Gastenboek

Onderaan deze pagina kunt u uw commentaar kwijt op de campagne "Red de Postbode". (Wilt u een vraag stellen, mail dan a.u.b. aan de webmaster.)

Reacties

Ook het berichtje van "Bart van Donselaar op 22.11.2014 - 12:51" is NIET van mij! Aangezien daar wel precies mijn naam onder staat hebben we nu kennelijk de situatie dat de trol ongestraft berichtjes mag plaatsen die zogenaamd van mij afkomstig zijn en daar ook mijn naam onder mag zetten. Wat nu? Wie het weet mag het zeggen.
Oja, ik vergat nog aan te geven dat ik me enorm erger aan personen welke mij niet serieus nemen! Ik heb enorm veel ervaring in het vrijwilligerswerk (al 15 jaar in de steun) en voordat ik bij de Post weg moest heb ik daar behoorlijk getrold al resulteerde dat in geen enkel effect. Dus van beide zaken heb ik enorm veel ervaring! Kom op mensen!
Door Jan Splinter op 21.11.2014 - 19:08. Mijn reactie daarop is . hier in het gastenboek blijven hameren en met het voorbeelden komen , dat het inderdaad niet eens een schamel te noemen akkoord is maar een verdomde NeoLiberale Bazen overwinning. En dat leden dit akkoord zouden moeten verwerpen. Ten tweede op de werkvloer de discussie aan blijven zwengelen , dat je nee zou moeten zeggen , als je gaat stemmen. En ik roep in herinnering het laatste akkoord 375 mensen hebben toen hun zegje gedaan. Wel het 3e ww jaar gerepareerd en 3 jaar rust aan het pensioenfront voor wat betreft premie ,MAAR TEGEN WELKE PRIJS. Ook Abvakabo ging uit van de Arbeisdsvoorwaarden Nota 2015 waarin gesteld werd een looneis van 3% van het gemiddelde salaris en in centen eventueel een gedeelte in procenten, wat neer zou komen op 900 euro voor iedereen die onder de Cao valt. Vragen om centen heeft gevolg voor de procentuele loonstijging van de hogere salarisschalen want 900 euro voor iemand die meer verdient dan 30000 euro is het geen 3% verhoging maar minder. Iedereen die dit principe akkoord niks vindt , moet zich roeren op de werkvloer om zodoende al die jaknikkers om te turnen in nee Knikkers
Nog maar weer eens een waarschuwing voor de lezers van dit Gastenboek. Het berichtje van “Bart van Donselaer” (let op de “ae”) is NIET van mij. De hier anoniem opererende trol blijft het proberen om mij via achterbakse methoden verdacht dan wel belachelijk te maken. Die truc van het plaatsen van berichtjes onder andermans naam (of een naam die daar zeer weinig van verschilt) heeft hij hier al vele keren eerder uitgehaald. De ellende is dat degene wiens naam daarbij wordt misbruikt dat dan moeilijk kan negeren omdat hij zelf op dat berichtje wordt aangekeken. Het berichtje wordt immers toegeschreven aan degene wiens naam eronder staat. Lieden die de discussie op een dergelijke achterbakse wijze willen voeren hebben hier niets te zoeken. Hoogste tijd dat de Webmaster de bewuste trol voorgoed uit dit Gastenboek verwijdert.
Hoogstwaarschijnlijk wordt dit schamele principeakkoord er opnieuw net als het vorige doorheen gejast. Het grootste probleem voor de vakbonden is het enorme verschil tussen leden en bestuurders. De leden zijn veelal laagopgeleid en mede daardoor binnen de organisatiestructuur - van PostNL - werkzaam op het operationele niveau. De vakbondsbestuurders zijn echter zonder uitzondering gestaalde bureaucraten en vergadertijgers, die hoger zijn opgeleid en op de vele vergaderingen en congressen wel even uitmaken welke koers de vakbond moet varen. Zij zijn immers het superieure bestuurlijke geweten dat nu eenmaal weet wat goed is voor de eenvoudige achterban, al zullen zij dat zelf nooit hardop zeggen.
