Gastenboek

Onderaan deze pagina kunt u uw commentaar kwijt op de campagne "Red de Postbode". (Wilt u een vraag stellen, mail dan a.u.b. aan de webmaster.)

Reacties

Ik heb het meegemaakt dat Bernhard De Vries ;[ MR Corrupt himself] vertrouwlijke mail van mij aan het Management doorstuurde. Dat geeft wel aan hoe diep de or is gezonken. deze man is goed in omhoog likken en naar beneden trappen.Maar ja wie pakt hem aan..Eigenlijk zou je hem voor de rechter moeten slepen.
Ondernemingsraad geef ruiterlijk toe dat je niet meer bent dan een werktuig van het management PostNL. Zoals hier reeds eerder opgemerkt : OPHEFFEN DAT ZOOTJE !
De doodsteek voor de postbode(werknemer) is ontstaan nadat het bedrijf naar de beurs is gegaan,dit had nooit mogen gebeuren. Privatiseren was prima maar een voormalig Nutsbedrijf naar de beurs!? Ik wist het toen al in de jaren negentig...expanseren...innoveren..expanseren..innoveren...expanseren...afijn PTT-Post..TPG-Post... TNT-POST en tot op heden POSTNL. Al die naamsveranderingen en de daarbij behorende kleurtjes en veranderingen hebben miljoenen gekost. Het waren voor Peter Bakker (voormailg CEO) niets anders als lego-steentjes om de pr jaar een ander kleurtje. Men. Bakker ging na 10jr (31 miljoen!!!!!) vertrekken en ging "vrijwilligerswerk" bij de VN doen. Harry Koorstra verliet ook al gauw het zinkende schip en nu mag Herna Verhagen het zinkende schip drijvend houden. Op alles (vervoersmiddelen...behuizing...hulpmiddelen) is bezuinigd en uiteindelijk kom je dan terecht bij de werknemer op de werkvloer die dit bedrijf in 200jr hebbben opgebouwd en tot een succes gemaakt. ( Ooit het beste Postbedrijf van de wereld!!!) Ik heb het geroepen in de jaren '90 en mocht op het matje komen bij mijn manager voor "stemmingmakerij". Inmiddels zijn we slaven geworden van de aandeelhouders!
Allemaal Indianenverhalen.....van simpele werknemers die op staande voet ontslagen worden door een reorganisatie?!!?? Het kan niet en het mag niet en er is ook nog zoiets als een rechtswinkel waar je terecht kan.Ja aan Bernhard de Vries (Al meer dan 12jr voorzitter van de Ondernemingsraad) hoef je het niet te vragen, die kijkt de andere kant op (daar kan ik over meepraten) die zit er meer voor zichzelluf dan voor jou. En de bonden....ach ja.....die hebbe rechtsbijstandshulp in hun pakket....maar als je ze nodig heb...dan zijn ze er niet (daar kan ik ook over meepraten...dat komt tzt. wel...ga ik een boek schrijven...hoe het echt zit) en anders gewoon de ziektewet induiken.....en op een Burn-out gooien... Dat kun je 2jr rekken hoor.....zij schijt aan jou....jij schijt aan hunnie....als ze oorlog willen...kunne ze wat mij betreft oorlog krijgen....maar ja de meesten ...roeptoeteren veel maar doen bitter weinig...alleen maar Blablabla-verhalen! met de laatste staking gingen de grootste schreeuwers na 2 dagen alweer aan het werk en zo ging het overal...maar een handjevol heeft 7 dagen doorgestaakt...dus nu ook niet huilen he?!!!
Volkomen mee eens met dat OR verhaal . Al jaren is de nood aan de man en van hun hoor je nooit wat. Ze spelen mooi weer mee met de leiding en keuren alles goed in het nadeel van de oude postbode . Inderdaad opheffen dat zooitje.
Hardheidscommissie? Zeker een fonds voor postbodes die met hun hoofd tegen een harde muur zijn gelopen door de wantoestanden die er heersen. En die OR is al helemaal niks. Inderdaad, meteen opheffen die hele handel. Juist in deze crisistijden horen ze er te zijn. Je ziet ze nergens. Grote monden, hoop bla bla verhalen in die boekjes die ze verspreiden, d'r komt in de praktijk niks van terecht. Alleen maar bladvulling. Ik lazer het meteen bij het oud papier als het binnen komt. Thuisadvocaat, poeh!
