Gastenboek

Onderaan deze pagina kunt u uw commentaar kwijt op de campagne "Red de Postbode". (Wilt u een vraag stellen, mail dan a.u.b. aan de webmaster.)

Reacties

Precies zoals ik het zeg in juridisch opzicht: u tekent voor een peildatum. Dat betekent dat u zich conformeert aan die peildatum met alle verregaande gevolgen die hierachter hangen: mogelijk ontslag. Terwijl er geen sprake is van een faillissement of geldelijke reden die door een rechter in Nederland is bekrachtigd. Als u tekent, bent u het eens met de regels die door het bedrijf zelf EENZIJDIG zijn opgesteld. Afspiegeling kan helemaal nooit aan de orde zijn als het bedrijf nog volop winst maakt. Onmogelijk! Teken dus niets!
@Hendrik: Je bedoelt die brief waarin ze vragen of het klopt dat je per xx-xx-19xx in dienst bent getreden? Aan welke regels conformeer je je dan? Waar staan die? (Graag een link of een wetsartikel). Ze hebben een kloppende peildatum nodig ivm het afspiegelen. Als je niet reageert op de brief geldt de indiensttredingsdatum zoals die in hun systeem staat.
Post.nl stuurt brieven naar haar medewerkers met een formulier waarin een peildatum wordt gevraagd. Vul dit niet in. Met ondertekening conformeert u zich aan de eenzijdig opgestelde regels die tegenstrijdig zijn met de wet. Gevolg: u komt versneld op straat te staan en geen advocaat die u dan nog kan helpen.
@Op de Barricade: Misschien is er in Griekenland nog wat te halen. Niet qua geld, maar qua democratie. Griekenland is immers de bakermat van de democratie (demos cratos). Laat de EU maar eens elk halfjaar contributie aan Griekenland betalen, de EU heeft destijds immers de fout gemaakt dit land erbij te halen, terwijl deze anti-racisten (zij die van geen verschil in cultuur noord-zuid wilden weten) zelf ook wel wisten dat Griekenland binnen de kortste keren achter zou blijven. Nee wij zouden het USA van Europa worden, mensen die over de cultuur- en levensstijl verschillen repten dat waren populisten, racisten, zwartgalligen. Alle slagzinnen werden er met de haren bijgesleept. Echter, ze gaan in Griekenland al 2000 jaar met 58 jaar met pensioen, en net nu we rijker zijn dan ooit (DowJones en Dax op hoogste punt ooit) wil men de mensen daar plots tot werkslaven maken en tot 65 laten werken in die hitte. Hoop nu dus op wat meer democratie in de EU. Het is nu al zover gekomen dat je overal ter wereld op vakantie kunt gaan en geld kunt opnemen (afgezien van Noordkorea en Syrie) behalve in een Europees land, Griekenland. Lang leve de EU.
aan Flesnaam: Ik kan je enkel gelijk geven , als iedereen zijn deel zou betalen In dit land, dan zouden er naar alle waarschijnlijkheid een stuk minder problemen zijn. Maar helaas als het rapaille der volgevretene bevoordeeld wordt , zoals Pepi & Kokki dit doen . Zul je het vlees van de botten der laagstbetaalden moeten schrapen. Wat dan ook grif gebeurt, neem de bezuiniginsmaatregel betreffende de versnelde verhoging Aow maar bij de kop .Dit leverde een besparing op van 3,5 miljard , en Tante Jetta gag grif toe dat het een bezuiniginsmaatregel betrof. Drie weken daarna wordt u blij gemaakt met een belasting voordeel van 5 miljard , en de werkenden maar denken HoerA. Maar wie gaan er nu werkelijk profiteren van een belasting verlaging, Driemaal raden. In 1980 werd al geroepen dat er niet genoeg werk voor iedereen was , dus men heeft 30 jaar de tijd gehad om na te kunnen denken over hoe richt je dan de Maatschappij in. In de tussentijd heeft men enkel met zijn/haar potlood liggen te spelen.En is er nog nooit naar enig alternatief gekeken
@Op de Barricade: Ik hoor in elke sector niks anders als inkrimpen door concurrentie van de digitale media. Of je nou bij de de post werkt, bij de dagbladen, in een winkel, in de boeken-industrie, in een fabriek (3D-printer), overal hetzelfde lulverhaal. Als het dan werkelijk zo is dat straks alles geautomatiseerd is en IEDEREEN overbodig, kan men nu beter al voor een basis uitkering voor iedereen gaan zorgen. Gewoon ieder huishouden in NL een basisinkomen en als je er nog iets wilt bijverdienen (bv slavenwerk ergens) dan moet je dat zelf weten. Lijkt mij het meest eerlijk, want zoals het nu is, ontslag na ontslag, schulden op schulden, hypotheek telkens in de knoei, kan het niet langer. Laat de grote bedrijven en brievenbus-firmas maar eens belasting betalen aan het rijk door al die automatisering, wat de Staat dan vervolgens als uitkering aan de inwoners kan geven.