Ik ben geen tovenaar in rekenen, maar probeer duidelijk te maken hoe ik het principe akkoord moet lezen. Stel dat je 30000 euro per jaar hebt , 3% loonverhoging zou 900 euro zijn. Nu het principe akkoord 8 mnd 1 % = 200 euro , dan 3 mnd ,1,7% = 127,50 euro en 1 mnd 2,4% = 60 euro, bij elkaar een verhoging in salaris van 387.50. ten opzichte van een FNV eis van 3% (900 euro) cash of een gedeelte in procenten komt dit bedrag volgens mij neer op een verhoging van 1,29% (387,50/30000*100= 1,29%). Dan is mijn menig dat er dus heel wat geld gevloeid is naar de reparatie WW en het het betalen van pensioenpremie. Al met al heb ik dan het idee dat u weer Sinterklaas aan het spelen bent. En dat PostNL zich een verschrikkelijk mooi kerstcadeau heeft gekregen
@ Locvenc Ik kom nog terug op mijn vorige opmerking; ik was zoals gewoonlijk weer behoorlijk kort door de bocht waarvoor mijn excuses! Puur trollengedrag van me! Maar dat is mijn makke; ik kan zeer slecht tegen kritiek! Nogmaals sorry!
@Bart van Donselaar: Je maakt je er wel heel erg makkelijk van af nu. Maar inderdaad, een hopeloze discussie, je ging nauwelijks fatsoenlijk op de inhoud in maar bleef hangen in eenvoudige oneliners (beschuldigingen van geleuter, warboel, spuien, kennelijk-niet-willen-begrijpen, persoonlijke ergernissen) ????? Zo kan ik ELKE kritiek (bijv op de leegzuigerij) wel persoonlijke ergernissen noemen. Dat is dan inderdaad geen discussie meer. @Nippeltje: De problemen van de Bataafse Banaans Republiek die je noemt, zijn er over de HELE WERELD. Obama beloofde ons change en aanpakken vd corruptie en ongelijkheid, maar is gewoon een marionet. ANC begon als vrijheidsstrijders, maar nu corrupt en globalistisch tot op het bot. Oostblok topmensen in grote bedrijven tevens kopstukken van de bonden. Mexico helemaal een onduidelijke bende. Nederland is danwel misschien erger dan de omringende landen, maar tegenover de rest van het Westen, de Angelsaksische bedrijfsstructuur landen en de 3e wereld valt het hier best mee.
Principe akkoord Post: Ik heb er grote vaagtekens bij. Ik weet je kunt niet alles binnenhalen at je wilt. Maar uitgangspunt was FNV beleid centen evt met procenten g, gesteld op 3% van het gemiddelde salaris (30000 euro ) kwam neer op 900euro cash. Neem dit als basis en zet dan PostNL voorstel hier cash tegenover. 8 maanden a 1% =200 euro 3 maanden a 1,7% = 127,50 euro en 1 maand 2,4 procent is 60 euro bij elkaar opgeteld 387,50 euro. Mijn inziens lever je dan heel wat in , O ja het derde ww jaar is geregeld en 3 jaar geen gezeur over pensioenpremie .Derde ww jaar geregeld maar de rekening ligt wel weer bij Jan de arbeider op de mat , wat wat al te voorzien was invoering wet dat de werkgevers niet happig zijn om ook maar iet s van hun winst te gebruiken om het www gat te dempen nee dat komt puur uit de loonruimte dus direct uit uw portemonnee. Als ik u was zo ik eens goed kijken naar het principe akkoord voor u Uw stem gaat uitbrengen. En als lid heeft u het recht om het naar de prullenbak c.q het grijze archief te verwijzen. wat dan betekend dat u dan bereidt moet zijn om daarvan de consequenties van te aanvaarden. En niet zoals in 2010 zachtjes het vuur uit laten gaan
@ Locvenc. Een hopeloze discussie! Daarom zet ik er wat betreft verdere reacties op jouw geleuter een dikke vette punt achter.
