Uitknijpen pakketbezorgers moet stoppen

27-06-2013 De SP steunt de pakketbezorgers die staken voor eerlijke tarieven. Keer op keer probeert PostNL de zelfstandig werkende pakketbezorgers verder uit te knijpen. SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen is het zat: ‘Het is ongelooflijk dat PostNL bij contractherzieningen durft te eisen dat het tarief met 20 tot 30 procent moet zakken. Ze moeten zich schamen! De pakketbezorgers worden met zulke tarieven de armoede ingejaagd. Om nog een beetje fatsoenlijke omzet te behalen moeten ze onmenselijk veel uren werken.’

» Lees verder…

Gastenboek

Onderaan deze pagina kunt u uw commentaar kwijt op de campagne "Red de Postbode". (Wilt u een vraag stellen, mail dan a.u.b. aan de webmaster.)


30-08-2014

@Going Postal: Je hebt gelijk. Maar het zou wel mooi zijn (misschien nog mooier dan gewoon weglaten) als Dikke van Dale achter POSTBODE schreef: "door graaiers uitgestorven beroep". Dan vallen de graaiers eens een nummertje op, want postbode is het meest klassieke beroep dat bestond, in de 1e helft van de 20e eeuw was je tegelijk stadswacht en kreeg je een blaffer mee om bij onraad te kunnen scheidsrechteren. In de steden bracht men 2maal daags de post in dezelfde wijk voor de sociale controle. Maar tegenwoordig, bezorgers beginnen al met de pe in omdat ze door UWV gedwongen worden dit postje aan te nemen, melden geen onraad meer maar veroorzaken dit zelf, en flikkeren zelfs de rouwkaarten in de struuk. @Bartje: In de USA gaat het beter dan ooit, de Dow Jones staat op zn hoogste punt en breekt record na record. En ondertussen doet Rutte (Brievenbusfirma NV) ons geloven dat we nog steeds middenin "De Crisis" (door henzelf veroorzaakt) zitten. Wanneer worden wij in Nederland eens wakker ????

Shit


29-08-2014

Het Postale landschap toont weer lentekleuren. Hebben ze eerst ik weet niet hoeveel bestelkantoren gesloten en personeel eruit gedonderd. Daarbij een driedaagse bestelling ingevoerd, de maandag eraf. En wat hebben zij nu in petto, ja men wil een proef gaan doen met zelf post ophalen op een postvestiging. Als ik het dus goed begrijp iemand die in Franeker woont kan zijn Post gaan ophalen in Leeuwarden, misschien zelfs wel in Zwolle. Dit noemt men dus een zwalkend beleid voeren. Kantoren c.q vestigingen sluiten het aantal brievenbussen halveren, mekkeren dat er minder post is, maar tegelijkertijd is elke maatregel uit de Groene Toren er schijnbaar opgericht klanten en personeel te demotiveren. En men blijft mooie praatjes verkopen. Zie het laatste prikbord nieuws omtrent de reorganisatie Collectie en Sortering, men heeft het over 170 tot 190 Fte maar men verwacht dat het aantal overcompleet 110 /130 Fte zal bedragen, zogenaamd omdat er een nieuwe functie komt aan de SMX. Ook weer zo'n sprookje uit Den Haag. SMX minder personeel ondanks een nieuwe functies. Aangezien er bijna geen voltijdwerkers meer zijn bij PostNL, zal het aantal overcomplete medewerkers meer zijn dan de genoemde 170/190 Fte. Als ik het goed had hield men voor 1 FTE 1,7 medewerker aan. De winst is op peil, de bezuinigingen werpen vruchten af, de aandeelhouders zijn tevreden en het personeel laat zich weer verder uitbuiten. Op die manier zijn wij verworden tot loonslaven.

Uncle Tom


29-08-2014

De verwachting is dat de ziektekosten premie met 100 euro gaat stijgen en dat ook het eigen risico wordt bijgesteld. Dus iedereen die ingestemd heeft met de cao, zal nu wel een gat in de lucht springen, dat zij zoveel geld maandelijks erbij gekregen hebben. Het is heel moeilijk om verder te kijken dan de neus lang is . Maar probeer het eens . Want telkens lever je beetje bij beetje in . En de ziektekosten premie is een, je mag verwachten dat Gemeenten hun belastingen ook zullen verhogen , dit i.v.m. overheveling taken Rijk naar Gemeente.rnDus houdt bij de komende beslissing omtrent een nieuw cao dit eens in de gaten. En als je voor 3% gaat laat je dan niet afschepen met 1,77%.rnWant dan ben je een dief van je eigen portemonnee. Maar dan moet je ook bereidt zijn het risico te lopen om tijdelijk wat in te leveren (Stakingsvergoeding) om je terechte eis kracht bij te zetten.rnEn laat je niet leiden door de angst. En de zwanenzang die het bedrijf constant in de media en op de werkvloer uit over hoe slecht het wel niet gaat. Uiteindelijk moet er bij u brood en beleg op de plank zijn.

Bartje


28-08-2014

@Shit: Op Teletekst en kranten moet je nooit afgaan. Die weten het verschil niet tussen postbodes, postbezorgers, sorteerders, bestelkantoren en sorteercentra. Het ging om een stuk of 40 rouwkaarten van een maandagbestelling die waren weggegooid. Postbezorgers en postbodes werken al sinds 1 januari niet meer op maandag, enkel de chauffeurs van het autobedrijf (en de pakketservice) werken dan nog. Hieruit volgt dus automatisch en logischerwijs dat de rouwkaarten zijn weggegooid door een chauffeur van een autobedrijf. Of het hier om een vaste chauffeur ging of een subcontractor (want het autobedrijf besteedt ook werk uit) vermeldt de historie niet.