Hardheidscommissie of OR, laat mij niet lachen. Als je een adres moet noemen waar je nu net niet moet zijn, dan is het daarzo. Opheffen dat zooitje. De leiding doet gewoon waar ie zin in heeft. Geen OR of hardheidscommissie die daar nog wat aan kan en wil doen. Alleen de naam al: hardheidscommissie. Dat zoiets nodig is, zegt al genoeg.
Nou thuisadvocaat, u bent duidelijk niet op de hoogte van de harde praktijk. Ik werk zelf al 15 jaar bij het bedrijf en ik herken het verhaal van Greetje helemaal. Ik heb ook zo'n gesprek gehad en kon meteen het gat van de deur opzoeken. Ik heb het ook helemaal gehad. Bij mij hebben ze het niet eens gehad over een vergoeding of zo. Ze zouden mij alle informatie een jaar geleden al hebben gestuurd per post. Nooit wat ontvangen. Zal wel weer zoek zijn geraakt of door een of andere joker in de posttas en al in de container zijn gegooid.
Wat zijn dit toch voor rare verhalen ( Annemarie en Greetje ) Waar werken jullie want nergens hoort het natuurlijk zo te gaan. Mail naar de hardheidscommissie of naar de OR .
Ik heb vlak na terugkomst van mijn vakantie gisteren te horen gekregen dat ik mag gaan. Ik snap er niets van. Geen ontslagvergunning van het arbeidsbureau, geen toestemming van het UWV en toch zet men mij op straat. Ik heb er nu precies 19 jaar gewerkt. Ik heb geen rechtsbijstand en ben ook niet lid van de bond. Ik kan dat allemaal niet betalen. Kan dat allemaal zo maar dat ik eruit ben gewerkt? Mijn ontslagbrief heb ik meegekregen maar die rammelt volgens mij ook aan alle kanten. Het ergste van alles vind ik nog dat degene die tegenover mij zat in het gesprek er zichtbaar genoegen in had wat hij mij zat te vertellen. Het zou jou eens moeten overkomen, zei ik. Maar daar praatte ie snel overheen. Ik weet me geen raad hoe ik nu rond moet komen.
Normaal schrijf ik niet op deze site, maar nu moet mij toch iets van het hart. Afgelopen week kregen wij (in het zuiden van het land) allemaal de uitslag: mogen blijven of weggaan. We zouden om de beurt naar binnen worden geroepen in een klein kamertje. Ik zat vanaf 7.30 uur te wachten en kon pas om 12.00 uur naar binnen. Tussendoor zag ik de ene na de andere met bedrukte gezichten naar buiten komen. Het grootste deel van de mensen moet weg. Toen kreeg ik te horen dat ik mocht gaan. Ik was zo kwaad dat ik meteen rechtsomkeert heb gemaakt en ben weggegaan. Mij zie je niet meer.
Allememaggies..........wat een super initiatief....wij willen er twee!!!
Dat is mooi Sharin. Heb je zo'n mooie pop ook voor mij? Ik wil er graag eentje bij mij thuis zetten.
Fantastisch Sharin! Kan ik zo'n pop ergens kopen?
Ik geef de bundels van A&H altijd aan mijn schoonmoeder, die doet het in een grote teil met water en amakt er de prachtigste papiermache poppen van. Welke ze vervrolgens verkloopt op allerlei beurzen. Daar loopt ze aardig op binnen. Dus vooral doorgaan met die huis aan huis rommel.
Een ervaren zat: ik help het u hopen. Als u zelf op de zaterdag bij ons komt kijken, kunt u zien wat voor een dierentuin het hier is met al die zaterdaghulpjes. U denkt dat er maximaal drie van die foldertjes zullen zijn. Welnu, ze weten wel weer ergens anders al die papieren troep vandaan te trekken. A&H is al jaren vaste klant en die boekjes worden steeds dikker. Ik heb een hulpje gezien die een zooitje van die zware bundels op het dak van de fietsenstalling had gekwakt. D'r zat meteen een gat in de plastic afdekking waardoor alle fietsen zeiknat nu zeiknat worden. Geen leiding die daar wat aan doet.