Obama , Dwaze Moeders allemaal zaken die ons wel raken. Maar de waarheid ligt dichter bij huis . Ruim eerst je eigen huis op voordat je aan dat van de buurman begint. De problemen waarmee de Bataafse Bananen Republiek opgescheept zit , zijn leg(i)o. En dat verdient de aandacht van elke werknemer in Nederland . Reparatie 3e jaar WW mag je uitvechten met de baas (huil geen geld ) Verhoging Aow leeftijd ( prepensioen /Vut ,die maanden moet je zelf maar te zien overbruggen). Afkalvende Zorg , maar de premie wordt wel hoger . Pensioen al 15% ingeleverd de afgelopen 5 jaar door absurde regelgeving . Banenplannen die miljoenen kosten en mislukken en enkel in het belang zijn van bureaus die bemiddelen. Oneigenlijke constructie/werken zonder loon /Jeugdlonen/ontduiking betaling soc. premies/afkalving soc. voorzieningen/ overheidsprojecten en mismanagment die ons miljarden kost (Fyra/C2000/Helicopters). Dat zou onze aandacht moeten hebben . Maar het Hollandsche vingertje regeert nog steeds, en wij Bataven schijten nog steeds in ons eigen nest. Zien wel de splinter in andermans oog maar de balk in je eigen oog niet
@Bart: hahaha, Je veroorzaakt zelf meer warboel dan dat je oplost. Eerst spuug je je gal over "de" rechtse partijen, daarna zeg je weer dat geen enkele partij echt links of echt rechts is. Een beetje ehhh, verwarrend. Wat is dan nog rechts? (waar je de hele tijd tegenaan zit te trappen). Hoop niet dat je nu weer recht gaat praten wat krom is. PVDA niet links? Dan is niksmeer links, en ook niksmeer rechts. En noem dan eens een rechtse partij. De uitzuigproblemen komen echt niet van rechts. Neem nou de aanstelling van Obama destijds. Rijendik stond men te huilen dat we nou eindelijk een zwarte president hadden, we konden eindelijk achteroverleunen. De anti-imperialisten waren immers nog tegen de rechtse Bush bezig en dachten dat de problemen spoedig opgelost zouden worden (change vanuit links). Een ijzeren manouvre zet van de Imperialisten uiteraard. Bart, Als je niet snapt wat FC Aap en dwaze moeders (gewoon wat voorbeeldjes van overdreven en onderdreven maatschappelijke aandacht) met het verhaal te maken heeft, laten we dan maar ophouden. Ik ga er verder ook niet over uitwijden,dan moet je maar even op googelen.
Ook ik ben geen fan van pvda. Maar de privatisering van PTT is doorgezet door N.Kroes (vvd). Vrijgeven taxiwet A. Jorritsma (vvd). Deze partij is grote voorstander van marktwerking.
Zorgverzekeraars hebben vorig jaar een recordwinst van 1,5 miljard euro geboekt. Toch gaan de zorgpremies volgend jaar met tien procent omhoog. Hoe kan dat? Door een inschattingsfout van minister Schippers. No Comment
@ Locvenc. Duidelijker dan in mijn laatste berichtje kan ik het niet uitleggen. Je komt ook niet met overtuigende argumenten waarom ik het mis zou hebben. Kennelijk wíl je het niet begrijpen. Je argumentatie is een warboel. Zo verklaar je dat de PvdA toch echt een linkse partij is. Dan heb niet goed opgelet, want dat is al lang niet meer zo. Een politieke partij beoordeel je op haar daden, niet op haar woorden. Verder neemt de rechtse PVV het inderdaad voor de postbode op, wat op zich een links standpunt is. Geen enkele partij is helemaal links of helemaal rechts. Dat bewijst dus niets. Hoe FC Aap en de Dwaze Moeders in je verhaal passen blijft ook onduidelijk. Je blijft steken in het spuien van allerhande persoonlijke ergernissen zonder dat je de samenhang in maatschappelijke ontwikkelingen ziet of dat je met een zinnig idee komt hoe dingen verbeterd kunnen worden. Jammer!