Om maar even aan te geven dat het rommelt in de Bataafse Bananen Republiek, en dat bonden en haar LEDEN, wel degelijk in verweer komen. Acties dreigen in grafische sector. In de grafische sector dreigen werkonderbrekingen en stakingen. FNV heeft de werkgevers tot woensdag de tijd gegeven om in te stemmen met centrale afspraken over het salarisbeleid. Doen ze dat niet, dan volgen acties, stelt de vakbond. Deze week praten drukkers in het hele land over verschillende vormen van acties. Begin mei zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de 21.000 mensen in de grafische sector stukgelopen. Grootste struikelblok is het voorstel van de werkgevers om loonsverhogingen voortaan niet meer centraal landelijk af te spreken, maar alleen nog per bedrijf. Veel grafische bedrijven hebben het moeilijk, onder andere door de concurrentie van digitale media. FNV maakt zich er naar eigen zeggen hard voor dat werkgevers niet alleen maar inzetten op het verslechteren en verder uitkleden van de arbeidsvoorwaarden. De grafische sector is niet de enige branche waar de vakbond met werkgevers in conflict is. Daar gaat het dus wel
Hebben we het staken dan heb ik nog een vraag. Is er 1 PostNL medewerker die met het staken ook een brief van rayonmanager Rademaker kreeg? De nutteloze informatie dat je die dag niet op was komen dagen en niet betaald kreeg. Of had dit te maken met intimidatie van het kantoor zelf dat de teamcoach zielig op zijn neus keek dat je die dag niet kwam werken. Dat zielepietje liep namelijk tegen de regels in met een blocnote de dag voor de staking, wie er kwam werken, om zijn dienstjes weg te krijgen. Staken is een recht. Nietwaar. Maar intimidatie dat is creepy en triest.
Daffie: ik weet het nog beter: de laatste stap is dat het hele zooitje in elkaar valt. Als een kaartenhuis. En die stap zit dichterbij dan je denkt. Alles opheffen. Het hele zooitje. Leve de e-mail!
De volgende stap is dat op de Sorteercentra , straks het personeel ook zzp-er is . Misschien gaat men bij PostNL misschien nog wel een stapje verder, werkwilligen staan voor de poort en het management bepaald per dag ,bij vingerwijzing , wie er vandaag een paar uur mag komen werken. Vroeger dagen noemde men dat een dagloner. Het liefst zag Herna dat men geld meebrengt om te mogen werken, dat lukt haar niet , maar de kans voor afroepkrachten , wordt met de dag groter. O ja en de schijn zzp-er bij pakketpost , zolang jullie niet eensgezind verzet bieden (voorbeeld 1 week gewoon niet rijden) en elkaar constant de loef afsteken en nog weer een paar centen goedkoper te willen rijden, veranderd er dus niets in je situatie. Weet, dat het 1 week geen inkomen is , maar ik denk beter 1 week geen inkomen dan elke dag de stress van hoe je de kop boven water kunt houden. De race naar het putje kunnen jullie stoppen, als je maar stopt met jullie te laten uitspelen....... En dat geldt voor alle bij PostNogLabieler werkenden.
Hey Herbie, dat zou een hele goeie slogan zijn voor Post.Nl. Past prima bij hun imago!! Bah.....wat een corrupt bedrijf is dat toch zeg. Maar dat wisten wij 5 jaar geleden al....... Zijn blij dat we daar weg zijn, en mochten wij daar nog gewerkt hebben, dan hadden wij bij deze ons ontslag aangevraagd......... Fijn dat je er weer bent Herbie!