Ik was twee weken op vakantie met mijn vriendin naar Curacao. Wordt ik daar door een of ander figuur van het bedrijf gebeld met de letterlijke mededeling 'dat het doek voor mij gevallen is'. Door het gekraak van de verbinding heen, want de lijn was erg slecht, hoorde ik nog net de woorden 'ontslag' en 'vertrekvergoeding'. Ik kon de beste brave man verder niet meer beluisteren want ik lag lekker op het strand en had geen zin in die flauwekul. Ik heb gezegd dat hij ervoor moet zorgen dat de vergoeding binnen een paar dagen op de rekening zou moeten staan, dan zou ik er namelijk nog een maandje of twee aan vast kunnen plakken daar op Curacao. Maar dat was administratief niet mogelijk, mompelde hij. Zodra het geldschip binnen is, vertrek ik wederom. Trouwens, ik heb geen zin meer om op het werk te verschijnen en heb al me vakantiedagen meteen opgenomen. Ik hoef dus niet meer terug te komen. Eindelijk rust.
Hoi Eriko, denk dat het wel mee zal vallen. In navolging van de vaste (fulltime) postbodes zijn er namelijk steeds minder zaterdagbestellers die nog een wijk lopen. Bij ons worden ze vooral ingezet in de voorbereiding op zaterdag, en soms ook doordeweeks. Maar het loopwerk wordt vooral door postbezorgers gedaan. Zaterdagwerkers zullen dus weinig tot niets merken van de hah-concentratie op zaterdag. Verder denk ik ook dat je niet bang hoeft te zijn voor 7 soorten hah op 1 dag. Reden om nog maar op 1 dag hah te bezorgen (plus evt. op donderdag in speciale gevallen) is namelijk het vertrek van een aantal hah-klanten. Gamma en Karwei gaan naar Spotta, C1000 bestaat niet meer. De kans is groot dat je dus, net als nu, 1 tot 3 hah op zaterdag zult hebben. Te weten AH, aangevuld met af en toe bijv. Schoonenberg of een folder voor een uitvaartpolis. Verder vind ik je opmerking over klungelende zaterdagwerkers nogal neerbuigend: er worden al jaren geen zdw's meer aangenomen, dus degenen die er nu nog zijn hebben vaak ook al jarenlang ervaring met het werk. De aflopende contracten zijn niet meer verlengd, dus alle nog aanwezige zdw's hebben een OT-contract, en zijn dus ook vaste mensen.
Dat nieuwsbericht heeft ook betrekking op het wel of niet bezorgen van huis-aan-huis. Per 1 januari 2016 gaat alle huis-aan-huis naar de zaterdag. En dat is voor zaterdagmedewerkers genoeg reden om op te gaan stappen. Dit is een doelbewuste actie van het bedrijf. Eerst de vaste mensen doordeweeks eruit (de broodlopers, mensen die het inkomen echt nodig hebben) en dan de zaterdagmedewerkers. Het is een schande dat een ondernemingsraad dit over zijn kant heeft laten gaan. Zeer onwenselijk! Ik werk er nu al 23 jaar en ik zie zaterdagmedewerkers klungelen bij het leven omdat ze het vak niet beheersen. Die ga je nu nog eens vol lopen stampen met vier, vijf, zes, zeven verschillende soorten huis-aan-huis. 'Omdat de klant dat wil'. Nee, de klant wil die rotzooi niet. Negen van de tien ontvangers lazert het zooitje meteen in de vuilnisbak. En als je ziet wat er na afloop op de depots in de vuilniscontainers wordt gedumpt, dan mag je concluderen dat hier eens iets aan gedaan moet worden. We hebben onze buik vol van plastic tasjes die niet meer mogen worden verstrekt door winkeliers en hier worden alle milieuregels aan de laars gelapt. Ondernemingsraad: hef u zelf op!
Al is je werkrooster een total mess, en praat iedereen dom en stom, laat je tegenwoordig goed informeren wat je welke dag precies moet lopen !! Normale werkvloer onduidelijkheden ("ik dacht dat ik op zaterdag de wijk maar voor de HELFT hoefde te lopen?") worden tegenwoordig in deze geprivatiseerde ellende al tot aan de rechter uitgevochten: http://www.wijlimburg.nl/nieuws-overzicht/postbode-ontslagen-nadat-hij-betrapt-is-op-niet-bezorgen/
Ik ben compleet lamgeslagen en zet nooit meer een voet over de drempel bij deze tent. Mijn advocaat mag het verder uitzoeken. Voor mij hoeft het niet meer. Liever vakantie vieren en een uitkering vangen dan nog jarenlang onder dit bewind te moeten bivakkeren. Ik ben de baas over mijzelf, niet zij.