@Donsl: Ik wou toch eens, dat als men het over de hedendaagse leegzuigerij heeft, de verhouding Links en Rechts er eens een keertje NIET met de haren bijgesleept wordt. Grootste boosdoener wb privatiseringen is PVDA (met name jaren 90). Dat is toch echt een LINKSE partij. Waar een ultra-rechtse partij als PVV het juist voor de postbodes opneemt en alles wil nationaliseren, gulden terug etc. Als je het dus hebt over links en rechts, neem het dan eens op voor rechts ipv links. De verhouding links-rechts bestaat sowieso nietmeer. In de crisisjaren en WOII was (extreem)rechts christelijk/blank en (extreem)links was joods. Dit geldt tegenwoordig bijna nietmeer. Christelijk is zowat niksmeer als ik zie waar het heengaat. Het gaat tegenwoordig om het Imperialisme (+- 1 miljoen managers/ngo'/go's) tegenover de brave wereldburger (Occupy) 8 miljard lui. Afkomst en ras geldt op het wereldtoneel een stuk minder dan vroeger. Gister on national television NOS 20 uur journaal nog megagroot in beeld getrokken; fc aap, slaven, zwarte piet, mijter. Moet dat nou ? Gepost door ontoerekeningsvatbaren, minderjarigen & iemand uit Inrichting Venray. Maak je eerder ns druk om bv de DwazeMoeders zaak.
Waarom zijn er reakties weggehaald hier zoals het adres van mw Verhage? Ik wilde haar feliciteren met haar miljoenen en het uitroepen tot machtigste vrouw van Nederland wat helemaal terecht is natuurlijk. Wat is dit hier Russische toestanden?
Hoe slecht gaat het met PostNL:: In een interview mocht Herna weer ach en wee klagen en de journalist snikte even hard mee. Nu lig ik jankend op de mat als je dit dan ziet Totale beloning 2012: € 823.152 * Totale beloning 2013: € 1.692.765 Beloning Herna Verhagen in 2013 Vast 625.000 Bonus 234.375 Pensioen 207.104 Overig 391.884 Aandelen (bij 100,0% toekenning) 234.402 Totale beloning 2013 (bij 100% toekenning) 1.692.765 Beloning Herna Verhagen in 2012 Vast 570.069 Pensioen 85.232 Overig 167.851 Totale beloning 2012 (bij 100% toekenning) 823.152 Wordt eens wakker werkvloer , kijk eens naar haar pensioen en de rest
In de www of bijstand , dan wordt je aan het werk gestuurd , grote kans dat je dan je eigen baan weer terugkrijgt , zonder loon. En Jan Lul gaat dat gewoon doen, hij ageert niet tegen de leugens waarmee zijn goed betaalde baan, met een pennenstreek zogenaamd overbodig was.(ECONOMISCHE NOODZAAK o.i.d). Want de Werkgever beweerde toch dat er geen werk meer was, hoe kan het dan mogelijk zijn dat je datzelfde werk mag en kan doen zonder salaris. Volgens mij hebben wij toch volgens de methode Bartjens leren rekenen en 1 + 1 = 2 , hoe kun je dan accepteren dat 1+1= - 1 is. Ik heb wel eens meer geschreven aan een rol behang heb ik niet genoeg om mijn ongenoegen kenbaar te maken. Zorg verzekering stijgt zoals nog een aantal andere zaken, stel dat dit 10 euro zou bedragen , neem je dan genoegen met 8 euro salarisverhoging of wil je 11euro. Als je dat laatste wil zal je er ook wat voor moeten doen , en datzelfde geld voor de uitruil van betaalde banen naar werk zonder loon. Kijk naar wat jij aan salaris verhoging de afgelopen 20 jaar hebt gehad (veel te weinig ) op de site van het http://www.1meikomitee.net/ kun je zien wat je salaris geweest zou zijn als we niet zo zuinig waren
@ Lovvenc. Waarom zou er een andere wind gaan waaien? Voor de inzet van gratis personeel met een uitkering dat eerder door het bedrijf zelf is ontslagen is hier in het Gastenboek al jaren geleden gewaarschuwd. De ondernemers en rechtse partijen hebben begrepen hoe het werkt: welke wind er in de maatschappij waait en hoe het balletje rolt hangt er maar net vanaf hoe hard de verschillende partijen blazen. Vergelijk het met blaasvoetbal. De vakbonden lopen leeg; de arbeiders en de gewone man laten zich niet meer horen; bij de verkiezingen blijft men thuis of stemt men op rechts of op een inmiddels ruggengraatloze partij als de PvdA. De linkervleugel van actievoerend Nederland maakt zich onsterfelijk belachelijk (en gehaat!) door een folkloristische figuur als Zwarte Piet aan te vallen. Verder is de communistische dreiging vanuit het Oosten weggevallen, wat het Kapitaal in het verleden nog tot enige inschikkelijkheid bewoog. Daartegenover staan de ondernemers en rechtse partijen die gewoon zijn blijven doen waar ze goed in zijn: hun eigen belangen behartigen. Welke wind denk dan dat er gaat waaien?