http://renepetersoss.com/2012/07/27/grote-stelen-kleine-stelen-maar-grote-stelen-het-meest/
Over de kwestie schijnzelfstandigheid bij postnl ( en de nog gekkere 100 jaar terug toestanden bij Sandd )zijn door de SP jaren geleden al vragen gesteld aan oa Hr. Bleker, Hr.Kamp, Mevr.Verhoeven, maar over individuele gevallen worden door de belastingdienst geen uitspraken gedaan is dan telkens het antwoord en meer van dat soort ontwijkende antwoorden en op de lange baan schuiftechniek. Met andere woorden houd je bek maar klein burgertje wij doen het toch op onze manier vervolgens wordt de gewone burger , kleine en middelgrote ondernemer steeds zwaarder belast ten gunste van het grootbedrijf met hun uitzonderingsbehandelingen Dit is mijns inziens puur corruptie die dan via de belastingbetaler wordt uitgevoerd in de vorm van vorstelijke beloningen voor deze "beslissers" die ook nog na hun politieke leven kunnen rekenen op vele betaalde commissariaten of banen in zulke grote getale ooit dat die nauwelijks toegevoegde waarde kunnen hebben Om nog maar niet over spreken van een wim kok ( 10 jr commissaris postnl oa )en dat soort van hun geloof gevallen graaiers En dit alles onder het mom van democratie waar zelfs Sepp Blatter nog wat van kan leren....
Geheime deal PostNL met fiscus over pakjesbezorgers PostNL heeft jarenlang geheime afspraken gemaakt met de Belastingdienst om pakketbezorgers fiscaal gunstig te laten werken. Grote stelen, kleine stelen. Maar grote stelen het meest !! Grote stelen, kleine stelen. Maar grote stelen het meest.
PostNL en de Belastingdienst hebben afspraken gemaakt om pakketbezorgers fiscaal gunstig te laten werken. Volgens de Volkskrant worden de bezorgers door de belastingdienst gezien als zzp'ers. De deal zou PostNL jaarlijks ongeveer 15 miljoen euro schelen aan belastingen en premies voor medewerkers. Het bedrijf loopt ook geen risico als de bezorger ziek wordt of minder presteert. Volgens PostNL is er juridisch niks mis met de deal. Door de afspraken kunnen de bezorgers gebruikmaken van de fiscale voordelen van een zelfstandige, terwijl ze slechts een opdrachtgever hebben. Ach dat word dus weer een leuke bonus voor Herna.
'PostNL sloot geheime deals met Belastingdienst' http://nu.nl/economie/4058652/postnl-sloot-geheime-deals-met-belastingdienst.html (via @NUnl) Hoezo geheime deal ? Sp heeft dit al eens aangehaald,en de betreffende medewerkers ook.
Al 1,2 miljard euro voor banenplannen kabinet DEN HAAG - Overheid, vakbonden en werkgeversorganisaties hebben samen al 1,2 miljard euro uitgegeven aan hun gezamenlijke banenplannen. Het kabinet heeft tot nog toe 424 miljoen euro geïnvesteerd en de werkgevers en bonden hebben 776 miljoen euro op tafel gelegd. Dat heeft minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) aan de Tweede Kamer gemeld. De banenplannen (officieel sectorplannen geheten) moeten met ontslag bedreigde werknemers of werklozen via om- of bijscholing of via leerwerkplekken klaarstomen voor (nieuw) werk. De uitvoering ervan komt nu 'echt op stoom', schrijft Asscher aan de Kamer. Er zijn inmiddels 77 plannen goedgekeurd en daar is ook met de uitvoering begonnen. Er doen nu 81.000 mensen aan mee. Asscher hoopt met de 77 plannen in totaal 430.000 mensen te bereiken. Voorbeeld een werkeloze Postbode wordt omgeschoold tot een werkeloze buschauffeur. Bij Post iedereen kon een cursus doen vooral Logistiek.
Daar kan het dus wel: Metaalstaking brengt veel mensen op de been EINDHOVEN - De eerste stakingsdag in de metaal heeft vrijdag meer mensen op de been gebracht dan verwacht. Meer dan 2500 metaalwerkers verspreid over het land legden het werk voor 24 uur neer om actie te voeren voor een betere cao. Vakbonden rekenden van tevoren op zo'n 1000 tot 2000 actievoerders. Maar dat is metaal en geen Post
Om even bij te vallen. Ja Bruin kan het niet trekken, ik heb maar een klein contractje, en nog vele andere smoezen . Voor hen die toen na 1 dag c.q 2 dagen staken , alweer aan het werk gingen, hoeveel centen heeft u nu al ingeleverd t.ov. als u door had blijven staken voor een beter resultaat. Vanaf de staking heeft u elk jaar minder gehad dan de inflatie, zelfs dit jaar "terwijl de eis 3% was "gaat u akkoord met 1,7%. Over alle jaren is Uw salris verhoging minder geweest dan de gemiddelde stijging van de Cao's Maar nog veel erger is dat u Uw positie t.o.v. de werkgever zodanig verzwakt heeft , dat hij/zij zich bijna alles kan veroorloven . U heeft hem namelijk alle ruimte geboden. Had u door gestaakt dan was de grens getrokken , nu was er is geen scheidslijn meer.. Elk jaar een beetje minder wordt een hele berg .Tegeltjeswijsheid vele kleintjes maken een grote. Of nog beter voor de werknemers van PostNL Wie zwijgt stemt toe
Een aantal jaren geleden toen we dus gingen staken...gingen diegene die de grootste bek hadden en waar hun mond (in negatieve zin) van overstroomden na 2 dagen staken alweer aan het werk.....met de smoes het had toch geen zin en/of ik heb de centen hard nodig. Uiteindelijk hebben van mijn kantoor 2 mensen de volle 7 dagen doorgestaakt....Ik ken me pappenheimers ondertussen wel....kom alleen voor jezelf op (een ander doet 't niet), want als het er ECHT op aankomt dat laat je beste collega je nog vallen. Het meest verkochte wijsheidstegeltje is; Ikke ikke ikke.................