Reagerend op Otto: Ik wil heel veel geloven, maar bij jouw verhaal , bekruipt mij het gevoel van totale ongeloof. Zoals jij het schrijft, lijkt het ontslag op staande voet, zonder rekening te houden met afspraken die gemaakt zijn in het kader van de reorganisatie. Als jouw ontslag tebn gevolge van de reorganisatie is , dan zijn er toch een aantal spelregels waaraan PostNL en jij , je aan te houden hebben. En als jij dit accepteert zonder enig weerwoord , dan krijg je precies wat je verdiend
Door Louis op 13.08.2015 - 07:57 Ik heb een vraag. Een tijdje geleden werd ik bij de leiding uitgenodigd om de mogelijkheid te bespreken vervroegd weg te gaan. Het was zo'n mooi verhaal (twee man die tegen me aan zaten te kletsen): Het is hier al zo vaak verteld en geschreven. Nogmaals er zijn bij PostNL afspraken over hoe er met elkaar om gegaan dient te worden. Een twee tegen een gesprek , gewoon vragen of er een vertrekt , zo niet dan geen gesprek aangaan. Bij een gesprek dien je van tevoren te weten waarover het gaat , je mag je laten bijstaan door een collega/kaderlid/oc man etc. En bovenal niet tekenen voordat je advies hebt gevraagd. Je ziet het nu zelf dat je , je in je eigen vingers hebt gesneden. Nogmaals laat je informeren over de voorstellen die het bedrijf doet en laat alles op papier vastleggen , willen ze dat niet doen dan geen gesprek en gewoon verder met je werk
Advies van een arbeidsdeskundige: teken niets, zeg niets toe. Weiger aangetekende brieven in ontvangst te nemen, stuur ze terug. Er is geen sprake van faillissement, dus mensen kunnen nooit boventallig worden verklaard zolang er geen curator is aangesteld en het UWV geen toestemming heeft gegeven tot enige actie m.b.t. uw arbeidscontract. Laat u niet bangmaken. Blijf gewoon beschikbaar voor werk. Stuurt men u naar huis, geef hieraan dan geen gevolg, ga desnoods op een stoel in de kantine zitten. Accepteer ontslagbrieven niet. Schakel meteen rechtshulp in.
Haha! Ik mag blijven! Net te horen gekregen op mijn vrije dag! Fantastisch. Ik ga meteen vanavond naar de dames van plezier om het te vieren en er een half maandsalaris doorheen te jassen. Met champagne! Sterkte voor alle collega's in het land die nog van niks weten.
Beste Louis, Allereerst had je dat in een andere volgorde moeten doen en niet op deze opruiende website moeten neerzetten want hier lees je de meest bizarre verhalen en wordt je niet wijzer. Ik hoop dat je lid van een vakbond bent en daar met je vraag naar toe gaat Sterkte en succes !.
Ik heb een vraag. Een tijdje geleden werd ik bij de leiding uitgenodigd om de mogelijkheid te bespreken vervroegd weg te gaan. Het was zo'n mooi verhaal (twee man die tegen me aan zaten te kletsen) dat ik daarna getekend heb. Nu kom ik er via advies van een deskundige achter dat ik een pensioengat krijg omdat ze dat niet doorbetalen. Kan ik nog terug komen op mijn beslissing? Weet iemand raad?
Vanmorgen werd bij ons het koffieapparaat het pand uitgereden. Er zou al maanden niet betaald zijn volgens de dienstdoende werklui. Gaat er soms financieel ook elders wat mis op de vestigingen in het land?
Bij ons is het nog erger. De teamcoach heeft gewoon de lijsten op het prikbord geplakt zonder enige toelichting en is op vakantie gegaan. D'r loopt nu een stagair die van niks weet en ook niks mag zeggen. Fijn om je ontslag vanaf een lijst te moeten lezen. Zonder gesprek. Zonder toelichting. Helemaal niks. Ik sta er niet op. Ik sta nergens op. Kan dus niks vragen of ik er nu wel of niet bij zit. Ik snap er helemaal niks meer van. Wat een bedrijf. Ik heb er slapeloze nachten van.
Gisterenochtend nodigde een medewerker iedereen uit om gebak te komen eten in de kantine omdat hij te horen had gekregen dat hij mag blijven. Terwijl er een stuk of tien uit moeten en dat net te horen hadden gekregen. Maar daar werd geen rekening mee gehouden. Binnen vijf minuten was de gebaksdoos leeg gegeten. Het leken wel een stelletje beesten. Tja, dat heb je er van als de pauzes zo kort zijn. Je brandt je slokdarm met die hete automatenkoffie omdat je na een paar minuten weer door moet gaan met buffelen. De stemming is hier werkelijk nul komma nul. Waardeloos!

Pagina's

Reactie toevoegen