Gister op het nieuws: Post-bedrijven aangepakt omdat ze wegens personeelsgebrek en tekort aan GOEDE werknemers, hun ontslagen werknemers weer via het uitzendburo terugnemen als goedkope slaafjes, TERWIJL ZE NOG IN DE WW ZITTEN. Wat een schande hey !!! Je ontslaat dus iemand omdat de post & pakjes/folders teruglopen en andere leugens, laat de overheid de WW betalen, en neemt vervolgens dezelfde werknemers tijdens hun ww periode nog terug. Wat een ingewikkelde soep de hedendaagse maatschappij. Dat hier niet eens een andere wind gaat waaien snap ik niet. Wie snapt het nog ?
Tjee dit jaar nog een kerstbonusje voor ons.... Vanaf volgens jaar niet meer omdat dan de superbonussen voor Herna en haar Rovers niet meer betaald kan worden!!
De leden van de PvdA worden verplicht een kwart van hun werktijd de straat op te gaan. Ik doe een dringende oproep aan alle vakbondbestuurders bij PostNL en OR-leden om een kwart van hún werktijd de werkvloer op te gaan. Breek met de machteloosheid en de bestuurlijke houding. Alleen op deze manier vergroot je de betrokkenheid van de medewerkers en voorkom je een dreigend verlies aan vakbondsleden.
Dat bericht van Bianca heeft al eens op de site gestaan. Zij heeft nog de ruimte om naar de wc te gaan een Postbezorger mag het door de krappe looptijden , langs zijn/haar dijen laten stromen, ongeveer net zo als in de verzorgingshuizen. Nog namens al de mensen die in verzorgingshuizen liggen/zitten en de medewerkers dank voor uw steun afgelopen zaterdag bij de demonstratie in Den Haag. U huldigt waarschijnlijk deze leuze het zal me een zorg zijn i.p.v. Red onze Zorg. Hopelijk komt u niet in de situatie terecht waarin u de broodnodige hulp nodig heeft en die dan niet krijgt of de mantelzorger komt met een Taximeter om de buik enige hulp verrichten. Voorbeeld steunkousen aantrekken staat 3 minuten voor . iemand 82 jaar woont zelfstandig op 2 hoog in Amsterdam vraagt hulp, krijgt deze voor 16 minuten in de week. Het is onze Zorg , het gaat niet enkel en alleen over behoudt van banen in de Zorg maar ook over de belangen van patienten. Trouwens PostNL kan veel verdienen door het toilet bezoek te verlichten in eigen tijd. Voorbeeld 3 X per dag 5 min X 21000 werknemers = 31500 min per dag X 300 dagen= 9.450.000 minuten gedeeld door 60=157.500 uur X 28 euro= 44.100.000 euro.
@Bianca: Is je berichtje serieus waargebeurd? Dit valt op zijn minst onder pesten (kan hem tegenwoordig een strafblad opleveren). Als je namelijk naar het toilet moet, dan moet je (en dat weet die leidinggevende ook). Daarom kan ik het alleen onder de noemer PESTEN scharen. Dat zoiets voor de flauwekul op een mannentoilet gebeurt kan ik me nog voorstellen, maar op een vrouwentoilet, op de deur gebonst door een man, lijkt me sterk. Lijkt wel pestbeleid/sfeer verpesten.
