bus van het bedrijf. Een levensgrote foto van 'onze' Herna die ingaat op de huis-aan-huis rommel die voortaan allemaal naar de zaterdag gaat. Er wordt een suggestie gedaan door een of andere medewerker en de wijze waarop ze die weet te beantwoorden is werkelijk nul komma nul. Ik snap daar helemaal niks van. Ze zegt helemaal niks in zoveel woorden. Ik heb het ter controle mijn dochtertje van vijf een keer of drie laten lezen, maar die geeft aan dat het een grote hap lucht is wat ze zit te raaskallen. Vervolgens een stel dat een paspoort had verzonden met een aangetekende zending en die kwijt was geraakt. dat het zoveel werk had gekost. Het antwoord van het bedrijf was wederom een hoop lucht: kwaliteit staat hoog in het vaandel, dit had zo niet mogen gebeuren, etc. etc. etc. Nee, dat de burger daardoor in de problemen is gekomen, wordt niet meegenomen in het verhaal. Bedrijf dit, bedrijf dat. Het is een rotzooitje! En de prachtigste foto's staan er weer in dat blaadje. Oh, wat is iedereen die daar werkt zo blij! Volksverlakkerij.
Hahaha... teamcoaches die meewerken in het voorbereidingsproces... nou, die heb ik nog nooit gezien en volgens mij bestaan ze ook niet. Ja, ze staan langs de lijnen te kijken hoe het klootjesvolk, in hun ogen, uur na uur, dag na dag, zitten te ploeteren achter hun schikblok. Ze loeren op degenen die naar hun ogen niet hard genoeg werken. En maar vragen of je een extra wijk wilt lopen want d'r zijn er altijd die zich lekker ziek melden om een ander met hun wijken op te zadelen. Loop je drie wijken, ben je helemaal uitgeput en kun je 's morgens vroeg weer het ritueel herhalen omdat onze 'collega's' meteen twee weken voor een nep-griepje pakken. Ik zie ze lekker winkelen terwijl ze zich ziek hebben opgegeven. Ik droom 's nachts van teamcoaches die met hun zwepen staan te slaan omdat het allemaal niet hard genoeg gaat in hun ogen. En de hoofdleiding zit lekker in een hokje achter zijn computer. Laatst zag ik allemaal vrouwelijk schoon op zijn scherm voorbij gaan. Toen ik binnenkwam om hem wat te vragen, wist ie niet hoe snel ie het zakie weg moest klikken, maar hij kon zo snel het rode kruisje rechts bovenin niet vinden om zijn scherm schoon te vegen. De harde praktijk!
Er zullen ongetwijfeld teamcoaches zijn die liever lui dan moe zijn(Ik heb ze ook meegemaakt die de hele dag met hun handen in hun zakken lopen en commanderen)maar er benne er ook die zich een slag in de rondte werken en om 5.00u al op de werkvloer staan en net zo hard meewerken in het voorbereidingsproces,zo niet harder.Nee ik ben geen hielenlikker en praat ze ook niet naar de mond(tenslotte schrijf ik hier onder eigen naam en menigeen heeft een schuilnaam - dat zijn de echte angsthazen!!). Zij kunnen er ook weinig aan veranderen dat het bedrijf met zoveel mogelijk 'goedkope krachten' willen werken en dat het steeds moeilijker word om capabele mensen te krijgen die ook nog eens doorzettingsvermogen hebben.De briefpost loopt dan welleswaar terug maar de periodieken(Volume!)nemen alleen maar toe en dat is natuurlijk goed nieuws.Maar het betekend ook dat op Di/Do niet altijd alles op rolletjes loopt en als je dan mensen in dienst hebben die geen handelingssnelheid hebben, ja dan loop je tegen muren op en daarom werken onze Teamcoaches uiteraardt mee! Wat de monitor betreft die vul ik niet in..ik wil betrokken blijven maar krijg de kans niet om te blijven! Groetjes Almere-Poort .
Zo, de Betrokkenheidsmonitor weer netjes ingevuld. Blij dat het er is....kunnen we onze mening ook schriftelijk kenbaar maken! Voor wie het nog niet heeft gedaan...doen!