Going Postal


28-08-2014

Hoop dat de ja stemmers voor de CAO tevreden zijn, want de top lacht zich rot en denkt stelletje sukkels die jullie zijn. Lees dit maar even. http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/column/rene-lukassen/postnl-een-bank
Bonussen over 2013 voor de top gaan wel lekker door en ondertussen worden wij kaal geplukt!! Wanneer worden wij nou is met ze alleen is wakker en hoelang laten wij nog over ons heen lopen. We hebben toch wel geleerd om voor ons zelf op te komen en ik ga dat nu zeker doen en vele stappen nemen. Als collega's nou ook is op de werkvloer actie laten, want wij zijn juist de olie in de motor en als ze zo bezig blijven dan moet die olie maar is uit de motor en laat de machine dan maar een keer lekker vastlopen!!! BONDEN BLIJVEN DIT PIKKEN. UIT MET ZE ALLEN JE ONGENOEGEN RICHTING DE BONDEN. Want dat zijn meelopers geworden, want je kan toch niet ons laten kaalplukken en ondertussen dat de top wel lekker van alles extra krijgt. Dan heb je een behoorlijke bord voor je kop!!! Kunnen ze wel met allerlei smoesjes komen we doen ons best, maar dit kan je gewoon niet goed praten meer.

STOP KAALPLUKKEN EN GRAAIEN!!!


28-08-2014

Zo ging dat als je in 1979 bij de 'post' kwam. En nu....??? Ik zweer, dat ik geen gift of belofte heb gedaan of zal doen om bij het Staatsbedrijf der Posterijen, Tèlegrafie en Telefonie in dienst te komen; dat ik mijn werk plichtsgetrouw, nauwgezet en ijverig zal verrichten en de voor mij geldende voorschriften zal opvolgen; dat ik omtrent brieven, telegrammen en telefoongesprekken de stiptste geheimhouding zal bewaren en nooit enig geheim dat mij in verband met mijn betrekking ter kennis komt, zal bekendmaken aan anderen dan aan hen, aan wie ik dit uit hoofde van mijn werkzaamheden of ingevolge de geldende voorschriften verplicht ben te doen. Vervolgens heeft beëdigde de eed afgelegd door te zeggen: zo waarlijk helpe mij God almachtig onder het opsteken van de voorste twee vingers van de rechterhand.

Zaltbommel


28-08-2014

@Shit: Die mails naar de van Dale slaan ook nergens op, want of een beroep nog wordt uitgeoefend is geen criterium om een woord al dan niet in het woordenboek op te nemen. Woorden als porder of lantaarnopsteker staan er immers ook nog steeds in.

Going Postal


27-08-2014

@Going Postal: ik lees anders op de teleteksten en nieuws dat het om een postbode cq bezorger gaat. nergens iets van een chauffeur. @Han Lubach: de slampampers van tegenwoordig zien het verschil tussen kliko en brievenbus niet, maar ook niet het verschil tussen rouwbrief en massa mailing. Waar je vroeger de laan uitvloog als je een folder weggooide wegens niet bestaand adres, is het terugvinden van doormidden gescheurde foldertjes/mailings tegenwoordig schering en inslag. Elke week/maand vind de oudpapier bakkenophaler er weer in de bakken en/of stalling, al dan niet doormidden gescheurd. Er wordt dan wel weer gezegd -er gaat weleens iets mis- ja. Brieven van de concurrent vind je herhaaldelijk terug in de stalling alwaar ze vaak weken blijven liggen, waarna ik ze danmaar mee naar binnen neem. Het is een rommeltje binnen de postmarkt, en dat is allemaal de schuld van de versplintering (privatisering) en niet van het internet. Er wordt nog steeds vreselijk veel post bezorgd en misschien nog wel meer als 15 jaar terug, al zijn het dan tegenwoordig meer mailings en dikke mailings (volume) dan afschriften en serieuze brieven. Feit is dat overal maar wat rond loopt en dat de laatste overgebleven vasten knettergek wordt van telkens inspringen op het grote verloop.

Shit


27-08-2014

Als u allen hier net zo hard voor de zaak in Personae(!) gaat ipv oeverloos te zwetsen waren de problemen allang opgelost en dus: Wanneer gaat u allen hier eens aan het werk....neven van BvD? ;-)

De optimiist


26-08-2014

Rouwbrieven : Waar je vroeger bijna standrechtelijk voor werd neergeschoten bij PTT, het niet bezorgen van rouwkaarten, schijnt het nu zo te zijn dat door de afschaffing van de Maandagse bezorging, er nu een een kereltje met het IQ van een gestoorde amoebe, met een stapeltje rouwbrieven op pad gestuurd wordt. En aangezien PostNL voor bezorgers een vorstelijk salaris neertelt .krijgt men ook daar de kwaliteit voor. Helaas ontbeert de bezorger de nodige kennis om het verschil te kunnen bepalen tussen een brievenbus of kliko c.q vuilcontainer. Hanna KlukKluk zal wel weer roepen op aandringen van Herna & Albert een incidentje. Wanneer wrijft men daar in de Groene Toren een de stront uit hun ogen?

Han Lubach

oudere bijdragen »


Je bijdrage:
Naam:
E-mail:
 
Schrijf over:captcha!  
 

Bijdragen zonder geldig e-mailadres worden sowieso niet geplaatst. U kunt ervoor kiezen uw e-mailadres niet te laten vertonen op de website. De webmaster controleert elke inbreng even voor plaatsing, om "vervuiling" van het gastenboek door o.a. spammers tegen te gaan.


Red de Postbode
Red de Postbode
Red de Postbode
Red de Postbode