Ik moet even wat kwijt. Ik zat laatst op de toilet toen er op de deur gebonst werd. Of ik er maar even snel vanaf kon komen want het werk moest koste wat het koste doorgaan. Het bleek een van de leidinggevenden te zijn die nog boos was ook. Ik heb er maar niets van gezegd, maar wat moet ik nu?
Naar aanleiding van de opmerking van Jetta (Volkswagen ) Kleinsma , omtrent het bijspijkeren van het karig loon c.q pensioen, door op een eigen volkstuin ( particitatie) de nodige groente en fruit te verbouwen, met als gevolg dat de kleine middenstand over de kop gaat en het leger der werkelozen doet groeien . Wel nu de aanvraag formulieren zijn ter beschikking De complexen zijn: Het Roode Avondlicht* Niet Klagen maar dragen* Spitten kameraden* Spitten is goed tegen spit* Misschien gaat het morgen beter* Wie een kuil graaft ............* Het Jetta Klijnsma Park* De Rutte Haciënda* De Teeven Ranch* Samsons Roversnest* Idyllisch Pechthold* De Arie Slob commune* Het Luierdal* Het Incontinentie Complex* Het Graaiersslot* Het Participatie Kasteel* De Dagobert Duck boerderij* Van der Sta Congregatie De Timmermans Werkplaats De Smidse Hamer Teeven wil de Pv.dA zijn naam veranderen in Partij van de Alzheimer. Toch stelt de naam PvdA mij voor hoofdbrekens Bij Partij van de Arbeid , zou je denken aan werken groot goed dus harder en meer en goede betaling.. Bij Partij voor de Arbeider, denk ik dan aan het sociale. Dus niet
Hahahaha..die Bart! :-D
@ Locvenc. Je verhaal klinkt logisch op de conclusie na. Wie garandeert mij dat de bedrijven nog betaalde krachten willen als er al een groot aantal mensen gratis aan het werk is? Gaan de lonen omhoog wanneer er veel mensen thuis zitten? Ja - zeg je, maar als de bedrijven personeel nodig hebben moeten ze wel! Ten eerste is het de vraag óf ze dan wel personeel nodig hebben, het is immers goed denkbaar dat de productie en consumptie met al die thuiszitters chronisch inzakken en dan is dat extra personeel helemaal niet nodig. Ten tweede zien we - vooral aan de onderkant van de arbeidsmarkt - vaak dat bedrijven het eenvoudig vertikken om de lonen te verhogen hoe hard men dat extra personeel ook nodig heeft. Liever laat men dan het bestaande personeel nog harder werken, trekt men goedkoop buitenlands personeel aan, etc. Daarom: in beginsel ben ik niet tegen een basisuitkering voor iedereen. Het is een mooi idee, maar het is zeker geen oplossing voor alle kwalen en men moet eerst maar eens goed uitzoeken wat voor haken en ogen er aan zitten voordat men eraan begint.
@Bart van Donselaar: Als betaald werk bij een uitkering-voor-iedereen massaal wordt verdrongen door vrijwilligerswerk, is het nog niet zon groot probleem. De arbeiders-bedrijven hebben dan immers gratis werkkrachten waardoor de staatsbelastingen tegen die bedrijven omhoog kunnen, waarmee de staat danweer al die uitkeringen kan betalen. Het wordt dan inderdaad moeilijk nog veel boven de basisuitkering te verdienen, dus zullen veel mensen nietmeer gaan werken, waardoor de bedrijven vanzelf wel met een fatsoenlijk loon komen. @Schroefje Los: ho ho ho, hoe kom je erbij dat de rijke lobby wereldkliek RECHTS is ? Degene die het wereldwijd voor het zeggen hebben zijn steeds meer de linksen. Waren in de jaren 1940 a 1980 van de 100 supperrijken er ook 100 blank/joods, tegenwoordig zijn er van de 100 al 50 vanalwat. Zie zelfs Mandela. Obama, OlieSjeiks, rijke chinezen, etc etc. Ook de VN (mega links) heeft het steeds meer voor het zeggen qua immmigraties/bestuur etc. Wat versta je dan nog onder rechts en links ?

Pagina's

Reactie toevoegen