Die betrokkenheidsmonitor kunnen ze beter omdopen in hartbewakingsmonitor. Mensen die er nu nog werken, kunnen er dagelijks aan gaan liggen vanwege de stress en de puinhoop die er heerst. Als ik de leidinggevende van het pand soms zie bekvechten met zijn teamcoaches (die alles maar pikken en hem vriendelijk lachend te woord staan terwijl hij hun uitscheldt voor rotte vis, ze zijn immers allemaal bang voor hun baantje) dan denk ik: waar zijn we met zijn allen in beland. Een collega van mij kreeg vorig jaar de opmerking van zijn teamcoach dat hij bij de monitor zo'n leuk antwoord had opgegeven bij vraag 7. Hoe kan dat in hemelsnaam als het hele zooitje anoniem is? Dat is pure verlakkerij en oplichting. Laten ze dat hele puinzooitje van die monitor maar meteen in de gracht lazeren. Weg ermee. En spijker uw computer dicht tegen dit soort spam om dat flutding ieder jaar weer in te moeten vullen.
Helemaal met Koos eens hier op de site . Ook ik krijg de mails van die betrokkenheidsmonitor.Die leiding heeft toch wel een enorm groot bord voor hun kop als ze denken dat de oude postbode dat nog gaat invullen. Wordt niks meegedaan en jouw mening doet er niet toe .het enige wat belangrijk is dat je maar zo snel mogelijk op rot.Dat komt ten gunste van de teamcoach want dan kan die nog langer tegen een hek aanleunen met zijn armen overelkaar
@Hans P O maar dat roep ik al jaren....het is nog steeds een kwestie van tijd aber dann.....!!!! :-D
Rij de huisraad maar naar buiten! Ontsla alle mensen. Zorg dat de huur bijtijds is opgezegd van alle panden van dit bedrijf want Deutches Bundespost neemt alles over. Gooi uw post voortaan in een GROENE Bundespost brievenbus en laat uw post bezorgen door Duitse herdershonden. Het einde der tijden is bijna genaderd. Ooit zult u in het museum nog kwijlend terugkijken op de gouden jaren der PTT. Toen postbode zijn nog een echt beroep was waar mensen tegenop keken.
Die betrokkenheidsmonitor, ik word gek bestookt met e-mails van die man. Kan dat niet gestopt worden? Ik doe niet mee!
@Alles Weg Dat is volkomen juist! Dus een gewaarschuwd man/vrouw.......... ;-)
Onder het mom van " Samen voor een sterker bedrijf " ben ik eraan herinnerd deel te nemen aan de Betrokkenheidsmonitor. Wat een hilarische uitlating !
Van de week kregen wij te horen (direct na een ontslagronde) dat je beter binnen een jaar nog kunt vertrekken dan daarna, OMDAT DE RUGZAK (AFKOOPSOM) WORDT AFGEBOUWD. Degenen die nu nog bv 80.000 bruto meekrijgen, dat wordt binnen enkele jaren afgebouwd tot 0. Het jaar 2017/2018 zou het einde voor alle postbodes betekenen. Wordt dan sowieso overgegaan op bezorger ZZP'er. En tegen die tijd zou, met de kaalslag op het sociale zekerheids stelsel, het voor postbodes met een contract langer dan 25 jaar, meer lonend zijn NU de rugzak te pakken, dan 3 jaar uit te werken. De ledinggevende zei je kunt beter nu nog vertrekken, vooral de ouderen met decennia lange rechten, dat is financieel gunstiger, dan nog 3 jaar blijven.
Bernadien Herst, bedankt voor uw uitgebreide en duidelijke uiteenzetting. Pas nu weet ik hoe het werkelijk zit. Men heeft mij al die maanden een rad voor ogen gedraaid toen mijn ontslag speelde. Men heeft mij er gewoon, naar nu blijkt uit uw antwoord, op een onwettelijke manier uit gebonjourd. Weg. Verdwenen. Zonder daarbij te zorgen voor goed werkgeverschap. Ik kan wel janken. Nu zit ik thuis. Alles ondertekend. Alles afgehandeld en overal mee ingestemd. Ik ging er vanuit dat ik met vertrouwen werd behandeld. Welnu, ik voel mij zwaar in de koud staan. Ik kom nergens meer aan de bak. Bedankt.
Ik ben heel blij met PostNL. Maar ik zwem dan ook heerlijk met de stroom mee...... ;-)

Pagina's

Reactie toevoegen