Ik mag aannemen dat de bvpp dit meeneemt , maar de bvpp is een van de drie bonden die om de tafel zit. En om iets te kunnen bereiken moeten deze onderhandelaars wel een achterban hebben , die bereidt is . om de eisen kracht bij te zetten. Daar ontbreekt het helaas bij alle drie de bonden aan. Zoals je zelf al zegt ik weet niet wie het kaderlid is of wie je zou moeten bereiken.Een website van welke bond dan ook is toch ver weg van de werkvloer ., en uit eigen ervaring weet ik dat bppp en cnv geen kaderleden hebben op de werkvloer. En zoals je zelf aangaf op de site van de bvpp hoeveel reacties er zijn geweest, dan kun je niet zeggen , dat de leden zich heel erg druk maken omtrent een Sociaal Plan. Ik heb in ieder geval naar mijn bestuurder toe laten weten , dat het ook van belang is om in het komende Soc Plan aandacht te hebben voor de contracten < 25 uur. Ook voor de Cao hebben wij gepleit om voor b.v de deeltijdwerkers bepaalde artikelen naar rato te laten opnemen. Zodat de discussie niet meer kan gaan dat geldt niet voor Dtw. Eigenlijk zou je in het Soc Plan de ongelijkheid tussen personeelsleden kunnen betitelen als rechtsongelijheid, en daarbij de vraag stellen mag dit
@Opdebarricade: Ik ben wel lid van de bond, maar ik heb geen idee wie bij ons de kaderleden zijn (en mijn directe collega's zouden dat ook niet weten). Laat staan dat enig kaderlid zich bij ons bekend heeft gemaakt met de vraag wat wij graag in het sociaal plan willen zien. Maar ik mag aannemen dat een bond of een OC niet enkel mondelinge reacties in behandeling neemt, maar ook meeleest op de site van de eigen vakbond. Als de BVPP een oproep doet op de eigen site met de vraag "Wat wil jij graag in het Sociale Plan Terugzien? Reageer hieronder of via scretariaat@bvpp.nl", dan neem ik aan dat deze reacties gelezen worden en meegenomen in het overleg.
@Going Postal: Het Gastenboek leent zich niet voor de discussie , maar ik weet dat de OC Area NoordWest telkens heeft gepoogd om ook zaken voor < 25 uur te regelen. Bedrijf bleef volhouden dat zij voor die groepen werk zat had. Men vergat erbij te vertellen dat elke aanpassing van de wtr, ook voor hen een verslechtering inhield. Op de site van de bvpp zie jij vijf pagina,s met opmerkingen , mijn vraag is dan hoe is het dan toch mogelijk dat kaderleden op de werkvloer incl. de bestuurders , bijna geen enkele reactie ontvangen. Voorzet van de BLg SCB Asd is om in de cao alle regelingen naar rato toe te passen. Dit omdat cao nog steeds geschreven is uit het oogpunt voltijdmedewerkers. Wat de mensen met kleine contracten (bondslid) nu zouden moeten doen is bestuurders erop wijzen , dat ook de kleine contracten eigenlijk in het Soc. Plan dezelfde rechten zouden krijgen. Ik zal via mijn kanalen ook proberen daar aandacht voor te vragen. Maar medewerkers dienen niet af te wachten , maar hun rechten verdedigen
<marquee>Wat een mooie site</marquee>
@Op de barricade: Dat er op de uitvraag van de bonden mbt het Sociaal Plan niet gereageerd is, klopt niet helemaal. Alleen al in het gastenboek van de BVPP tel ik 5 blz met reacties (http://bvpp.nl/index.php/postnl/715-wat-wil-jij-graag-in-het-sociaal-plan-terugzien). Hieronder ook 2 van mensen die aangeven dat er ook wat voor kleinere contracten geregeld moet worden. Dat de meeste mensen hier niet aan denken komt denk ik doordat de meeste met overcompleetheid bedreigde mensen fulltimers zijn, die er wellicht niet altijd bij stilstaan dat alles wat voor hun beschikbaar is (Mobility, opleidingsbudgetten, talentenklas, enz) niet voor <25 uur geldt, en wellicht zich niet eens beseffen dat deze mensen ook overcompleet kunnen worden.
'Helaas plegen wij wel pensioenbreuk' is een niet juiste opvatting. Dit behoort in de onderhandelingen tussen werkgever en werknemer op tafel gelegd te worden. Aanvulling is vrijwel altijd een mogelijkheid die 'afgedwongen' kan worden bij een spoedig vertrek. Vanuit financieel oogpunt van de werkgever zal dit kostenbesparender zijn om pensioen aan te vullen tot de pensioengerechtigde leeftijd dan dat er doorbetaald moet worden aan salaris. Weliswaar is dat in ieder geval weer anders, maar als stelregel mag worden aangenomen dat deze werkgever, naar ik begrijp, weliswaar bepaalde zelfgekozen regelingen hanteert, waarbij de werknemer sigaar uit eigen doos krijgt voorgeschoteld. Een niet zo ideale situatie als u hier voorspiegelt.
@Op de barricade: De faciliteiten bij overcompleet zijn bij 25 uur of minder ronduit beroerd, want die zijn er nagenoeg niet. Het is dus ook niet mogelijk dat dit bij andere bedrijven slechter is, want wat kan er nu slechter zijn dan GEEN faciliteiten? Ik weet dat dit nog stamt uit de tijd dat PostNL de mensen t/m 25 uur wilde houden, en de grotere contracten wilde beëindigen, en dat het daarom zo is geregeld als het nu is. Maar PostNL is er al HEEL lang van op de hoogte dat je bij ontslagrondes enkel onderscheid mag maken tussen verschillende functies, leeftijd en aantal dienstjaren, maar niet tussen voltijd en deeltijd. Dus dat er voor de kleinere contracten niets geregeld is valt PostNL zeker te verwijten, en iemand die beweert dat het allemaal zo goed is geregeld is een fulltimer die alleen over z'n eigen persoonlijke situatie praat en niet verder kijkt dan z'n neus lang is.
Ik bedoelde natuurlijk: "het loon over die periode (waar je dus ook afstand van doet) is een HOGER bedrag dan de ontslagvergoeding".
@Going Postal: Willem heeft een punt , de faciliteiten bij een overcompleet, zijn bij Post niet de slechte, dat de 25 uurs contracten daar buiten vielen , was omdat volgens Post voor die groep van medewerkers werk genoeg was. Helaas wordt je door de werkelijkheid weer ingehaald , en blijken wederom de aannames (waar Post bekend om staat ) weer niet te kloppen. En worden door steeds een aanpassing in de WTR (OR) groepen de dupe en aangezien personeelsleden anno 2015 nog alles voor zoete koek slikken van de Directie , verandert er dus niets. Het Sociaal Plan loopt eind dit jaar af, en de vertegenwoordigers van de bonden zijn weer in overleg. Er is door de bestuurders uitvraag gedaan wat er verandert/aangepast moest worden, de reactie van de werkvloer is gewoon ijskoud , een enkeling reageert. Hoe wil je dan iets kunnen afdwingen bij de directie als je achterban ligt te suffen. Op het scb voltijdwerkers die contract krijgen van 31 uur , 6 uur per week minder en men denkt erover om het maar te accepteren. Hoe ver moet je de put in gedrukt worden.
Wat Wim Dijkman even vergeet in zijn lofzang op alle opleidings- en afvloeiingsmogelijkheden is dat deze alleen beschikbaar zijn voor medewerkers met 25 uur of meer. Heb je een kleiner contract en raak je overcompleet (en ja: dat gebeurt ook), dan krijg je niets. Ja, het aanbod om postbezorger te worden tegen een veel lager loon. Of je mag een beëindigingsovereenkomst tekenen en dan krijg je een klein beetje geld mee. Je doet dan wel "vrijwillig" afstand van de wettelijke opzegtermijn en je raadt het al: het loon over die periode (waar je dus ook afstand van doet) is een lager bedrag dan de "ontslagvergoeding". Een sigaar uit eigen doos kortom.

Pagina's

Reactie toevoegen